7 fördelar med ingefära du inte kände till

Utöver att förbättra näringsupptaget kan ingefära hjälpa till att förbättra matsmältningen. Den lindrar även magsmärtor som orsakas av inflammationer i magen.

Ingefära är en rot som kanske inte ser så rolig ut, men som har en speciell smak vi kan använda för att tillreda såser, soppor, marinader och även efterrätter. Men utöver sina kulinariska användningsområden har ingefära länge varit populärt tack vare sina många medicinska egenskaper.

Många känner dock inte till alla fördelar med ingefära. När vi går i affären ignorerar vi den ofta, men den är ett billigt livsmedel med stora fördelar för hälsan. Därför vill vi idag dela med oss av 7 fördelar med ingefära som du säkert inte visste, för att du inte ska tveka att köpa den nästa gång du är i affären.

Förbättrar blodcirkulationen

Ingefära innehåller magnesium och zink som är nycklar till förbättrad blodcirkulation. Den har även egenskaper som motverkar ackumulering av kolesterol i levern, något som också kan motverka olika hjärtproblem. Ingefära används dessutom för att minska feber och problem med överdrivet svettande.

Förbättra näringsupptaget

fördelar med ingefära

När vi konsumerar ingefära hjälper vi kroppen att bättre ta upp näring, tack vare att den stimulerar pankreasenzymer. Om du har problem med aptiten kan du tugga lite ingefära innan måltiderna för att stimulera den.

Motverkar influensa och förkylning

Ingefära har slemlösande och antibiotiska egenskaper som kan motverka problem med influensa och förkylning. Denna rot har sedan länge använts i Asien som ett kraftfullt medel för influensa, hosta och förkylning.

Hälsodepartementet i Maryland har bekräftat denna fördel med en studie där ingefära visade sig minska symtom vid förkylning och influensa hos vuxna.

Förbättrar matsmältningen

Ingefära kan, utöver att förbättra näringsupptaget i kroppen, även hjälpa till att lindra magsmärtor som orsakas av inflammation i magen. Den motverkar även förstoppning och minskar gaser i magen samt främjar bättre matsmältning.

Kan motverka cancer

fördelar med ingefära

Olika studier har visat att ingefära har anticarcinogena substanser som kan motverka att cancerceller växer i kolon och prostata.

Stärker immunförsvaret

Om du regelbundet konsumerar ingefära kan den förbättra kroppens försvar mot olika infektioner, influensa, hosta, förkylning och kroniska sjukdomar. Den minskar även risken för slaganfall och används mycket för att motverka tarmbakterier.

Lindrar smärtor i lederna

Ingefära har mycket viktiga antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra smärta och inflammation i lederna och andra vanliga smärtor.

Hur kan du dra nytta av fördelarna med ingefära?

fördelar med ingefära

Som vi nu har nämnt används ingefära som ett kulinariskt verktyg med tanke på dess starka och aromatiska smak. Vi vill nu ge dig några idéer på hur du kan dra nytta av alla fördelar med ingefära varje dag.

Ingefära och ris

Ingredienser

 • Basmatris
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tesked ingefära i pulverform
 • 1 chili
 • Korianderblad

Hur tillreder du den?

Hacka vitlöken och chilin. Koka därefter upp basmatriset i 20 minuter. När detta är klart lägger du i vitlöken, ingefäran, chilin och korianderbladen. Rör om allt och det är redo att ätas!

Juice med ingefära för att förbättra blodcirkulationen

Ingredienser

 • 1 äpple som du har skurit i bitar
 • 1 glas med naturlig apelsinjuice (200 ml)
 • En bit ingefära

Hur tillreder du den?

Lägg i alla ingredienser i en mixer och mixa tills det har blandats ordentlig. Konsumera det varje dag.

Te med ingefära för att förstärka immunförsvaret och motverka sjukdomar

Te med ingefära är ett av de bästa sätten att dra nytta av fördelarna med denna rot. Du tillreder det generellt för att motverka symtom vid förkylning och influensa, samt ledsmärtor. Det rekommenderas även för att motverka sjukdomar och förbättra immunförsvaret.

Ingredienser

 • 1 färsk rot ingefära
 • 1 citron
 • Honung

Hur tillreder du det?

 • Skär ingefäran i bitar eller riv den.
 • Lägg i lite citronjuice i en kopp tillsammans med ingefäran. Koka därefter vattnet tillsammans med ingefäran och citronjuicen för att till sist sötsätta med lite honung.
MER FÖR DIG