Avgifta dina tarmar med 4 varma drycker

Avgifta dina tarmar med dessa enkla varma drycker och du kommer motverka många olika åkommor!
Avgifta dina tarmar med 4 varma drycker

Senaste uppdateringen: 18 maj, 2019

Vill du avgifta dina tarmar? Att bli smalare är inte den enda anledningen till att ta hand om dig själv. Att äta diuretisk, fiberrik mat gör mycket mer än att bara ge dig en fin kropp.

Dina tarmar spelar en viktig roll i att hålla din kropp frisk. Som du vet är dina tarmars jobb att ta bort gifter och skadliga substanser. Att ha gifter i kroppen är som att kasta ris i en motor. Den kanske fungerar ett tag, men att röra sig med främmande föremål kommer få den att börja gå sönder efter ett tag. Ibland kan det fixas, ibland inte. Därför borde du börja avgifta dina tarmar för att ta bort saker från kroppen som sakta förgiftar dig utan att du ens inser det.

Vi föreslår att du använder dessa drycker. De är milda och väldigt effektiva. De innehåller inte några kemikalier som kan ge bieffekter i andra delar av din kropp. De är dessutom billiga och enkla att göra, så du kan använda dem när du vill!

Avgifta dina tarmar med varma drycker

Kamomill

Torkade kamomillblommor i skål

Utöver att vara fantastiskt avgiftande ger kamomill stöd åt tarmarna om den används dagligen. Det hjälper inte att bara ta den när du känner dig dålig eller när du har halsbränna. Försök njuta av kamomill efter varje måltid för att underlätta jobbet för dina tarmar.

Du kan använda normala tepåsar, men du ska helst använda torkad kamomill. Du kan hitta det på naturapotek. Det är bättre eftersom tepåsar är bearbetade medan torkad kamomill är ekologisk.

Myntate

Myntate

Till skillnad från kamomill bör myntate tas när du har gastrit eller kolit, men du kan även använda det i andra syften för att säkert avgifta dina tarmar. Myntate främjar matsmältningen och därmed borttagandet av allt som inte bör finnas i din kropp. Det motverkar även daglig stress. Prova att dricka det efter varje måltid.

Avgifta dina tarmar med te på citron och ingefära

Traditionell kinesisk medicin har använt ingefära i flera århundraden, men den är inte lika välkänd i andra kulturer. Ingefära kan användas t.ex. som ett väldigt näringsrikt te. 

Här är några anledningar:

 • Hjälper din matsmältning
 • Är anti-inflammatorisk
 • Reglerar blodsockret och kolesterolnivåerna
 • Är en naturlig rengörare, speciellt för din tjocktarm

Det är bästa att dricka det en gång per dag.

Citron och ingefära te

Citron går perfekt ihop med ingefära. Citronens stora innehåll av C-vitamin förgör skadliga bakterier i dina tarmar. Den tar heller inte bara bort gifter, utan även allt som fastnat i din tjocktarm.

Smaken på teet kan vara lite stark om du inte är van, men oroa dig inte. Du kommer snart älska den kryddiga touchen!

Aloe vera och limeblomma

Du har antagligen hört hur bra aloe vera är för huden och för att läka sår, men du kan även använda gelen för att avgifta dina tarmar. När den intas regelbundet återvitaliserar den din matsmältningskanal så att du blir av med allt som är i vägen för att dina tarmar ska kunna göra sitt jobb. Om du kombinerar aloe med limeblomma får du ett lugnande, avslappnande te.

Ingredienser

 • 2 dl vatten
 • 5 1/2 matskedar aloe vera
 • 2 matskedar limeblomma
 • Några droppar citronjuice

Tillredning

 • Värm upp vattnet och när det kokar lägger du i aloe vera.
 • När det är välblandat lägger du i två matskedar limeblomma och låter det sjuda i några minuter.
 • Lägg därefter till citronjuice, sila och drick.

Dessa teer kan hjälpa dig att hålla din kropp ren och motverka sjukdomar. Om det är svårt att dricka te varje dag är det ändå viktigt att du gör det i minst en vecka i månaden. Se hur din kropp reagerar och berätta vilka förändringar du märker av.

Känner du dig bättre? Har du mer energi?

Detta kanske intresserar dig
5 naturliga avgiftningsbehandlingar
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
5 naturliga avgiftningsbehandlingar

Letar du efter naturliga avgiftningsbehandlingar att göra hemma? Ta en titt på dessa fem och bli av med dina regelbundna hälsoproblem.