8 saker dina fingrar säger om din hälsa

Våra händer kan visa hur vår hälsa eller personlighet är. Kvinnor som har ett längre ringfinger än pekfinger är tydligen bättre på sport.

Som vilken annan del av kroppen som helst är även fingrarna viktiga. Utöver att vara ett mycket viktigt verktyg kan de även berätta något om din hälsa.

Olika studier under de senaste åren har visat att dina fingrar kan ge information om olika aspekter när det kommer till din fysiska hälsa, och även saker som känslor, personlighet och beteende. Du har säkert inte tänkt på detta, men i denna artikel kommer vi ge dig tips på 8 saker som dina fingrar kan berätta om din hälsa.

1. Högre testosteronnivå

Om ditt ringfinger är kortare än normalt beror detta antagligen på att dina nivåer av testosteron är högre, oavsett om du är man eller kvinna. I nästan alla fall är längden på pekfingret längre än ringfingret hos män, medan kvinnor har samma längd på dessa fingrar.

Dessa olikheter när det gäller fingrarna har relaterats till hormonfaktorer som exempelvis testosteron, som är högre hos män.

2. Risk för osteoartrit

fingrar

I en studie gjord vid University of Nottingham i Storbritannien visade det sig att personer vars pekfinger är kortare än resten löper risk för att utveckla problem som osteoartrit. Detta problem har att göra med en brist på östrogen och lite fysisk aktivitet, något som speciellt påverkar kvinnor.

3. Risk för prostatacancer

En studie från University of Warwick visade att män som har ett längre pekfinger än ringfinger löper en tredjedel mindre risk för att drabbas av prostatacancer i framtiden, jämfört med de som har ett längre ringfinger.

4. En genetisk fördel

Om pekfingret är längre än ringfingret kan detta indikera att personen har blivit utsatt för höga nivåer av testosteron under fostertiden. King’s College i London har gjort en studie som visade att hormonexponering i livmodern kan påverka framtida beteende.

5. Kan avslöja storlek på penis

fingrar

I en studie gjord vid Gachon University i Sydkorea visade det sig att män som har ett kortare pekfinger än ringfinger har en större storlek på sin penis. Studien utfördes på 144 män.

6. Kan avslöja hypoteros

Om du konsumerar salt kan detta orsaka vätskeretention, vilket kan orsaka en temporär inflammation i fingrarna, något som enkelt kan motverkas med naturliga huskurer. Men detta problem är återkommande eller om  fingrarna är svullna under en lång tid kan detta bero på ett problem med sköldkörteln, något som kan påverka metabolismen och leda till viktuppgång och mer vätskeretention.

7. Du är bra på sport

fingrar

Studier har visat att kvinnor vars ringfinger är längre än pekfingret är bättre på sport, speciellt när det kommer till friidrott och tennis.

8. Du är bra på affärsverksamhet

Andra studier har visat att personer som har ett längre ringfinger har en tendens att vara bättre på affärer. I en studie som gjordes vid University of Cambridge visade det sig att personer inom finans som har ett längre ringfinger är 11 gånger bättre inom sin verksamhet än sina kollegor. Detta har tydligen att göra med högre nivåer av testosteron.

Kom ihåg!

Du bör tänka på hur dina fingrar är formade och hur de kan påverka din hälsa och din personlighet. Informationen kan hjälpa dig att upptäcka saker om dig själv.

Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG