7 enkla, naturliga sätt att höja din sexualdrift

Visste du att något så enkelt som solsken kan hjälpa till att förbättra din känslomässiga och fysiska hälsa? Det fungerar även för att förbättra din sexdrift! Lär dig mer i den här artikeln.
7 enkla, naturliga sätt att höja din sexualdrift

Senaste uppdateringen: 28 mars, 2019

Brist på sexualdrift, eller libido, kan ha många olika orsaker: till exempel känslomässiga problem, stress, näringsbrister, psykologiska åkommor, bieffekter från läkemedel, och hormonobalanser. Det kan vara en engångsgrej eller även ett kroniskt problem. Ofta får låg sexualdrift folk att känna sig osäkra och leder till relationsproblem om de inte hanteras med tålamod och tillit.

Vi ska visa dig sju enkla, naturliga sätt att höja din sexualdrift med hjälp av livsmedel, tillskott och också terapeutiska tekniker, utan att riskera några negativa bieffekter.

Sexualdrift hos män och kvinnor

sexualdrift mellan par

Den stereotypiska kvinnan som förlorar sin sexualdrift efter en viss ålder är ett föråldrat koncept i dagens värld. Det moderna livet, med sina stressiga dagar och dåliga koster, kan orsaka problem med sexualdriften, och det är bara ett av de många hälsoproblem som män och kvinnor ställs inför.

Därför är det viktigt att utvärdera sig själv. Analysera de möjliga orsakerna till din sänkta sexualdrift och fixa den med dessa naturliga kurer och tekniker. Du kommer att förbättra ditt generella välmående samtidigt som du njuter av ett mer aktivt och hälsosamt sexliv.

1. Kanel och honung

Kanel har egenskaper som stimulerar och värmer dig – två saker som människor med brist på sexdrift kommer uppskatta. Om du kombinerar kanel med honung, som är rik på vitaminer och mineraler, får du en väldigt näringsrik och komplett kur som ger dig en ordentlig energiskjuts.

Ta en matsked honung med lite ceylonkanel varje morgon. Ceylonkanel är den bästa eftersom den har mest medicinska egenskaper, även om den är något dyrare än de andra.

2. Macasmoothies

macarot

Frukt- och grönsakssmoothies är väldigt populära nu eftersom de är ett behändigt och gott sätt att konsumera råa, näringsrika livsmedel. Dessa smoothies är rika på vitaminer, mineraler, fibrer, protein samt fettsyror, vilket gör dem till ett utmärkt val för att bekämpa alla sorters tillstånd eller svagheter. Om du lägger till macapulver i dina smoothies kommer detta afrodisiakum förbättra dem och ge dig ännu mer energi.

Personer med hypertoni eller ångest bör dock aldrig börja inta maca utan att först tala med sin läkare.

3. Eterisk ylang-ylangolja

Eteriska oljor är väldigt effektiva, naturliga resurser för att höja sensualiteten, oavsett om de används som parfym, i doftspridare i sovrummet eller som massageolja. Eterisk ylang-ylangolja är ett av våra mest kraftfulla afrodisiakum. Andra eteriska oljor, såsom vanilj, jasmin, kanel och ingefära, är också bra afrodisiaka.

4. Tillsätt ingefära i allt

Ingefära är precis som kanel en väldigt stimulerande krydda. Den är därför perfekt för att öka sexualdriften utan att vända sig till läkemedel.

Ingefära är dessutom bra för din matsmältning och assisterar även vid viktnedgång. Detta eftersom den hjälper till att eliminera vätskeretention och aktiverar din ämnesomsättning.

Du kan lägga till den i alla typer av recept, till exempel:

 • Juicer och smoothies
 • Sötsaker och tårtor
 • Lemonad
 • Kött och fisk
 • Bröd

5. Kelp

Kelp, eller laminaria, är en typ av brun alg med stora mängder B-vitamin, mineraler, fibrer samt protein. Det finns andra sorter, såsom kombu, och alla är utmärkta för att återställa mineralerna i kroppen. De kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt.

En av de mindre kända egenskaperna hos dessa typer av alger är dock deras förmåga att öka din sexualdrift.

6. Bachs blomsterdroppar

Bachs blomsterdroppar

Bachs blomsterdroppar är alltid en fantastisk kur för alla typer av fysiska och känslomässiga problem, eftersom de inte har några bieffekter eller kontraindikationer. Så om du märker av minskad sexualdrift kan du vända dig till Bachs blomsterdroppar med till exempel vildros, oliv, valnöt eller vild kastanj. Vi rekommenderar att du träffar en expert som kan lyssna på ditt specifika fall och skriva ut de blommor som kommer fungera för dig.

7. Få lite sol

Det sista tipset handlar om fördelarna med att komma ut i solen. Självklart ska du alltid använda sunt förnuft: lite sol varje dag, när strålarna inte är så starka. Det är därför bäst att gå ut på morgonen eller sent på eftermiddagen för att få alla fördelar utan att riskera att bränna sig. I detta fall rekommenderar vi att sola utan kläder på för att väcka din sexualdrift.

Om du provar dessa tips dagligen kommer du märka av stora förbättringar på nolltid.

Huvudbild från wikiHow.com


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Montgomery KA. Sexual desire disorders. Psychiatry (Edgmont). 2008;5(6):50–55.
 • Kotta S, Ansari SH, Ali J. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacogn Rev. 2013;7(13):1–10. doi:10.4103/0973-7847.112832
 • Shin BC, Lee MS, Yang EJ, Lim HS, Ernst E. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010;10:44. Published 2010 Aug 6. doi:10.1186/1472-6882-10-44
 • LiverTox: Clinical and Research Information on Drug-Induced Liver Injury [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases; 2012-. Maca. [Updated 2019 Apr 10]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548552/
 • Tan LT, Lee LH, Yin WF, et al. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi:10.1155/2015/896314
 • Banihani SA. Ginger and Testosterone. Biomolecules. 2018;8(4):119. Published 2018 Oct 22. doi:10.3390/biom8040119
 • Kim, S. K., & Bhatnagar, I. (2011). Physical, chemical, and biological properties of wonder kelp-laminaria. In Advances in Food and Nutrition Research (Vol. 64, pp. 85–96). Academic Press Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00007-7
 • Eo, A. (2008). Cocoa and chocolate consumption – Are there aphrodisiac and other benefits for human health? South African Journal of Clinical Nutrition. Medpharm Publications.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.