8 skönhetstrick med kokosolja

oktober 3, 2018
Från friskt hår till kyssvänliga läppar och allt emellan – kokosolja är din nya skönhetslösning. Lär dig om åtta naturliga och hälsosamma skönhetstrick med kokosolja.

Kokosolja står ut bland de naturliga oljorna av olika anledningar. Den är rik på vitamin K, E och järn. Den har även naturligt antibakteriella beståndsdelar, såsom laurinsyra. Kvinnor över hela världen använder sig av skönhetstrick med kokosolja.

Kokosolja sägs vara ett mirakelmedel för många tillstånd men de vetenskapliga beläggen är inte helt definierade än. Vad som är helt klart är att den är en utmärkt återfuktare och utmärkt komponent i externa behandlingar.

Du kan även göra dina skönhetsrutiner hälsosamma.

Prova dessa åtta skönhetstrick med kokosolja:

1. Balsam

hår - Skönhetstrick med kokosolja

Länge har kvinnor använt kokosolja för att ta hand om sitt hår, och det finns nu många schampon och behandlingar som använder oljan som en av sina huvudsakliga ingredienser.

Andra fördelar inkluderar:

  • Intensiv vätskesättning
  • Bekämpning av mjäll
  • Håller dina rötter friska

Hur gör man?

Allt du behöver göra är att värma upp oljan tills du lätt kan sprida ut den. Applicera sedan i ditt hår. Se till att oljan distribueras ordentligt. Täck sedan håret med en duschmössa. Efter att ha låtit oljan verka i några timmar eller över natten sköljer du håret.

För väldigt krulligt hår kan lite kokosolja även kontrollera din volym och definiera dina lockar.

2. Läppbalsam

Kokosolja är ett bra alternativ när du har spruckna läppar. Detta tack vare de stora mängderna näringsämnen, förmågan att återfukta samt den goda smaken. Oljan får läpparna att se mjuka och friska ut.

Hur gör man?

Ett enkelt alternativ är att blanda lite värmd kokosolja med en tesked socker och lite honung.

Det fungerar som en naturlig exfoliant som låter dig varsamt ta bort död hud.

Allt du behöver göra är att applicera blandningen med varsamma cirkelrörelser tills du fått läpparna du vill ha.

3. Tandblekare

tänder - Skönhetstrick med kokosolja

Som vi sagt tidigare har kokosolja antibakteriella och svampmotverkande egenskaper. Det gör oljan perfekt för att bekämpa bakterier i munnen, och den tar även bort plack.

Det är ett trick för att bleka tänderna naturligt och få fräsch andedräkt. Oljan främjar dessutom tandköttshälsa och minskar risken för hål.

Hur gör man?

Allt du behöver göra är att ta en matsked kokosolja att borsta tänderna med istället för tandkräm. Borsta som du brukar och skölj efteråt.

4. Sminkborttagare

Kokosolja är utmärkt för att ta bort smink. Detta eftersom oljan lätt tar bort vattenbaserade produkter såsom maskara och ger dig ren, fast hud.

Ännu bättre är det faktum att oljan inte skadar din hud när du rengör den, samt att oljan hjälper dig att rensa huden, minska rynkor och återfukta.

Hur gör man?

Doppa en bomullstuss i lite kokosolja. Använd sedan för att varsamt rengöra ansiktet och ögonfransarna. Oljan kommer hjälpa dig att vårda dem samt uppmuntra tillväxt.

5. Kroppslotion

hud - Skönhetstrick med kokosolja

Du kan använda kokosolja som en kroppslotion. Du kan även tillsätta den i din favoritkräm. Tack vare dess höga antioxidativa innehåll hjälper den till att:

Hur gör man?

Applicera efter att ha tagit en varm dusch. Det låter kokosoljan penetrera huden och återfukta den. Oljan lugnar irritation och gör huden len.

Du kan även använda oljan på dina nagelband för att stärka naglarna.

6. Raklödder

Ytterligare ett skönhetstrick med kokosolja är att använda den som raklödder för att återfukta huden. Den hjälper dig även att undvika irritation som orsakas av friktion.

Hur gör man?

Applicera en matsked kokosolja på området du vill raka. Det minskar friktionen och gör håret lenare.

Ytterligare en fördel med att använda kokosolja som raklödder är att du inte behöver ta bort oljan efter att du rakat dig. Om du lämnar den på fungerar oljan som en återfuktare.

7. Hudexfoliant

Du kan kombinera kokosolja med andra ingredienser för att få en exfoliant. Det håller din hud återfuktad samt ung och fräsch.

Hur gör man?

Om du blandar kokosolja med lite socker eller havssalt får du en väldigt effektiv exfoliant. Du kan även tillsätta citron, honung och aromatiska oljor samt blomextrakt. Du kan till exempel tillsätta färsk lavendel för en härlig doft.

8. För vackra fötter

När du använder kokosolja för att massera dina fötter håller du dem fria från olika sjukdomar. Detta tack vare oljans svampmotverkande och antibakteriella egenskaper.

Oljan bekämpar även torra, spruckna hälar.

fötter - Skönhetstrick med kokosolja

Hur gör man?

Gnugga varsamt oljan mellan tårna för att behandla fotsvamp. Det finns de som rekommenderar kokosolja på fötterna minst en gång per vecka.

Som du kan se finns det många skönhetstrick med kokosolja, och därför du bör använda den i din skönhetsrutin. Det är ett enkelt, smart och hälsosamt alternativ.