7 saker du kan göra för att få slankare lår

För att bli av med fett från låren och göra dem fastare är det viktigt att följa en fysisk rutin för att tona dem såväl som följa en hälsosam kost.
7 saker du kan göra för att få slankare lår

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Ansamlingen av fett i området runt låren är svårt att göra något åt, och även om det finns gott om metoder tar de flesta lång tid. Man har visat att mat och fysisk aktivitet spelar en stor roll i att uppnå slankare lår, precis som med buken.

Vi vill idag dela med oss av sju saker alla kan göra för att få slankare lår samt göra dem fastare och minska uppkomsten av celluliter.

Är du intresserad?

1. Massage

Massage av låren

Massage för benen är en effektiv lösning på vätskeretention och gifter som påverkar den lägre delen av kroppen.

Det stimulerar lymfsystemet, förbättrar cirkulationen och hjälper till att minimera ansamlingen av fett.

Hur gör man?

Välj din eteriska favoritolja, helst en med lugnande egenskaper, och applicera den med handflatorna samtidigt som du masserar benen i en uppåtgående rörelse. Applicera lätt tryck med knogar och fingertoppar.

Upprepa det minst tre gånger per vecka.

2. Fysisk aktivitet

Att leda en stillasittande livsstil gör inget för att förbättra din kropp, speciellt inte vad gäller din ämnesomsättning och kroppsvikt. Det är viktigt att utföra daglig träning för att få smalare och fastare ben.

Kom ihåg att det inte finns några magiska övningar för att bli av med lokalt fett; du måste kombinera kardiovaskulär träning med styrketräning.

Några av övningarna som rekommenderas för det är:

  • Cykling
  • Simning
  • Jogging eller löpning
  • Pilates
  • Yoga
  • Knäböj
  • Gå i trappor

3. Förbättra din kost för att få slankare lår

Ät en bättre kost

Att få i sig högkvalitativ näring genom kosten är det bästa sättet att gå ned i storlek och främja en friskare kropp. Det handlar inte om att börja med en specifik “mirakeldiet”, utan om att bibehålla en komplett, balanserad och kalorikontrollerad kostplan.

Utöver det är det en bra idé att öka din konsumtion av livsmedel som har vätskedrivande och rensande egenskaper, eftersom det bidrar till viktnedgång. Det är även viktigt att öka din konsumtion av protein för att bygga muskelmassa.

Samtidigt ska du försöka minimera ditt intag av mättade och omättade fetter, söt mat, för mycket salt och bearbetade livsmedel.

4. Använd uppstramande krämer

Daglig applicering av krämer och lotions med uppstramande egenskaper kan ge många fördelar när du vill få snyggare, slankare lår. De minskar celluliter, bekämpar lös hud, aktiverar cirkulationen och förbättrar din huds generella utseende.

Även om du vanligtvis inte märker av effekterna på en gång kommer du efter några dagar se att det är ett bra komplement till andra behandlingar.

5. Öka ditt intag av vatten

Se till att dricka ordentligt

Att dricka upp till två liter vatten om dagen är bra för dina lår såväl som resten av kroppen. Vatten innehåller inte några kalorier, och när du dricker det sätter kroppen igång rätt funktioner för att hålla vikten under kontroll.

Att dricka vatten reglerar inflammation i kroppen, bekämpar vätskeretention och hjälper till att hålla cirkulationen aktiv för att undvika åderbråck. Det förbättrar även funktionen hos levern, förlänger mättnadskänslan och är ett kritiskt ämne för bra matsmältning.

För flest fördelar rekommenderar vi att du dricker det på tom mage tillsammans med lite citronsaft.

6. Få gott om sömn

Även om det kan verka som att det inte har något att göra med din vikt så spelar sömn en stor roll i kroppens förmåga att göra sig av med överflödigt fett. Dåsighet kan få dig att vilja äta mer, och eftersom du är mindre aktiv när du är trött leder det till viktuppgång.

Förbättra miljön i sovrummet, undvik att använda elektroniska enheter innan läggdags och se till att ha en bekväm madrass och kudde.  får mindre sömnFör stor elektronikanvändning har kopplats till att man , bland annat vid Högskolan i Borås.

Besök denna artikel: Hur man sover när det är kallt

7. Ta kallduschar

En kalldusch kan vara bra

Att ta duschar med kallt vatten kommer inte direkt ge dig slankare lår, men det är en vana som kan förbättra ditt generella utseende. Den låga temperaturen hjälper till att förbättra cirkulationen, gör att din hud ser bättre ut och minskar hängande hud. Utöver det är det en bra behandling för att inte känna sig trött eller spänd.

Är du redo att få låren du alltid drömt om? Nu när du vet vad du kan göra blir det lättare att fokusera och göra den ansträngning som krävs för att se stor förändring på kort tid.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Roberts J., Zinchenko A., Suckling C., Smith L., et al., The short term effect of high versus moderate protein intake on recovery after strength training in resistance trained individuals. J Int Soc Sports Nutr, 2017.
  • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.