7 intressanta sätt att se bra ut utan smink

oktober 17, 2018
Skönhet kommer inte bara från ditt smink. Du kan se lika fantastisk ut utan kosmetika. Du behöver bara ta hand om din hud inifrån och ut.

Många kändisar är del av en intressant trend just nu. De går ut utan smink. De flesta tror det bara finns ett sätt att se bra ut: att använda massor av smink. Men det är inte sant!

I den här artikeln vill vi dela med oss av några hudvårdstips. Det är sant att ansiktet förändras mycket när man använder kosmetika, men man borde kunna acceptera att man är vacker även utan smink. Det betyder ingen maskara, inget läppstift och ingen rouge. Notera även att smink kan innehålla cancerframkallande ämnen, så det finns många fördelar med att undvika kosmetika.

En kvinna är vackrare när hon inser skönheten i sina drag, speciellt utan något konstgjort. För att se bra ut utan smink kan du uppmärksamma följande råd.

Tvätta ansiktet väl

tvätta ansiktet

Om din hud är ren ser du yngre ut. Och inte bara det, utan även strålande och vacker! Du kan åtnjuta fördelarna av ansiktsrengörare som säljs i butiker, men var alltid medveten om ingredienserna. Ofta innehåller de starka kemikalier. Dessa kan ta bort dina döda hudceller, men de kan även orsaka både rodnad och torr hud.

Att tvätta ansiktet två gånger dagligen är också viktigt. Det förebygger fet hud och finnar. Om du bara tvättar det när du badar eller tar bort sminket ska du överväga att tvätta det oftare. Det är bättre om du kommer ihåg att tvätta ansiktet både när du stiger upp och strax innan du går till sängs.

Efter ett tag kommer du se resultaten.

Exfoliera och stärk din hud

Utöver att tvätta ansiktet är det också viktigt att exfoliera. Det gör att du blir av med imperfektioner och överflödigt fett. Men var försiktig så att du inte gnuggar för hårt. Annars kan du orsaka rodnad och irritation. Om du inte vill använda ett kemiskt exfolierande medel kan du prova socker.

En hudtonic är också en viktig del av att tvätta ansiktet. Den kan hjälpa dig att återställa den naturliga pH-balansen. Hudtonics kan även ta bort överflödigt fett, krympa dina porer och mer. Se bara till att ha din hudtyp i åtanke när du köper dessa produkter.

Använd naturliga produkter

vackra läppar

Smink är dyrt, men än mer oroväckande är hur det kan irritera huden och ge dig rynkor. Maskara kan till exempel vara jobbigt att få bort och kan skada dina ömtåliga ögonfransar. Ett bra alternativ är vaselin. Med bara lite grann kan du få den volym och form du vill ha.

En annan typ av naturlig kosmetika är kokosolja. Du kan använda oljan på läpparna istället för läppstift. Den är både återfuktande och skyddar mot UV-strålar. Det är perfekt för kvinnor som har torra eller flagnande läppar.

Inget läppstift, bara lite kokosolja så är du redo! Dina läppar kommer se sensuella och friska ut.

Använd solskydd

Många tror att det bästa sättet att se bra ut utan smink är genom att få en solbränna, men solskadad hud är aldrig vackert. Var även försiktig på vintern och på regniga eller molniga dagar; annars kan huden åldras i förtid och du kan drabbas av hudsjukdomar och till och med hudcancer.

Om du har väldigt ljus hud bör du använda en solkräm med solskyddsfaktor på minst 30. Och kom ihåg att du inte måste använda flera olika produkter. Många hudkrämer kommer med solskyddsfaktor, och de är även återfuktande.

Vid rör inte ditt ansikte för mycket

vidrör inte ansiktet

Det här är ett vanemässigt fel för många människor. Vi rör ofta huden när vi är nervösa, uttråkade eller varma. Men den dåliga vanan uppmuntrar fettproduktion och ansamling av bakterier.

Du bör heller inte klia ansiktet. Det kan minska hudens fasthet och ge dig rynkor i förtid.

Sov och ät bra

Att tvätta ansiktet och hålla solen borta är bra, men din omvårdnad slutar inte där. Du måste också följa andra hälsosamma vanor för att få strålande hud. En god vana är att få bra sömn. När du sover bra syns det. Din hud blir mer avslappnad och visar inte upp mörka fläckar. Du får heller inga mörka ringar under ögonen. Din hud blir fast och frisk. Det är rekommenderat att sova minst åtta timmar om dagen.

Du måste även äta bra. Det hjälper din hud att se bra ut, och du behöver inte massvis med smink för att gömma imperfektioner.

Försök att dricka minst två liter vatten, eller uppskattningsvis åtta glas, om dagen. Och se till att få i dig gott om råa grönsaker och frukter. Även på vintern kan en frukt- eller grönsakssmoothie göra underverk. Din hud ser då yngre och friskare ut.

Plocka dina ögonbryn

plocka ögonbrynen

Perfekta ögonbryn syns alltid. Om de ser bra ut spelar det inte någon roll om du inte använder läppstift eller rouge, för dina ögon ramas vackert och naturligt in av dina ögonbryn. Du kan gå till en skönhetssalong för att få dem plockade eller göra det själv. Du har många tillgängliga alternativ. Vissa gillar vax, andra gillar pincetter, medan några använder tråd.

Om du inte vill plocka ögonbrynen finns det ytterligare ett alternativ; kamma dem bara och håll dem på plats med frisyrgelé för att se vacker ut utan smink.

Andra tips för att se bra ut utan smink

  • Tvätta håret en gång varannan dag. Det förebygger ansamling av fett.
  • Använd en ögonfransböjare.
  • Använd ögondroppar.
  • Nyp kinderna för att få en rodnande effekt.
  • Ta god hand om din orala hygien.

Spara

Spara