Naturlig behandling av åderbråck med 3 ingredienser

De antiinflammatoriska och kärlvidgande effekterna hos ingredienserna i denna naturliga kur kan hjälpa till att minska synbarheten hos åderbråck och förbättra cirkulationen i benen.
Naturlig behandling av åderbråck med 3 ingredienser

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Besväras du av åderbråck? Förtvivla icke! I dag ska vi berätta om en naturlig behandling av åderbråck du kan ta till hjälp. Den är dessutom inte så kostsam.

Åderbråck är ett av de vanligaste problemen som drabbar kvinnor i vuxen ålder. De uppstår när venerna vidgas och blod hindras att komma tillbaka till hjärtat.

En normal ven använder en klaff för att höja blodflödet från lemmarna till hjärtmuskeln, och åderbråck bildas när klaffen inte fungerar som den ska.

Det kan vara resultatet av dåliga vanor, såsom en stillasittande livsstil eller användning av tobaksprodukter, men åderbråck kan även dyka upp på grund av genetiska faktorer, graviditet och hormonobalanser.

Inledningsvis kan de verka väldigt små, som de välkända “ådernäten”, men gradvis kan de förvärras till att bli smärtsamma och utstående vener på benen.

För många är det viktigt att finna en effektiv behandling eftersom åderbråck utöver att vara fula även kan orsaka inflammation och smärta.

Som tur är finns gott om kurer tillgängliga idag för att avsevärt minska synligheten av åderbråck, och bäst av allt är att du inte måste lägga ut en massa av pengar på dem.

Med lite naturliga ingredienser är det möjligt att själv skapa väldigt effektiva och billiga lösningar.

Idag vill vi dela med oss av ett recept på en hemgjord och naturlig behandling av åderbråck. Den innehåller aloe vera, morot samt äppelcidervinäger. Ge den en chans – den har uppvisat mycket goda resultat!

Vilka är fördelarna med en naturlig behandling av åderbråck?

Prova på en naturlig behandling av åderbråck

Kombinationen av aloe, morot och äppelcidervinäger hjälper till att minska inflammationen och synbarheten hos åderbråcket.

Du applicerar denna behandling lokalt varje dag för att stimulera bättre cirkulation samt minska smärtan.

Aloe vera-gelé, en av nyckelingredienserna, är välkänd inom kosmetikaindustrin för sina rika näringsvärden och återfuktande egenskaper.

Den har även antiinflammatoriska och kärlvidgande effekter, som minskar storleken på den drabbade venen och främjar bättre blodflöde.

Den tillhandahåller även avsevärda mängder antioxidanter och vatten och appliceras enkelt utan att skada huden.

morot

Morötter är en utmärkt källa till betakaroten – en antioxidant som förebygger åldrande i förtid och bekämpar missfärgning av huden.

B-vitaminerna, mineralerna och fibrerna i morötter gör den till en av de nyttigaste grönsakerna du kan införliva i din kost.

När du mixar dem till en len puré är de lättare att applicera som en kroppslotion för lokal användning.

Många av de aktiva komponenterna i morötter används till uppstramande behandlingar eftersom de förbättrar hudens elasticitet och förebygger hängighet.

Morötter är även ett utmärkt komplement till andra behandlingar för åderbråck eftersom de stimulerar bättre blodflöde och minskar inflammation.

Avslutningsvis har du den välkända äppelcidervinägern – ett näringsrikt, upplivande och kraftfullt livsmedel med antiinflammatoriska beståndsdelar som är utmärkta för behandling av detta problem.

Direkt applicering av äppelcidervinäger minskar storleken på drabbade vener och tillhandahåller lindring från tryck och känslor av tyngd.

Hur du tillagar denna behandling

aloe-vera-behandling

Att kombinera dessa tre ingredienser är lätt och tar inte alls lång tid. Men innan du börjar bör du vara medveten om att produkten ensam inte kommer att lösa dina problem.

Konsekvent användning kommer visserligen att förbättra din cirkulation och dina veners tillstånd, men du måste komplettera med ett bra näringsintag och regelbunden träning för att uppnå önskade resultat.

Ingredienser

 • 1 stor morot
 • 2 aloe vera-blad
 • 3 matskedar äppelcidervinäger

Beredning

 • Skala moroten, hacka den i småbitar och låt sjuda i lite vatten tills den mjuknat.
 • När den är genomkokt mosar du den med en gaffel tills du får en puré.
 • Skär upp bladen från aloe veran med en kniv och skrapa ut gelén som finns inuti.
 • Blanda med den mosade moroten och tillsätt sedan äppelcidervinägern.
 • När du har en krämig smet applicerar du kuren på åderbråcken.

Användning

 • Exfoliera dina ben innan du applicerar behandlingen för att se till att den verkligen absorberas.
 • Sprid ut krämen över det drabbade området med varsam massage från anklarna till vaderna.
 • Låt sitta i 30-40 minuter innan du sköljer med kallt vatten.
 • Upprepa appliceringen varje dag genom att följa samma steg.

Som du kan se finns det inget behov av att investera i dyra kommersiella behandlingar för att hantera detta vanliga problem.

Om du följer råden vi gett här och regelbundet använder denna kur för naturlig behandling av åderbråck, kommer du märka av stora förbättringar på kort tid.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.