8 saker du och din partner borde veta om kärlek

Saker och ting kommer inte alltid att vara lätta. Det är därför du måste samarbeta med din partner för att ta dig igenom svåra tider.
8 saker du och din partner borde veta om kärlek

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Förhållanden är otroliga kärlekshandlingar som kräver arbete, medmänsklighet och också hängivelse för att fungera. Det är dock många som tar stora steg i sina förhållanden utan att veta vad som väntar dem, och det syns i och med att antalet skilsmässor är fler än någonsin. När smekmånaden är över måste man tillbaka till verkligheten och gå vidare med sina liv. Du och din partner måste därför stå på samma sida.

I många fall måste du lära dig att tackla svårigheter tillsammans med din partner. Det är även möjligt att förhållandet når bristningspunkten om saker och ting inte går som planerat. Om du precis har tagit detta stora kliv eller om du håller på att göra det ska du komma ihåg att du måste prata ärligt med din partner om följande saker innan ni gifter er.

1. Kärlekens flamma brinner inte alltid som den gjorde dag 1

Kärlekens flamma brinner inte alltid lika starkt som i början

Hur många ger upp om sitt förhållande för att de känner att flamman håller på att slockna? Det kan vara svårt att tänka sig att känslan du upplever kan försvinna, men måste du själv ta reda på vad kärlekens sanna mening är.

Det är inte alltid en romantisk film med ett lyckligt slut. Du måste till exempel vara beredd på att ta dig igenom tuffa perioder. Ni båda måste förstå att även om flamman lyser lite svagare betyder inte det att förhållandet kommer gå i bitar.

2. Kärleken växer på olika sätt

Du måste inte nödvändigtvis vara blint förälskad i någon för att veta att du älskar och på så sätt kunna skapa ett framgångsrikt förhållande. Sann kärlek kräver tid och ansträngningKärlek kräver också mycket omvårdnad för att blomma.

Du kanske är en av de som tror att det bara finns två extremer: att älska eller inte älska. Det tar dock inte hänsyn till stadierna emellan. Låt ditt giftermål ha sin gång och överanalysera inte guppen på vägen. Det kommer bara få dig att tveka på att du älskar din partner tillräckligt.

3. Attraktionen kommer inte alltid finnas där

Du och din partner måste visa varandra kärlek

Man kan med säkerhet anta att man inte alltid kommer känna fysisk attraktion till sin partner. Attraktion må anses väldigt viktigt i vårt utseendefixerade samhälle, men det är viktigt att tänka på att även när du är med någon som du är väldigt attraherad av, är detta ingen garanti för att förhållandet kommer bestå.

Det kan ge dig tvivel, där du ifrågasätter om du fortfarande älskar din partner eller inte. Att ifrågasätta ditt förhållande när attraktionen förändrats är normalt, och du ska kunna prata ärligt med din partner om det.

4. Du och din partner måste visa kärlek även när ni inte vill

Saker och ting kommer inte alltid att vara perfekta. Därför är det lätt att agera nästan som ett barn när din partner har sårat dig. I sådana situationer kan dina känslor blekna, varpå du drar dig för att visa tillgivenhet.

För att ett äktenskap ska hålla är det dock viktigt att du lär dig att svälja din stolthet och visa din kärlek, även när du inte vill. Småaktiga handlingar kan få förbittring att växa både hos dig och din partner. Efter ett gräl bör du försöka ta en kopp te eller kaffe och också prata ärligt med din partner.

5. Det gifta livet är en resa

Äktenskapet är en resa

Du kanske redan känner som om du uppnått det ultimata målet med din partner, men det gifta livet är svårt och ni behöver hjälp för att växa och frodas, både som par och individuellt. Det kommer att finnas svåra stunder som verkar som gjorda för att sudda ut alla känslor från er båda. Använd dessa känslor för att bygga upp ert förhållande istället för att riva ned det.

Om ni kan göra det kommer ni att kunna skörda äktenskapets frukter. När du beslutar dig för att prata ärligt med din partner kan ni upptäcka många sätt ni kan växa tillsammans på.

6. Att skaffa barn är en påfrestning för förhållandet

Alla vet att barn är en fantastisk del av livet, men samtidigt är det påfrestande för förhållandet. Det är möjligt att även om du har det bästa förhållandet kommer du lida av påfrestningarna som barn medför.

Det är därför viktigt att ni pratar om vilken tidpunkt ni tror är passande för att skaffa barn. Åsidosätt dock inte ditt förhållande under denna tid. Ta dig tid och sträva efter att njuta av stunderna ni kan spendera tillsammans.

7. Du och din partner måste ha ett känslomässigt band

Du och din partner behöver ett känslomässigt band

Fysisk kärlek kräver ett känslomässigt band. Sexuell aktivitet är ett viktigt sätt att visa er kärlek och uppskattning för varandra. Det handlar om att lära sig att ge och få på ett älskande sätt; inte att få makt, säkerhet eller bekräftelse.

Om bandet baseras på känslor löper ert sexliv mindre risk att försämras under äktenskapet. Med tiden kommer ert sexliv att förändras, men det är normalt. Kom därför ihåg att prata med din partner och vara öppen och respektfull med vad ni båda känner och vill ha.

8. Du och din partner måste kommunicera

Ett äktenskap kan inte överleva utan kommunikation. Att prata med din partner gör att ni båda kan åtnjuta ett framgångsrikt äktenskap. Att undanhålla hemligheter och känslor leder bara till smärta, och resulterar på så sätt i förhållandets förstörelse. Dela därför dina känslor med din partner på ett konstruktivt sätt. Det kommer att göra er båda lyckligare.

Spänningarna i ert förhållande kommer att släppa och ärligheten hjälper er på vägen. Saker och ting kommer inte alltid att vara lätta. Det är därför du måste samarbeta med din partner för att ta dig igenom svåra tider.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.