Bekämpa njursten med ett te på ingefära och gurkmeja

Lider du av njursten eller vill du förebygga att de utvecklas? Prova detta utmärkta, naturliga te!
Bekämpa njursten med ett te på ingefära och gurkmeja

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Njurarna är utsöndrande organ som ansvarar för att filtrera gifter och orenheter i blodet, för att senare spola ut dem genom urinen. Dessa funktioner är viktiga för kroppens avgiftande process, och därför en av nycklarna till att bibehålla god hälsa. Njursten är ett av tillstånden som kan utvecklas i denna viktiga del av kroppen. Även om kirurgi krävs i vissa fall finns det vissa huskurer som kan bekämpa njursten.

Vad är njursten?

Njursten är solida bitar som bildas av substanser i urinen, som kan vara lika små som ett sandkorn eller stora som en pärla. De består av mineraler eller protein som kvarhålls i njurarna och blockerar urinvägarna. Det leder i sin tur till stor smärta, blockering av urinen och andra symptom som påverkar din livskvalitet. Problemet är att läkare inte alltid upptäcker dem i tid, och i takt med att deras storlek ökar kan komplikationer uppstå som gör behandlingen svårare.

I den här artikeln vill vi dela med oss av ett te med ingefära och gurkmeja. Det är två antiinflammatoriska och renande ingredienser som verkligen kan hjälpa.

Te med gurkmeja och ingefära för att bekämpa njursten

Den här naturliga drycken med gurkmeja och ingefära är ett bra tillskott för att bekämpa njursten när de inte är för stora. Båda ingredienserna är rika på aktiva substanser som stödjer njurresning och elimineringen av avfall som ger upphov till njursten.

Fördelarna med ingefära

skivad och hel ingefära

Ingefära är en naturlig ingrediens som har värderats sedan antiken för sina antiinflammatoriska, smärtlindrande och avgiftande beståndsdelar. Vidare är det vanligtvis en bas för behandling vid matsmältningsbesvär, eftersom ingefära är gasmotverkande, antibakteriellt och vätskedrivande. Det är också en uråldrig kur mot sjukdomar som drabbar urinsystemet, vilket inkluderar njursten.

Gingerol, dess aktiva substans, kan dessutom smärtfritt och effektivt förgöra de små stenar som blockerar urinvägarna.

Fördelarna med gurkmeja

hel och mald gurkmeja

Gurkmeja är en av de mest rekommenderade kryddorna för att avgifta blodet och förbättra njurhälsan. Dess aktiva ingrediens, kurkumin, ger antioxidativa, antiinflammatoriska och smärtlindrande effekter, som kan vara mycket användbara för behandling av en rad olika sjukdomar.

Många har använt det som en kur för att rensa njurarna i hundratals år, eftersom kryddan minskar svullnad, eliminerar gifter och bryter ner njursten som bildas av salt och proteiner. Vidare har gurkmeja en skyddande effekt på urinvägarna. Det är inte bara för att kryddan förebygger att de blockeras, utan även för att det skapar en skyddande barriär mot bakterier och virus som ger upphov till infektioner.

Hur man bereder ett te på ingefära och gurkmeja

te på ingefära och gurkmeja

Detta naturliga te med ingefära och gurkmeja är en väldigt gammal dryck som har tjänat som ett komplement för behandling av njursjukdomar, speciellt för att bekämpa njursten. Båda kryddorna minskar svullnad i dessa organ. Vidare främjar de borttagandet av njursten som ger smärta och problem när man urinerar. På grund av den fantastiska näringssammansättningen kan kuren faktiskt gagna cirkulationssystemet, det kardiovaskulära systemet samt ledhälsanRegelbunden konsumtion kan kopplas till mindre risk för blodtrycket och en avsevärd förbättring för den kognitiva hälsan.

Ingredienser

 • 1 bit ingefärsrot (runt 2,5 centimeter)
 • 1 tesked gurkmeja i pulverform
 • 1/2 liter vatten
 • 1 matsked ekologisk honung (valfritt)

Metod

 • Värm vatten i en kastrull. När det kokar häller du det i en tillbringare tillsammans med ingefära och gurkmeja.
 • Låt stå i 10-15 minuter så att extrakten från kryddorna extraheras.
 • Efter det häller du vätskan genom en sil, serverar i en kopp och sötar med honung.
 • Drick varje dag, helst på tom mage.

Kontraindikationer

 • Patienter med leversjukdomar bör inte dricka detta te.
 • Det kan vara kontraproduktivt för de som lider av magsår, gastrit eller irritabel tarm.
 • Om du följer en farmaceutisk behandling är det bäst att tala med en specialist för att fastslå om teets egenskaper kan påverka effekten av eventuella mediciner.

Avslutningsvis är det viktigt att klargöra att kuren är en kompletterande behandling för njursten. Så även om den är effektiv i vissa fall är det alltid bäst att få professionell hjälp.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.