Bli av med vårtor snabbt – 9 kurer som fungerar

Är det möjligt att ta bort vårtor? Vi ska idag presentera en lista över effektiva sätt att snabbt bli kvitt dem utan dyra behandlingar.
Bli av med vårtor snabbt – 9 kurer som fungerar

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vårtor är små klumpar som dyker upp på huden, och består främst av förhårdnad hud. Dessa klumpar är i huvudsak ett estetiskt problem. Därför är det angeläget att bli av med vårtor så snabbt som möjligt.

Det finns flera olika medicinska behandlingar för att bli av med vårtor utan att lämna ärr. Vissa är så potenta att de kan ta bort dem på bara minuter. Det är dock viktigt att klargöra att majoriteten av dessa behandlingar är relativt dyra.

Men naturen har sin egen uppsättning alternativ för att bli av med dessa jobbiga klumpar, utan att behöva spendera en massa pengar. Och precis som de dyra behandlingarna kommer de inte lämna några märken på huden.

Här kommer en lista med effektiva sätt att bli av med vårtor.

1. Vitlök för att bli av med vårtor

Applicera färsk vitlök

Ta en färsk vitlöksklyfta och krossa den tills du fått en klumpig smet. Applicera över vårtan och täck området med gasbinda eller lite tyg. Håll det tillräckligt åtsittande så att blandningen inte flyttar på sig. Låt verka över natten och ta bort bandaget nästa dag så att du kan rengöra området. Upprepa denna process dagligen tills vårtan torkar och faller bort.

2. Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är perfekt för att torka ut vårtor. Allt du behöver göra är att ta ett litet bandage och hälla tre droppar äppelcidervinäger på det. Sätt bandaget över vårtan och låt verka över natten, precis som med vitlöken. Upprepa processen i fem dagar i sträck, och se till att inte hoppa över någon dag. Om möjligt ska du ersätta bandaget varje morgon.

3. Bananskal

Bananskal för att bli av med vårtor

Kasta inte dina bananskal! Behåll dem för att gnugga över dina vårtor. Upprepa det vid olika tillfällen under dagen eller sätt fast en bit på vårtan och fäst med kirurgtejp. Låt verka över natten. Det kommer ge resultat inom två veckor.

4. Tejp

Sätt en liten bit tejp över vårtan och låt verka i sex dagar. Blöt sedan vårtan och upprepa processen tills den faller av. Det kan ta lite mer än en månad för det att funka.

5. Löksaft

Saft från lök

Lök är utmärkt för att bli av med vårtor såväl som virusen som orsakar dem. Tricket är att skära löken på hälften och lämna den i en skål med gott om salt över natten. På morgonen separerar du saften, och innan du går till sängs applicerar du den direkt på det drabbade området.

Behandlingen kommer ta runt tolv dagar.

6. Ricinolja

Ricinolja kan hjälpa dig att bli av med jobbiga vårtor på mindre än fyra veckor. Metoden består av att blanda lite bikarbonat med ricinolja tills den bildar en tjock smet. Sprid ut denna smet över vårtan och täck över med tejp eller ett litet bandage.

7. Vitamin C för att bli av med vårtor

Vitamin C-kapslar

Bered en smet genom att mosa en C-vitamintablett med lite vatten. Applicera blandningen direkt på det drabbade området och låt verka i 20 minuter. Upprepa dagligen. Det sura pH-värdet i vitamin C hjälper till att bli av med vårtor på nolltid.

8. Eterisk teträdolja

Eterisk teträdolja har kraftfullt medicinska egenskaper för att läka hudproblem. Den är antimikrobiell, svampmotverkande och antibakteriell. Rätt sätt att använda den på är att hälla några droppar på det drabbade området. Gör det tre gånger om dagen. Som med alla huskurer kan oljan vara lite långsammare att verka, men resultaten är fantastiska.

9. Aloe vera kan hjälpa dig bli av med vårtor

Bli av med vårtor med aloe vera

Aloe vera är en av de bästa huskurerna för att behandla hudproblem. Precis som den eteriska teträdoljan har den antimikrobiella egenskaper. Bara genom att applicera den på vårtan tre gånger dagligen kommer den försvinna utan att lämna märken eller ärr efter sig. Allt detta på bara några dagar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.