Åtta utmärkta naturliga oljor mot celluliter

Eftersom de här eteriska oljorna tränger in i din hud på djupet hjälper de till att behandla celluliter och bekämpa problemet från insidan.
Åtta utmärkta naturliga oljor mot celluliter

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2019

Estetiskt sett är celluliter ett av de vanligaste kvinnliga problemen. Män kan dock också drabbas. Som tur är finns det många naturliga kurer, och idag vill vi lista några effektiva oljor mot celluliter. Orsakerna kan vara många; det kan bland annat ha att göra med hormoner, genetik, kost och livsstil.

För att bekämpa det kan du använda kommersiella alternativ såsom krämer och dylikt, men som sagt kan man även vända sig till naturliga oljor som främjar borttagning eller minskning av celluliter.

När man använder eteriska oljor mot celluliter behandlar man dem från roten eftersom de hjälper kroppen att bli av med gifter som ansamlas i fettcellerna. De ökar även blodcirkulationen och mängden syre som kommer till hudcellerna.

  • Kom alltid ihåg att du måste applicera dessa oljor med massage varje dag.
  • Rörelserna ska gå i cirklar och appliceras med fingertopparna.
  • Dina händer måste vara rena. Målet är att få så bra resultat som möjligt.

1. Fänkålsfrön

Fänkålsfröolja tar bort gifter när de ansamlas på huden och är bra för att höja östrogennivåerna, samtidigt som den ökar produktionen av kollagen under huden. Det låter den bära vikten av fettet och förebygger att celluliter bildas.

2. Citrusoljor

Citrusolja främjar kollagenproduktion

Det finns vitamin C i alla dessa oljor, vilket främjar produktionen av kollagen. Det stärker distributionen av bindväven under huden, vilket i sin tur förebygger att fettcellernas vikt ökar. Citrusoljor från apelsin, lime, mandarin och citron bidrar till bättre blodflöde.

3. Cypressolja

Den här oljan extraheras från cypressträdets grenar och blad. Det är en av de bästa för att ta hand om huden.

  • Den har antiseptiska, sammandragande och vätskedrivande egenskaper. Därmed ökar den lymfdräneringen och blodcirkulationen.
  • Den hjälper även till att hålla huden ren och tar bort gifter.

Den används ofta inom aromaterapi eftersom den uppfriskande doften resulterar i avslappning.

4. Pelargonolja

Pelargonolja stimulerar lymfsystemet

Den här typen av olja dyker ofta upp som en ingrediens i krämer mot celluliter.

  • Den stimulerar lymfsystemet och gör det enklare att bli av med kvarhållna vätskor i kroppsvävnaderna.
  • Den är starkt rekommenderad för att förebygga celluliter eftersom den låter dig reglera hudhormonerna och fettnivåerna.
  • Den gör även huden mjukare.

5. Kanelolja

Kanelolja stärker också din bindväv, vilket ökar hudens spänning samtidigt som den rensar bort orenheter från huden. Den är en mycket effektiv stimulant för dina cellulitvävnader tack vare innehållet av magnesium och kalium.

Om du inte kan få tag på kanelolja kan du tillsätta en tesked kanel i din vanliga olja och använda för att motverka celluliter.

6. Oljor mot celluliter: björkolja

Sammandragande björkolja

Björkolja har sammandragande och renande egenskaper som hjälper till att regenerera din hud. Den är till stor hjälp för att bli av med gifter och kvarhållna vätskor, som annars ger upphov till inflammation i huden och uppmuntrar uppkomsten av celluliter.

7. Kokosolja

Kokosolja är en av de mest använda naturliga produkterna, och den används i de flesta skönhetsrutiner. Den återfuktar huden tack vare sina essentiella näringsämnen, som tränger djupt in i din hud och hjälper dig att bekämpa celluliter.

De verkar även naturligt åtstramande tack vare deras förmåga att stimulera elastin och kollagen i huden.

8. Myskrosolja

Myskrosolja är läkande

Den sista av våra oljor mot celluliter är väldigt användbar för hälsoproblem och kan även användas för skönhet.

  • Den hjälper kroppen att regenerera sina vävnader och stimulerar även läkning.
  • Myskrosolja tar hand om skadade celler och är utmärkt för att motverka hudbristningar.

Allt detta tack vare innehållet av fettsyror, vitamin C och retinsyra, bland annat.

Huvudbild från © wikiHow.com


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.