6 viktiga steg för hur du hittar din själsfrände

Innan du hittar din själsfrände, måste du hitta dig själv först. Du måste känna och älska dig själv först för att kunna knyta an till någon som berikar ditt liv.
6 viktiga steg för hur du hittar din själsfrände

Senaste uppdateringen: 26 mars, 2019

Att hitta din själsfrände är inte magi, det handlar inte heller om ödet.

Först och främst, att hitta den rätta personen – med vilken allt som är emotionellt, psykiskt och andligt samlas i nästintill perfekt i harmoni – kräver att vi definierar vår inre riktning.

Vi kan inte hitta en känslomässig partner som kompletterar vår livsstil, värderingar och principer om vi inte först definierat vad vi vill, vem vi är och vad som är vårt innersta. 

Som du kanske har hört förut så “lockas vi till oss själva”. Av den anledningen, måste vi först och främst vara magiska inför oss själva. Vi måste vara mogna, säkra, uppskattade och kunna erbjuda det bästa till andra med äkthet.

Att hitta din själsfrände kan vara mycket enklare än du kanske har tänkt om du försöker arbeta på dessa punkter. Vi är säkra på att de kommer att vara till hjälp och inspirerande för dig.

1. Ha dina prioriteringar tydliga

Själsfränder i sten

De flesta av oss har flera tidigare kapitel i våra liv, vi har vår egen personliga “ryggsäck” full av känslomässiga berättelser, glada tider och till och med några kärleks historier däri.

Men har du verkligen lärt dig av alla dessa livserfarenheter? Allt du tidigare har upplevt bör fungera som en lärdom för livet. det är det enda sättet att lära känna dig själv och reda ut vad du söker och vill ha och vad du inte vill ha.

Vi måste ha våra prioriteringar väldigt klara för oss själva för att kunna filtrera vad livet ger oss och vad vad vi söker. Det kommer inte något gott ur att göra samma misstag en gång till eller att upprepa tidigare missgynnade mönster.

2. Njut av din resa, livet och dig själv

I stället för att stressa över att hitta din själsfrände, låt din själsfrände hitta dig. Låt kärleken råka på dig och under tiden njut av livet, dig själv och vad som finns omkring dig …

Ibland fyller vi våra dagar med så många mål att vi glömmer något viktigt: att sakta ner och uppskatta ögonblicket och njuta av det som är här och nu, där de vackraste sakerna händer i samband med härliga tillfälligheter.

De människor som kan njuta av sin resa och älska sig själva, kommer att få uppleva hur mycket det är värt det. Samtidigt blir de mycket mottagligare för det som omger dem.

3. Var emotionellt mogen

Leta inte efter någon som kan hjälpa dig att glömma din ensamhet, läka dina tidigare sår eller någon som kan fylla upp det hål som någon annan lämnade tomt.

Rättare sagt, leta inte efter något omöjligt och trissa inte upp dina förväntningar på romantisk kärlek: leta efter mogen kärlek, ett modigt förhållande.

Om du vill ha någon ansvarig, empatisk, nära … någon som vet hur man lyssnar, dela utan att vara beroende och älska utan att kontrollera, kom ihåg det här: börja med att öva de egenskaperna på dig själv.

4. Hitta din egen själ innan du hittar din själsfrände

Arbeta med dig själv för att hitta din själsfrände

Hur hittar man sin egen själ? Det är ett obestridligt faktum: ingen kan ge något annat utan att först känna sig själva.

Om vi inte vet hur vi verkligen är, vad som stör oss, vad som gör oss illa eller vad som är våra verkliga behov är det lätt att bli beroende av den andra personen.

Vi bör aldrig underskatta vikten av att känna oss själva. Vi borde känna till vad våra gränser är, vad våra värderingar är, vilka våra brister och svagheter är utöver våra styrkor.

5. Lyssna på din intuition

Det sägs att vår intuition är vårt hjärtas röst, men det är faktiskt mycket mer än det.

Intuition, som magkänsla, är en spegling av ditt undermedvetna. Ditt undermedvetna är där du kan hitta ditt sanna väsen, dina minnen, din personlighet och allt du vet som låter skapa snabba svar när du behöver dem som mest.

Så när du befinner dig framför den speciella personen kommer din intuition att låta dig veta. Lita på, och framför allt, lyssna på din magkänsla.

6. Förstå vad bandet mellan dig och din själsfrände innebär

Kan någon verkligen vara vår själsfrände? Är det okej att tro på det?

Det är inget fel att tro på det så länge som vi alltid håller några saker klara för oss:

  • Vår själsfrände är inte någon som delar samma intressen som vi gör. Det är inte “en kopia” av en person eller vår andra hälft.
  • En själsfrände är någon som vi har ett band till … och det finns inget mer magiskt än att “länka samman”.
  • Att länka samman innebär att vi, trots att vi är olika, förstår och berikar varandra.
  • Det betyder att vi är “en” som bildas av “två” delar. Vi upprätthåller alltid vår egen individualitet men vi njuter av samma resa, vi arbetar på samma projekt …
Tro på att en själsfrände existerar

För att sammanfatta, det finns en uppsättning emotionella och psykologiska processer som klart definierar vad många av oss förstår vara den perfekta partnern.

Det är den person som vi alltid kommer att gå hand i hand med under livets resa, med vetskap om att vi är älskade. Det är den person som vi litar lika mycket på som vi litar på oss själva…


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.