3 steg för att glömma ett omöjligt förhållande

3 steg för att glömma ett omöjligt förhållande

Senaste uppdateringen: 12 mars, 2019

Ett omöjligt förhållande kan vara väldigt smärtsamt om du inte vet hur du ska komma över det. Du börjar tänka att lycka aldrig kommer hända för dig.

Uppenbarligen är det lättare sagt än gjort.

Även om det kan vara jobbig att ha ett giftigt eller omöjligt förhållande måste du ta reda på anledningen till varför du inte kan släppa taget.

Ofta är vi för envisa för att släppa taget om personen vi älskar.

Men i och med det öppnar vi ett hål i våra hjärtan som vi har svårt att fylla. Istället förgör vi oss själva i vår önskan att ha personen vid vår sida.

Steg för att glömma ett omöjligt förhållande

1. Se inom dig

blodande-trad

Ibland glömmer vi att se inom oss själva och skapar uppenbara problem – sådana som kommer från att älska någon som inte älskar oss tillbaka.

Lite självrannsakan kan hjälpa dig att upptäcka att du, kanske, har problem med känslomässigt beroende, som kan komma i vägen för att släppa taget om personen du inte är menad att vara med.

Det är även möjligt att du överraskas av personliga uppenbarelser. Det kan till exempel vara behovet av att få allt du bestämt dig för att jaga efter. Kanske härstammar det från någon negativ händelse i det förflutna; det kan röra sig om allt från att ha blivit övergiven till en vänskap som bara var till för att fylla ett hål.

Det är viktigt att du tar reda på om det är vanemässigt för dig att förälska dig i människor som är bortom din räckvidd. Om så är fallet kan det vara så att din självkänsla gör det mot dig.

Ibland är det även möjligt att vi förälskar oss i personer som vi aldrig kan vara med eftersom denne inte är beredd att börja ett förhållande.

Se inom dig för att upptäcka vad som verkligen sker.

2. Är du nöjd med dig själv?

man-med-slutna-ogon

När du tar en titt på dig själv kommer du kunna svara på denna viktiga fråga. Detta eftersom man ofta tror att man mår bra, när man i själva verket är helt förstörd inombords.

Kanske är du ledsen och i behov av kamratskap. Eller så är du helt enkelt en person som gillar att kontinuerligt vara förälskad.

Se till att du inte söker erkännande från någon annan och på så sätt faller i fällan som är ett omöjligt förhållande.

Det svåraste med det är när det blir till ett sätt att såra oss själva. Det finns vissa som är självdestruktiva när de inte är nöjda med sig själva.

Det syns inte nödvändigtvis: de behöver inte åsamka sig fysisk skada. Ätstörningar och att dyka in i giftiga förhållanden är också sätt att orsaka självskada.

3. Ny smärta gör inte att du slutar tänka på den gamla

kaffepaus

Alla har vi haft romantiska besvikelser.

Att försöka glömma någon med hjälp av en annan är inget annat än ett gratis sätt att skada ditt nya förhållande. Det påverkar både dig och din nya partner.

Det är sant att det är lätt att ignorera någon du en gång var med när du väl är med någon ny. Men känner du inte att du inte är förälskad? Inser du  inte att du på ett sätt agerar som en manipulatör?

Denna fras har en mycket djupare betydelse. Den refererar till att vara singel och rädslan att inte hitta en ny partner. Därför söker man desperat efter en ny partner.

Det är en tillfällig tröst för ditt behov av att inte vara ensam. Och det är tillfällig tröst för att inte behöva konfrontera världen utan en partner vid din sida.

Omöjliga förhållanden paralyserar dig

kvinna-och-vaxt

Ett omöjligt förhållande hindrar dig från att hitta ett sant, hälsosamt förhållande med någon. Du håller dig bunden till förhållandet. Ibland förblir du så under lång tid, i hopp om att något kommer ske. Vi pratar om flera år.

Att förälska sig med någon på det sättet får dig att missa möjligheter. Dessa möjligheter passerar, men du kan inte se dem för du är förblindad.

Det är viktigt att du kommer ihåg att ett omöjligt förhållande sårar dig. Det börjar inte bra och du kommer alltid känna dig besviken.

Om du konstant dyker in i dem ändå måste du öppna ögonen.

Älska dig själv. Klamra dig inte fast vid ett omöjligt förhållande för att du är rädd.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.