8 saker du och din partner borde veta om kärlek

· mars 9, 2017
Saker och ting kommer inte alltid att vara lätta. Det är därför du måste samarbeta med din partner för att ta dig igenom svåra tider.

Förhållanden är otroliga kärlekshandlingar som kräver arbete, medmänsklighet och också hängivelse för att fungera. Det är dock många som tar stora steg i sina förhållanden utan att veta vad som väntar dem, och det syns i och med att antalet skilsmässor är fler än någonsin. När smekmånaden är över måste man tillbaka till verkligheten och gå vidare med sina liv. Du och din partner måste därför vara på samma sida.

I många fall måste du lära dig att tackla svårigheter med din partner. Det är även möjligt att förhållandet når bristningspunkten om saker och ting inte går som planerat. Om du precis har tagit detta stora kliv eller om du håller på att göra det ska du komma ihåg att du måste prata ärligt med din partner om följande saker innan ni gifter er.

1. Kärlekens flamma brinner inte alltid som den gjorde dag 1

bråkande par på röd soffa

Hur många ger upp om sitt förhållande för att de känner att flamman håller på att slockna? Det kan vara svårt att tänka sig att känslan du upplever kan försvinna, men måste du själv ta reda på vad kärlekens sanna mening är.

Det är inte alltid en romantisk film med ett lyckligt slut. Du måste till exempel vara beredd på att ta dig igenom tuffa perioder. Ni båda måste förstå att även om flamman lyser lite svagare betyder inte det att förhållandet kommer gå i bitar.

2. Kärleken växer på olika sätt

Du måste inte nödvändigtvis vara blint förälskad i någon för att veta att du är förälskad och på så sätt få ett framgångsrikt förhållande. Sann kärlek kräver tid och ansträngningKärlek kräver också mycket omvårdnad för att blomma.

Du kanske är en av de som tror att det bara finns två extremer: att älska eller inte älska. Det ignorerar dock stadierna emellan. Låt ditt giftermål ha sin gång och överanalysera inte guppen på vägen. Det kommer bara få dig att undra över om du älskar din partner tillräckligt.

3. Attraktionen kommer inte alltid finnas där

förälskat par

Man kan med säkerhet anta att man inte alltid kommer känna fysisk attraktion till sin partner. Attraktion må anses väldigt viktigt i vårt utseendefixerade samhälle, men det är viktigt att tänka på att även när du är med någon som du är väldigt attraherad av är det inte säkert att förhållandet kommer bestå.

Det kan ge dig tvivel, där du ifrågasätter om du fortfarande älskar din partner eller inte. Att ifrågasätta ditt förhållande när attraktionen förändrats är normalt, och du ska kunna prata ärligt med din partner om det.

4. Du och din partner måste visa kärlek även när ni inte vill

Saker och ting kommer inte alltid att vara perfekta. Därför är det lätt att agera nästan som ett barn när din partner har sårat dig. I sådana situationer kan dina känslor blekna, varpå du drar dig för att visa tillgivenhet.

För att ett äktenskap ska hålla är det dock viktigt att du lär dig att svälja din stolthet och visa din kärlek, även när du inte vill. Småaktiga handlingar kan få förbittring att växa både hos dig och din partner. Efter ett gräl ska du försöka ta en kopp te eller kaffe och också prata ärligt med din partner.

5. Det gifta livet är en resa

par som stter bredvid varandra på hjärtkuddar

Du kanske redan känner som om du uppnått det ultimata målet med din partner, men det gifta livet är svårt och ni behöver hjälp för att växa och frodas, både som par och individuellt. Det kommer att finnas svåra stunder som verkar som gjorda för att sudda ut alla känslor från er båda. Använd dessa känslor för att bygga upp ert förhållande istället för att riva ned det.

Om ni kan göra det kommer ni att kunna skörda äktenskapets frukt. När du beslutar dig för att prata ärligt med din partner kan ni upptäcka många sätt ni kan växa tillsammans.

6. Att ha barn är en påfrestning för förhållandet

Alla vet att barn är en fantastisk del av livet, men samtidigt är det påfrestande för förhållandet. Det är möjligt att även om du har det bästa förhållandet kommer du lida av påfrestningarna som barn medför.

Det är därför viktigt att ni pratar om vilken tidpunkt ni tror är passande för att skaffa barn. Åsidosätt dock inte ditt förhållande under denna tid. Ta dig tid och sträva efter att njuta av stunderna ni kan spendera tillsammans.

7. Fysisk kärlek kräver ett känslomässigt band

par som håller handen

Sexuell aktivitet är ett viktigt sätt att visa er kärlek och uppskattning för varandra. Det handlar om att lära sig att ge och få på ett älskande sätt; inte att få makt, säkerhet eller bekräftelse.

Om bandet baseras på känslor löper ert sexliv mindre risk att försämras under äktenskapet. Med tiden kommer ert sexliv att förändras, men det är normalt. Kom därför ihåg att prata med din partner och vara öppen och respektfull med vad ni båda känner och vill ha.

8. Äktenskap kan inte överleva utan kommunikation

Att prata med din partner gör att ni båda kan åtnjuta ett framgångsrikt äktenskap. Att undanhålla hemligheter och känslor leder bara till smärta, och resulterar på så sätt i förhållandets förstörelse. Dela därför dina känslor med din partner på ett konstruktivt sätt. Det kommer att göra er båda lyckligare.

Spänningarna i ert förhållande kommer att släppa och ärligheten hjälper er på vägen. Saker och ting kommer inte alltid att vara lätta. Det är därför du måste samarbeta med din partner för att ta dig igenom svåra tider.

Hannush, M. J. (2012). Review of Love and war in intimate relationships: Connection, disconnection, and mutual regulation in couple therapy. Journal of Phenomenological Psychology. https://doi.org/10.1163/15691624-12341237 Watts, S., & Stenner, P. (2005). The subjective experience of partnership love: A Q Methodological study. British Journal of Social Psychology. https://doi.org/10.1348/014466604X23473 Wouters, C. (2001). What is Love? Body & Society. https://doi.org/10.1177/1357034X01007004005