Bittergurka kan bota cancer och diabetes

Bittergurka är en typ av perenniell klätterväxt som ofta konsumeras som te. Enligt forskning så kan denna växt bota cancer och diabetes, och har dessutom egenskaper som kan bekämpa och förebygga många olika hälsoproblem. Detta te är populärt i Afrika, Asien och Latinamerika, och regelbunden konsumtion av det sänker blodsockernivåerna hos personer med diabetes. Detta görs så pass bra att studier refererar till det som ett ”vegetabiliskt insulin”.

Varför stoppar te på bittergurka diabetes?

Te på bittergurka rekommenderas för att behandla och förebygga obalanser i blodsockret, såsom de som associeras med diabetes. Dess höga mängd antioxidanter minskar blodsockernivåerna, vilket gör den perfekt för personer som lider av diabetes typ 2.

Forskare har upptäckt att bittergurka förbättrar förbränningsproblem på grund av dess effekt på glukosförbränning.

Hur hjälper te på bittergurka till att bekämpa cancer?

Cancer

Efter att ha genomfört många studier av dess anti-cancerogena egenskaper så har man upptäckt att denna grönsak har anti-cancerogena egenskaper som förhindrar tillväxten hos bröstcancer och andra typer av cancerceller. Enligt en studie som har publicerats i ”Cancer Research” så har forskare upptäckt att extrakt från bittergurka har förmågan att stoppa tillväxten hos cancerceller tack vare dess höga innehåll av antioxidanter, vilka hjälper till att skydda kroppens celler och minska skadan som fria radikaler, dåligt näringsintag, miljögifter och cigarettrök orsakar.

En annan studie som genomförts av University of Colorado administrerade doser av bittergurksextrakt till råttor med cancer, och detta resulterade i en minskning på 64% av tumörer i bukspottkörteln, utan några bieffekter. För att summera så ökar de stora mängderna antioxidanter immunförsvarets aktivitet.

Bieffekter hos te på bittergurka

Bittergurka

Te på bittergurka rekommenderas inte för gravida kvinnor, eftersom vissa av dess komponenter kan orsaka missfall.

Att konsumera te på bittergurka under lång tid ökar risken för att drabbas av leverinflammation. Trots att teet inte är skadligt för levervävnaden så höjer det nivåerna av leverenzymer som orsakar hälsoproblem, inklusive artär skleros eller förhårdnad av artärerna.

Andra mindre allvarliga bieffekter inkluderar illamående, kräkningar, diarré och magsår. Detta te kan vara giftigt för barn och bör endast administreras under en läkares uppsikt.

Frekvent konsumtion av te på bittergurka kan även orsaka oregelbundna hjärtslag, huvudvärk, minska fertilitet, muskelsvaghet och inkontinens.

Hur gör jag te på bittergurka?

Te på bittergurka kan hittas kommersiellt som ett pulver eller extrakt. För att göra teet så ska du koka en liter vatten och lägga till en eller två matskedar av pulvret. Låt det dra i sex till tio minuter och drick sedan. Det finns även i kapselform.

Andra fördelar hos bittergurka

  • Bittergurka är en rik källa på antioxidanter såsom alphakaroten, betakaroten, lutein och zeaxantin. Den innehåller även stora mängder vitamin A, som tillsammans med de andra antioxidanterna skyddar kroppen från fria radikaler och förebygger åldrande i förtid samt andra sjukdomar.
  • Att dricka te på bittergurka främjar hälsan hos matsmältningssystemet genom att stimulera matsmältning och peristaltiken för att föra mat genom kroppen och elimineras som avföring. Det är även bra mot förstoppning och matsmältningsbesvär.
  • I Indien så är det en populär kur för att bekämpa infektioner och hudproblem, inklusive munsår.
MER FÖR DIG