Adjö, min drömprins! Jag föredrar en riktig person

Istället för att vänta på att din drömprins ska rädda dig och överösa dig med kärlek måste du lära dig att älska dig själv först. Det är enda sättet att etablera en riktigt lycklig relation.
Adjö, min drömprins! Jag föredrar en riktig person

Senaste uppdateringen: 24 mars, 2019

Jag har länge letat efter min drömprins – den vi hört talas om i filmer sedan vi var små. Men jag har av någon anledning inte lyckats hitta honom. Alla mina förhållanden har varit smärtsamma, de nådde inte upp till mina förväntningar och i många fall var jag beroende av min partner för att känna mig glad och lycklig.

Jag letade efter min drömprins tills jag kom fram till att han inte fanns. Mitt sökande drog mig in i förhållanden fyllda med lögner och falska illusioner.

Den stora lögnen om din drömprins

drömprins bär på prinsessa

Vi känner alla till historien om drömprinsen som räddar prinsessan från ett torn som vaktas av en drake. Den där charmiga, respektfulla och hjältemodiga prinsen vars pris för sitt hjältemod är en prinsessa som inte kan klara sig själv och vara lycklig om inte prinsen kommer till hennes räddning.

Vi har blivit ledda till att tro att vi behöver en man för att vara lyckliga. Därför har det blivit så viktigt för oss att hitta någon och fly ensamheten. Vi kan inte älska oss själva om inte någon annan älskar oss; om ingen annan vill ha oss kan vi inte tycka om oss själva. Men behöver vi verkligen erkännande från andra för att kunna vara något?

Det har bara lett till en epidemi som plågar vårt århundrade, och denna epidemi kallas känslomässigt beroende.

Bunden kvinna

Vi håller oss fast vid vår partner och tror att vi är upp över öronen förälskade. Vi binder oss själva till dem för att vi är rädda för att förlora dem. Utan personen är vi ingenting alls, vi förlorar vår identitet. Varför är det så? För att vi har låtit personen definiera vilka vi är och vi behöver dem för att vara lyckliga.

Vi har gett allt till vår drömprins som flera gånger inte reagerade som vi förväntade oss.

Det är okej att vara ensam

Har du någonsin utnyttjat någon för att du inte skulle känna dig ensam? Ditt första svar kanske är “nej”, men har du hoppat från en relation till en annan? I det fallet borde ditt svar antagligen vara “ja”. Efter ett uppbrott måste du ge dig själv tid att vara ensam. Dina sår måste läkas och det är något som tar tid.

Det stämmer att ordet “ensam” kan göra dig rädd. Men har du någonsin frågat dig själv varför? Nöjer du dig med folk som inte gör annat än fyller tomrummet samtidigt som du sitter och väntar på din drömprins? Han kommer inte att komma, och inte bara för att han inte finns, utan för att du inte har lärt dig att vara ensam med dig själv.

Du är rädd. Du kanske har lidit mycket som barn och känner att man inte har brytt sig om dig. Det gör ont att vara ensam, eller hur? Men smärtan kan hjälpa dig att läka.

Din drömprins existerar inte

Du kan inte försöka älska en annan person om du inte först lär dig hur du ska älska dig själv. Du kan inte binda dig till folk du egentligen inte ens tycker om. Att nöja sig ska aldrig vara svaret. Du förtjänar det bästa och det är ok att vara ensam. Faktum är att det kan vara väldigt belönande.

Träna på att släppa taget

När du blir alltför fäst vid din partner och du ger honom eller henne en vikt i ditt liv som du inte får tillbaka kommer du att lida, för när de sedan försvinner kommer ditt liv att försvinna med dem. Men om du tänker efter kommer du inse att det inte händer med vänner, lärare och andra förhållanden, som av en eller annan anledning rinner ut i sanden.

Din partner är allt för dig, men egentligen är det inte så. Sluta vänta på att din drömprins ska göra dig lycklig. En dag kommer du kanske träffa på en vanlig person. Inte för att göra dig lycklig eller fylla dina tomrum, utan för att påbörja en vacker resa med dig.

Om relationen inte fungerar så är det okej! Släpp taget. Ditt liv kommer inte att ta slut för att någon bestämde sig för att försvinna, eller för att saker inte fungerade eller för att saker förändrades.

fågel och kvinna

Du är fulländad, du kan rädda dig själv och du genomgår inte längre något intensivt sökande för att uppfylla alla dina behov. För vet du vad? Ingen kan ge dig vad du behöver bättre än du själv. Om du inte gör det borde du förbereda dig på hur det kommer kännas att lida för “kärleken”.

Kommer du att börja älska dig själv och sluta vänta på att någon annan ska göra det?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.