6 huskurer för att behandla mörka ringar

Tack vare gurkans vitamin K har den antiinflammatoriska egenskaper. Den är även uppfriskande och sammandragande, och du kan därför använda gurka för att minska mörka ringar.

Mörka ringar under ögonen är ett symtom på brist på sömn, utmattning, högt koffeinintag, stress och andra faktorer. Det är mycket svårt att dölja dem och de får en att se smått sjuk eller utmattad ut.

När man har mörka ringar ser ögonen ledsna och trötta ut hela tiden. Man får ofta ta till smink för att försöka dölja dem och friska upp ansiktet, men det räcker oftast inte. Lyckligtvis finns det en hel del naturliga ingredienser som kan hjälpa till att minska uppkomsten av mörkar ringar för att det inte ska bli ett alltför stort problem.

Vill du lära dig några naturliga recept?

Gurka och citron

Gurka har uppfriskande och sammandragande egenskaper som effektivt kan minska uppkomsten av mörka ringar. Följande recept använder citron för att du ska få ett bra resultat på kort tid.

gurka

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • 5 droppar citron
  • Bomull

Hur gör man?

Extrahera gurkans saft och lägg i frysen i en timme. Ha sedan i citrondropparna och applicera på det drabbade området. Låt verka i 15 minuter. Skölj till sist med kallt vatten och applicera lite mandelolja för att återfukta.

  • Kom ihåg att helst applicera masken på kvällen innan du går och lägger dig eftersom huden kan färgas om du utsätter dig för solen efter att ha använt citron.

Potatis och gurka

I följande recept kombinerar vi gurkan med potatis för bästa resultat.

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • En potatis

Hur gör man?

Riv gurkan och potatisen tills du får en massa. Denna massa applicerar du sedan under ögonen och låter verka i 20 minuter.

Naturlig kamomillkräm

Följande är en fantastisk kräm där du kombinerar kamomillens antiinflammatoriska egenskaper med yoghurt för att minska påsar som bildas under ögonen.

kamomill

Ingredienser

Hur gör man?

Tillred ett kamomillte och ha i 1 dl vanlig yoghurt. När krämen är klar applicerar du den under ögonen i 10 minuter och sköljer sedan bort den med kallt vatten.

Naturlig morotsbehandling

Morötter främjar frisk hud och hjälper till att minska påsar under ögonen, och de återfuktar på samma gång!

Följande är en naturlig kräm som är väldigt enkel att göra och som går att kombinera med gurka för att stärka de sammandragande egenskaperna.

Ingredienser

  • 1/2 morot
  • 1 matsked mandelolja
  • 2 skivor gurka

Hur gör man?

Riv en halv morot och blanda ordentligt med lite mandelolja för att göra en massa. När denna massa är klar applicerar du den under ögonen och lägger på två skivor gurka. Koppla av i en halvtimme och skölj till slut med kallt vatten.

Mjölk

mjölk

Mjölk gör huden klar och ger näring. För att motverka mörka ringar kan du applicera lite mjölk under ögonen med en bomullstuss.

Äpple

Äpple är perfekt för att återfukta huden samt minska svullnader och mörkar ringar. Krossa bara ett äpple till en massa, låt den kylas väl och applicera sedan under ögonen i 10 minuter.

Spara

MER FÖR DIG