Alla de gånger jag övervägt att lämna allt bakom mig

Ibland är det inte en feg handling att lämna allt bakom sig, utan raka motsatsen. När saker omkring dig blir hotfulla är det dags att göra en förändring till det bättre.
Alla de gånger jag övervägt att lämna allt bakom mig

Senaste uppdateringen: 04 februari, 2019

Att lämna allt betyder inte att man måste avsluta det man har nu. Denna fras kan ha en negativ eller fatalistisk konnotation. Men det är också någonting man kan säga ibland bara med en suck, som om man längtade efter att börja om, med något nytt.

Att lämna allt är ibland samma som att “börja om”. Frasen kan i sig själv ha många intressanta dimensioner.

En “omstart” är att börja om; att behålla din essens men låta dig ta ett steg ut i det okända. Det är en modig handling och kan till och med vara en personlig nödvändighet.

Du bör självklart inte ta ett gräl eller när du befinner dig i ett svagt ögonblick som en indikation på att du borde “lämna allt”.

I dagens artikel vill vi dela med oss av en guide för dessa viktiga stunder. Under perioder av personlig kris kan en förändring vara den bästa lösningen för en djup och oreparerbar olycklighet.

Ditt enda syfte bör alltid vara detsamma: att förbättra dig själv som människa, ta hand om dina känslor, vara bekväm med vem du är och bibehålla ditt välmående.

Vi ska ge dig några saker att komma ihåg.

När det enda alternativet är att lämna allt

Det finns stunder när du känner dig som en drivande båt. Det är som om livets ström har burit dig bakåt och gjort att du tappat kontrollen över allt.

  • Om du har ett jobb som kränker dina rättigheter som person
  • När du lever i ett smärtsamt eller giftigt förhållande där du förlorar din självkänsla
  • Ifall du är en del av en familj som inte respekterar eller värdesätter dig

Alla ovan nämnda exempel beskriver perfekt de komplexa stunder som markeras av frustration och modfälldhet.

När du befinner dig i en omedelbar situation som begränsar dig är det viktigt att reagera. Du måste säga “nej” till att försaka dig själv dag efter dag, till att offra din värdighet tills du lämnas kvar med ingenting.

Det finns andra stunder i livet när det inte går att göra det; att lämna allt blir det enda alternativet.

Ibland vill man bara lämna allt

Hur man beslutar sig för om man ska ta steget eller inte

Som vi påpekade i början bör du inte använda ett svårt ögonblick som en ursäkt för att göra en förändring som blir permanent.

Alla har sina meningsskiljaktigheter med människorna omkring dem. Du kommer ha vissa perioder som är tuffare än andra, med friktion på jobbet och de klassiska upp- och nedgångarna med din partner.

Komplicerade stunder som ibland kan vara personliga utmaningar du måste lära dig att övervinna.

Men det finns några olika idéer som kan hjälpa dig att besluta om du måste fortsätta kämpa eller om du ska börja lämna vissa saker bakom dig.

  • Fördjupa dig i dina rötter, din essens. Trots ditt livs komplexitet just nu är din inre röst den som kommer berätta för dig om det är värt att kämpa vidare eller ej.
  • Om du är en del av ett par måste du analysera många olika aspekter. Se om den andra personen har investerat samma ansträngningar, drömmar och känslor som du.
  • Titta på balansen i förhållandet. Om du alltid är på samma sida av argumentationen, alltid den som backar från tårar eller attacker, har du inget annat val. Finns det inte någon respekt så är er kärlek inte uppriktig. Om er kärlek inte är uppriktig är det dags att börja om igen.
Att lämna allt är en modig handling

Att lämna allt: en modig handling

Om någon inte älskar dig ska du inte böna och be om dennes kärlek. När du ser att bandet du byggt med din familj baseras på känslomässig utpressning ska du ta lite avstånd.

Om du märker att ditt arbete påverkar din hälsa är det dags att skrida till handling.

Det finns dock stunder när alla dessa dimensioner kan bli sammanvävda med varandra.

Ett dåligt jobb, ett svårt personligt förhållande eller brist på stöd från folk omkring dig kan tvinga dig att “starta om”. Att göra det kommer vara en modig handling som definierar dig.

Glöm inte: du är grundpelaren i ditt eget liv. Om du låter dig själv misslyckas kommer allt annat rasa samman. Så vad du behöver är följande:

Nycklar till förändring

  • Informera de omkring dig om din situation. Var bestämd och tala öppet om dina behov, hur du känner och vad du genomgår.
  • Om du inte ser någon förändring, om situationen förblir densamma trots att du klargjort dina känslor, är det dags att gå vidare.
  • Gråt om du behöver och släpp på din känslomässiga börda, men försök även visualisera något. Tänk dig hur du vill se dig själv under de kommande månaderna. Tänk på dig själv som glad, lugn och i balans.
  • Det är vad du förtjänar: lugn. Få ett slut på dina stormar. För att uppnå det har du inget annat val: lämna allt och skapa en ny horisont för ditt liv.
Allt du behöver göra är att vara realistisk

Allt du behöver göra är att vara realistisk. Var medveten om att det inte kommer vara en enkel väg, men att vad du än hittar kommer vara värt det.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.