8 fördelar med ett avkok på vattenmelonkärnor

Även om majoriteten av oss brukar kasta dem är vattenmelonkärnor väldigt fördelaktiga för vår kardiovaskulära hälsa och kan till och med hjälpa oss att tappa vikt.
8 fördelar med ett avkok på vattenmelonkärnor

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Har du hört talas om fördelarna med vattenmelonkärnor? Om inte har du verkligen något att se fram emot! Det finns många fördelar med avkok på vattenmelonkärnor.

Vattenmelon är en av de mest rekommenderade sommarfrukterna för att bibehålla vätskebalansen och främja avgiftning.

Den karaktäriseras av sitt höga vatteninnehåll såväl som sina antioxidativa substanser och naturliga fibrer, som ger den medicinska egenskaper.

Det saftiga fruktköttet används mycket i drycker, men kan även ätas som det är eller läggas i sallader.

Vad många inte vet är att kärnorna, som de flesta kastar bort, innehåller essentiella näringsämnen och egenskaper som kan förbättra din hälsa.

Man kan göra ett naturligt avkok på vattenmelonkärnor som förbättrar funktionen hos flera kroppsliga system och förebygger vissa sjukdomar.

I den här artikeln vill vi dela med oss av de åtta största fördelarna och ett enkelt recept som du kan göra hemma.

1. Avkok på vattenmelonkärnor skyddar levern

De antiinflammatoriska och rensande egenskaperna hos vattenmelonkärnor är ett utmärkt stöd för att främja god leverfunktion.

Att dricka det som ett te främjar rensningen av gifter som kvarhålls i levern, och hjälper även till att minska överflödigt fett och kolesterol.

2. Det rensar njurarna

Drycken som görs med kärnorna är naturligt vätskedrivande och stimulerar rensningen av njurarna för att ta bort avfallsprodukterna som brukar ansamlas i deras vävnader.

Det ökar även urinproduktionen för att reglera vätskenivåerna i kroppen och ta bort tungmetaller.

Det är även perfekt för att rensa urinvägarna och minska risken för att utveckla infektioner.

3. Det förbättrar den kardiovaskulära hälsan

Hjärta

Arginin – en aminosyra som finns i avkok på vattenmelonkärnor – främjar blodtryckskontroll och förbättrar blodflödet genom artärerna.

Aminosyran kan tillsammans med antioxidanterna förbättra hjärtfunktionen och minska risken för att drabbas av kroniska sjukdomar, såsom hjärtsvikt eller hjärtattacker.

Teets vätskedrivande effekt främjar i sin tur rensning av blodet och reglerar nivåerna av dåligt kolesterol (LDL) och triglycerider.

4. Det bekämpar förstoppning

Trots deras storlek och konsistens är vattenmelonkärnor en avsevärd källa till kostfibrer – ett näringsämne som hjälper till att bekämpa förstoppning.

Deras milt laxerande effekt främjar eliminering av avfall som kvarhålls i grovtarmen, och deras näringsämnen ger även näring till den mikrobiella flora som skyddar den.

5. Avkok på vattenmelonkärnor stärker immunförsvaret

Blodet

Fröna innehåller avsevärda mängder vitamin A och C, varav båda behövs för att stärka immunhälsan och förebygga sjukdomar.

Deras järn- och magnesiuminnehåll stödjer produktionen av röda blodceller och ökar även närvaron av antikroppar som attackerar externa infektionsbärare.

6. Det förebygger åldrande i förtid

Avkok på vattenmelonkärnor innehåller antioxidativa substanser som skyddar cellerna mot de negativa effekterna från fria radikaler i omgivningen.

Dessa skadliga partiklar är kopplade till åldrande i förtid, inte bara hos huden, utan även inre organ och den kognitiva hälsan.

7. Det hjälper till att återfukta kroppen

Dricker avkok på vattenmelonkärnor

Tack vare sitt höga energivärde rekommenderar vi avkoket för att återfukta kroppen på varma dagar eller efter fysiskt krävande aktiviteter.

De återfuktande egenskaperna hjälper till att förebygga trötthet, och eftersom det tillhandahåller essentiella mineraler är det perfekt för att reglera elektrolytnivåerna.

Vill du veta mer? Läs: Följderna av uttorkning

8. Avkok på vattenmelonkärnor hjälper dig att bli av med överflödig vikt

De vätskedrivande och rensande effekterna av vattenmelonkärnor är ett perfekt stöd för personer som försöker tappa vikt.

Teet må inte vara någon mirakeldryck, men att dricka det kan hjälpa dig att förbättra effekterna av dieter på den metaboliska aktiviteten.

Att dricka det förlänger även mättnadskänslan, vilket är nyckeln till att förebygga överflödig vikt.

Hur man bereder detta avkok på vattenmelonkärnor

Dags för ett avkok på vattenmelonkärnor

Du kan göra det flera gånger i veckan för att åtnjuta egenskaperna.

Ingredienser

 • 40 vattenmelonkärnor
 • 1 liter vatten

Beredning

 • Mal ner de färska kärnorna och blanda dem med det kokande vattnet i en burk.
 • Täck över och låt stå tills det når en lämplig temperatur för att dricka.

Konsumtion

 • Drick en kopp på tom mage det första du gör på morgonen. Vänta 30 minuter innan du äter frukost.
 • Drick 2-3 gånger i veckan.

Kände du till fördelarna med vattenmelonkärnor? Nu när du vet att de är bra för kroppen ska du inte tveka att använda dem istället för att kasta bort dem!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Oyenihi, Omolola R. et al. Hepato- And Neuro-Protective Effects Of Watermelon Juice On Acute Ethanol-Induced Oxidative Stress In Rats. 2018. Accessed 21 Dec 2018.
 • Siddiqui, Waqar Ahmed et al. Evaluation Of Anti-Urolithiatic And Diuretic Activities Of Watermelon (Citrullus Lanatus) Using In Vivo And In Vitro Experiments. 2018. Accessed 21 Dec 2018.
 • Alfonso, Fernando et al. Implications Of The “Watermelon Seeding” Phenomenon During Coronary Interventions For In-Stent Restenosis. 2018. Accessed 21 Dec 2018.
 • Figueroa, Arturo et al. Influence Of L-Citrulline And Watermelon Supplementation On Vascular Function And Exercise Performance. 2018. Accessed 21 Dec 2018.
 • Oseni, OA et al. Antioxidative And Antidiabetic Activities Of Watermelon (Citrullus Lanatus) Juice On Oxidative Stress In Alloxan-Induced Diabetic Male Wistar Albino Rats. 2018. Accessed 21 Dec 2018.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.