Casemiros träning har tagit honom till den högsta nivån i Real Madrid

Casemiro är en av de mest uppskattade centrala mittfältarna i världen. För att nå sin högsta nivå får brasilianaren specialträning. Lär dig allt om det här!
Casemiros träning har tagit honom till den högsta nivån i Real Madrid

Senaste uppdateringen: 12 november, 2022

Med sin senaste övergång till Manchester United för 70 miljoner euro har Casemiro blivit en av de dyraste försäljningarna i Real Madrids historia. Under sina nio säsonger med Los Blancos, och mycket tack vare Casemiros träning, har han vunnit många titlar och satt sitt spår på Santiago Bernabeu-planen.

Och spåret är inte bara metaforiskt. Faktum är att Casemiro är en spelare som sticker ut för sin utplacering över hela planen, med en aerob kapacitet och placering som gör honom till ett rovdjur när någon annan har bollen.

Hans närvaro har hjälpt Real Madrid att uppnå inte mindre än 5 Champions League, 3 spanska ligor, 3 FIFA Club World Cups och 3 spanska supercuper. Hans träningsrutiner genom åren har gjort att han nått och stannat på högsta nivå.

Casemiros olika träningsrutiner

Utöver hans otvivelaktiga kvalitet och hans bidrag till laget har Casemiro en imponerande fysisk kapacitet. För att uppnå denna form använder brasilianaren olika metoder – utöver sin träning med klubben – för att arbeta på specifika områden av sin kropp. Nedan beskriver vi några av dem.

Casemiros träning
Intermittent hypoxi är en av metoderna som håller Casemiros på hög nivå.

Casemiros träning med intermittent hypoxi

En av metoderna som Casemiro inkluderar i sin rutin är intermittent hypoxi. Det går ut på att använda en särskild mask som man placerar över munnen och näsan och som man andas genom.

Masken mäter och reglerar syret som kommer in och ut under fysisk aktivitet. Dess uppgift är att simulera träning på hög höjd, vilket ökar av ämnesomsättningen och genereringen av röda blodkroppar, för ökad syretransport och omvandling till koldioxid.

Casemiros coreträning

Coreområdet, det vill säga kroppsområdet som består av magmusklerna och nedre delen av ryggen, är nyckeln till en idrottares prestation. Att stärka den leder bland annat till mer stabilitet, balans och styrka.

Om det är en sak som mittfältaren i Manchester United inte kan anklagas för så är det inte coreträning. Som han själv har visat på sina sociala nätverk är han kapabel att utföra extremt komplexa övningar för denna muskulatur.

Han har till exempel spelat in sig själv där han tränar med en magtränare på ett löpband! I en annan video kan man se den brasilianska spelaren göra plankan på en pilatesboll som flyter i en pool. Detta talar verkligen om en exceptionell förmåga i denna del av kroppen.

En annan av hans övningar är träning av nedre delen av buken med en skivstång med vikter. I övningen lägger han med ansiktet uppåt på golvet med en skivstång ovanför huvudet på golvet. Därifrån lyfter och sänker han skivstången utan att höja och sänka benen eller böja på knäna. Kan du göra det?

I Casemiros träning ingår också koordinationsträning

Ytterligare ett exempel på Casemiros fysiska förmåga har att göra med hans koordination. Exempelvis utför han övningar som kombinerar en fotboll och en tennisboll. För att minska synförmågan använder han dessutom ett par solglasögon. “Smart Gym”, kallar han det själv i sitt Instagraminlägg.

Crossträning ingår också i hans träningsrutin. Han spelar också basket, och även om han inte gör några trepoängsskott, visar han upp sin hoppförmåga genom imponerande “dunks”.

Varför är crossträning bra? Cross-träning – dvs. att utöva en annan disciplin än din huvudsakliga – gör att du kan generera ny stimuli i dina muskler och därmed undvika att du vänjer dig.

Casemiros träning
Vid 30 års ålder upprätthåller Casemiro en enastående atletisk prestation. Det gör honom åtråvärd för många klubbar.

Du kanske är intresserad av: Crossfit för barn: upptäck fördelarna

Casemiros träning ger honom kvalitet

Tack vare det engagemang och disciplin som fotbollsspelaren lägger på att ta hand om sin kropp är det inte förvånande att han fortfarande är i toppform vid 30 års ålder. Och inte nog med det, utan stora europeiska klubbar tävlar om att ha honom som spelare.

Ett annat faktum som visar hans fysiska tillstånd är antalet skador han har ådragit sig. Med ett snitt på en skada per säsong har han endast ådragit sig två mindre muskelskador. Hans maximala tid utanför planen berodde på en fotledsfraktur som gjorde att han var tvungen att vara inaktiv under 60 dagar.

Med allt ovanstående är Casemiro och hans träningspass bara ytterligare ett exempel på vad man kan åstadkomma med engagemang och uppmärksamhet på detaljer. Nu, med Manchester United, kommer han att försöka fortsätta i världsfotbollseliten med den prestation han har vant sig vid.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.