Avgifta armhålorna och förebygg bröstcancer

Eftersom kommersiellt tillgängliga deodoranter innehåller kemikalier som kan vara skadliga är detox viktigt för att förebygga bröstcancer och bli av med gifter.
Avgifta armhålorna och förebygg bröstcancer

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Deodoranter och antiperspiranter är en del av den personliga vårdrutinen för de flesta människor runt om i världen. De är avsedda att minska överskottssvett och bromsa bakterietillväxt som kan ge upphov till dålig lukt. Vad många dock inte vet är att en del av dem innehåller giftiga ämnen som kan passera hudbarriären och leda till allvarliga sjukdomar som cancer och Alzheimers. Därför är det viktigt att avgifta armhålorna regelbundet.

Om det låter lite oroväckande så bör du veta att flera studier har bevisat att föreningar som parabener och ftalater liksom aluminium kan orsaka bröstcancer när de appliceras lokalt. Det beror på att de stör hormonregleringen, vilket orsakar obalanser i östrogenhalten. Det förvärras av att de också kan täppa till porerna i armhålorna, vilket hindrar gifter i kroppen från att elimineras.

Det är därför flera metoder för avgiftning med naturliga ingredienser har testats under en längre tid nu, som underlättar avlägsnandet av bakterier och ansamlingar av kemikalierester.

Dessa avgiftande behandlingar är lätta att göra hemma, och är ett bra alternativ för att hjälpa dig undvika de negativa konsekvenserna av kommersiella produkter – och förebygga bröstcancer.

Varför avgifta armhålorna?

Armhåla

Det finns en hel del svettkörtlar i armhålorna som underlättar eliminering av svett för att reglera kroppstemperaturen, rensa bort gifter och hjälpa dig att behålla en lämplig fuktnivå. Ditt naturliga pH orsakar inte dålig lukt, men det förändras när bakterier börjar jäsa eller hittar rätt miljö att föröka sig i.

På grund av denna obehagliga lukt föredrar de flesta att använda produkter som neutraliserar lukter och ger en fräschare känsla. Problemet är att ingredienserna blir kvar på huden och kan absorberas av kroppen. I små mängder orsakar de inte problem, men på lång sikt kan dessa kemikalier ansamlas och leda till utvecklingen av allvarliga sjukdomar.

Därför är det rekommenderat att avgifta armhålorna så att du kan få bort de ackumulerade substanserna och samtidigt förebygga bröstcancer. De ingredienser du kombinerar i följande detox är fria från gifter och har antibakteriella egenskaper som kan ersätta de kommersiella hygienprodukterna.

Medan tanken är att använda dem som ett sätt att avgifta armhålorna kan du också använda dem för att motverka lukt och förändringar i ditt pH-värde.

Avgifta armhålorna och förebygg bröstcancer med denna mask

Avgiftande mask

Med tanke på risken förknippad med höga gifthalter är det värt att följa några enkla steg för att avgifta armhålorna naturligt och förebygga bröstcancer. Följande ingredienser är lätta att hitta i hälsobutiker, men du måste vara noga med att kontrollera att de är helt ekologiska.

Den första är äppelcidervinäger, som innehåller naturliga syror som minskar närvaron av bakterier, svampar och gifter. Vidare har vi två eteriska oljor som döljer lukt samtidigt som de eliminerar de mikroorganismer som får dig att lukta.

Dessutom hjälper bentonitlera till att avlägsna döda hudceller och stödjer de andra ingredienserna i avlägsnandet av ansamlade gifter. Det går att hitta t.ex. online.

Ingredienser

 • 1 msk ekologisk äppelcidervinäger (10 ml)
 • 3 droppar eterisk rosmarinolja
 • 5 droppar eterisk korianderolja
 • 1 msk bentonitlera (10 g)

Gör så här

 • Tillsätt äppelcidervinäger till en glasskål och blanda i bentonitleran.
 • När det är välblandat tillsätter du de eteriska oljorna och blandar tills du får en kräm.
 • Låt dra i några timmar innan du applicerar den.

Hur man använder den

 • Tvätta armhålorna väl innan du använder behandlingen för att avlägsna alla spår av kommersiella antiperspiranter.
 • Sprid ett tunt lager av produkten över armhålorna med en mild cirkulär massage.
 • Lämna på i fem minuter innan du sköljer med kallt vatten.
 • Upprepa varje dag i två till tre veckor.
 • Komplettera behandlingen genom att dricka mer vatten och äta mer livsmedel som innehåller antioxidanter.

Det minskar inte bara förekomsten av gifter i armhålorna utan tar också bort dålig lukt och mörka fläckar. För att undvika fortsatt uppbyggnad av giftiga ämnen i armhålan bör du alltid välja hygienprodukter med omsorg.

Om du läser produktetiketterna noggrant kan du identifiera skonsammare ingredienser som inte är så skadliga.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Meunier, A. (2005). Clays. In Clays. https://doi.org/10.1007/b138672
 • Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. MedGenMed. 2006;8(2):61. Published 2006 May 30.
 • Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008). Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058
 • Moosavi M. Bentonite Clay as a Natural Remedy: A Brief Review. Iran J Public Health. 2017;46(9):1176–1183.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.