Bästa träningsmaskinerna som bränner kalorier

april 13, 2018

Har du någonsin funderat på vilka träningsmaskiner som ger dig bäst resultat? Alla gym har en uppsättning träningsmaskiner för att träna kroppens muskler, men alla är inte lika effektiva för att bränna kalorier och gå ner i vikt. Vi ska berätta vilka av träningsmaskinerna som bränner kalorier.

Det ska dock noteras att maskiner inte gör hela jobbet. Man måste upprätthålla en hälsosam livsstil med en nyttig kost för att uppnå de önskade resultaten.

Gå ner i vikt med träningsmaskiner

Träningsmaskiner kan vara effektiva när de används på rätt sätt. Även om de vanligaste är löpbandet och motionscykeln finns det även andra som kan vara bra för att hjälpa dig nå målet.

Olika träningsmaskiner passar bra till olika rutiner, men inte alla ger samma resultat.

Vissa är bättre än andra. Allting beror på vilket mål du har satt. Man ska också tänka på att ju större ansträngning på gymmet, desto mer fett bränner kroppen.

Titta inte så noga på panelen på maskinen där kalorierna anges. Det är bara en uppskattning. Det viktiga är att fokusera på träningens kvalitet.

Det är bra att alltid börja med medelmotstånd och medelansträngning, och sedan öka ansträngningen (mer fart, mer motstånd, mer lutning, osv.).

Träningsmaskinerna som bränner kalorier

1. Träningscykeln

Den mest populära och bästa av träningsmaskinerna som bränner kalorier är utan tvekan träningscykeln. Den uppskattas kunna hjälpa dig att bränna mellan 500 och 900 kalorier i timmen.

Den har en väldigt låg påverkan på lederna och kräver ingen teknik, och den kräver inte heller någon förberedande träning. Du behöver bara sitta och trampa.

Sätet måste vara justerat så att knäna är i en 90-graders vinkel.

Även de som tränar tyngdlyftning borde träna 15 minuter på löpband eller träningscykel för att bränna fett.

Nackdelen med träningscykeln är att det kan vara något monotont och helt enkelt göra en uttråkad. Men man kan passa på att lyssna på musik eller titta på en episod av favoritserien medan man trampar på.

Och med tiden kan man justera vikten, ställa sig upp från sadeln eller luta kroppen framåt för att avancera träningen och på så vis bränna fler kalorier. Och är det alltför tråkigt kan man delta i gruppträning och spinningklasser.

2. Löpbandet

Löpbandet hjälper dig att bränna mellan 450 och 650 kalorier per timme. Det är definitivt en av de mest populära träningsmaskinerna som bränner kalorier. För att använda den måste du vanligtvis ställa in hur lång tid du vill använda den.

På löpbandet kan du inte bara gå, jogga eller springa, utan också simulera verkliga tävlingslopp (upp och ner, sprinter, etc). Många löpband brukar ha färdiga program som ändrar hastighet och lutning under den inställda tiden.

Maskinen har dock stor påverkan på lederna (främst knäna), så den bör inte användas alltför ofta.

3. Trappmaskinen

Även de som tränar styrketräning behöver använda träningsmaskinerna som bränner kalorier

Trappmaskinen är en annan av de bra träningsmaskinerna som bränner kalorier. När du använder den bränner du cirka 400 kalorier i en timme av upp och ner.

Den har program liksom löpbandet, och låter dig utföra bra cardioövningar för att gå ner i vikt. Trappmaskinen består av två pedaler där man placerar fötterna, och som simulerar att man går i en trappa.

Intensiteten kan justeras för att göra det svårare att lyfta och sätta ner fötterna. Det tar inte många minuter för att trötta ut benen.

Maskinen rekommenderas huvudsakligen för mer erfarna löpare som vill förbättra sin teknik.

4. Crosstrainer

Ellipsmaskinen är en kombination av flera maskiner

Crosstrainern kan bränna mellan 300 och 600 kalorier i timmen, och är en kombination av flera maskiner: cykeln, trappan och löpbandet.

Den rekommenderas inte för personer som har problem med knäna.

Dessutom behövs viss erfarenhet för att behärska rörelserna (av armar och ben samtidigt). Man bör hålla bukmusklerna åtspända för att stärka dem, och ryggen rak för att undvika smärta.

5. Roddmaskinen

Roddmaskinen är en av de bästa träningsmaskinerna som bränner kalorier

Roddmaskinen är förstås också bland de bästa träningsmaskinerna som kan bränna kalorier. Antalet man kan bränna är mellan 300 och 700, eftersom maskinen tränar både överkroppen och underkroppen och även stärker magmusklerna på samma gång.

Roddmaskinen simulerar rörelsen hos kanot- eller kajakroddare. Med den första rörelsen drar du handtagen mot dig och med den andra trycker du bakåt. Men måste se till att hålla ett hårt grepp.

Det är viktigt att vara försiktig med knän och axlar. Man bör även röra sig med ryggen helt rak.

Vissa roddmaskiner innehåller program eller spel (eftersom det annars kan bli långtråkigt) och om du ror på medel till hög intensitet kan du bränna mer kalorier här än på löpbandet.

MER FÖR DIG