9 anledningar att dricka gurkvatten varje dag

Om du har svårt att dricka det rekommenderade intaget vätska om dagen kan du prova gurkvatten. Det kommer med många fler fördelar än vanligt vatten.
9 anledningar att dricka gurkvatten varje dag

Senaste uppdateringen: 15 januari, 2019

Gurka innehåller höga mängder vitamin V, som verkar som en perfekt antioxidant. Det innehåller inte något fett och nästan inga kalorier, vilket är anledningen till att gurkvatten har så många fördelaktiga egenskaper.

Att göra detta vatten tar bara några minuter och är både snabbt, billigt och enkelt.

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1/2 gurka
  • Saften från 1 citron
  • 3 myntablad
  • Is

Beredning

Gurkvatten med gurkskiva

Allt du behöver göra är att mixa alla ingredienser, och vips så är det klart. Så enkelt är det! För att dra full nytta av gurkans alla egenskaper ska du dricka vätskan färsk.

1. Gurkvatten minskar fett

Ger dig smal midja

Att dricka gurkvatten hjälper dig att minska fettet som ansamlas på problematiska områden, såsom lår och mage. Tack vare gurkans rensande och rengörande egenskaper gör du dig av med gifter och det döda fett som förvaras i dessa regioner. Du kommer definitivt märka skillnaden.

2. Återfukta

Rent ansikte

Gurkvattnets lätta smak är mer lockande, och det ger kroppen den vätska den behöver. Det är en perfekt lösning och innehåller knappt några kalorier. Som om det inte vore nog ger gurkvatten även kroppen extra vitaminer och mineraler, och det helt utan tillsatt socker, till skillnad från kommersiella läskedrycker och dylikt.

3. Minska blodtrycket

Stetoskop

Att ha högt blodtryck kan ge problem för njurarna, hjärtat och till och med din syn. Gurkvatten är perfekt för att hålla blodtrycket på optimala nivåer. Tack vare det kalium det innehåller hjälper det till att stabilisera ditt blodtryck på några dagar.

Drick vattnet regelbundet för att märka skillnaden.

4. Fördelar för huden

Gagna hudhälsan med gurkvatten

Om du har torr hud ger detta vatten dig vätskan och mjukheten din hy behöver. Du kommer märka att det är en av de bästa återfuktarna som finns, och tack vare det naturliga kisel som finns i gurka försvinner snart även märken på huden.

5. Mindre aptit

Minskar aptiten

Om du alltid är hungrig ska du prova ett glas gurkvatten. Ofta upplever vi en känsla av tomhet som vi associerar med hunger, när vi i själva verket bara är törstiga. Prova att dricka ett glas gurkvatten: det återfuktar och gör dig mätt.

6. Hjälp dina muskler

Tränande personer

Gurkvatten är bra för att hålla musklerna i perfekt form. Det kisel som finns i gurka är väldigt fördelaktigt för musklerna. Det finns inget bättre sätt att avsluta träningspasset än med ett glas gurkvatten.

7. Säg farväl till påsar under ögonen

Ringar under ögonen

Tack vare gurkans antiinflammatoriska egenskaper blir du av med påsar och mörka ringar som ibland bildas under ögonen. Det är verkligen en ovärderlig huskur.

8. Gurkvatten förbättrar tandköttshälsan

Förbättra munhälsan

Vatten med gurka kan läka och fräscha upp sjukt tandkött. Tack vare fytokemikalierna kan gurkvatten även göra din andedräkt fräschare.

Ta en titt på följande artikel: 6 anledningar till varför du kan uppleva tandvärk

9. Ta hand om hår och naglar

Vårda håret

Det svavel och kisel som finns i gurka hjälper dig att få starkare, friskare och mer glänsande hår.

Detta kanske intresserar dig
Hur man gör citron- och auberginevatten för viktminskning
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Hur man gör citron- och auberginevatten för viktminskning

Har du hört om fördelarna med att dricka citron- och auberginevatten som ett hjälpmedel för att gå ner i vikt? Detta recept kan boosta din viktnedg...