Använd dessa 6 naturliga oljor för skadat hår

Använd dessa 6 naturliga oljor för skadat hår

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Det finns många anledningar till att ditt hår försvagas eller skadas – alltifrån värmen från hårtorkar och stylingredskap till miljöförhållanden och kemiska behandlingar. Skadat hår ser tråkigt, frissigt, tunt och framförallt skört ut. Du behöver dock inte köpa dyra produkter för att reparera håret; du behöver bara leta efter naturliga alternativ för att göra det. I den här artikeln kommer vi att berätta om några naturliga oljor för skadat hår. Så fortsätt läsa!

7 oljor för skadat hår

Avokadoolja

Olja från avokado innehåller många näringsämnen, essentiella fettsyror och aminosyror samt vitaminerna A, B, D och E. Denna olja bidrar till att stärka ditt hår och återuppliva dess naturliga glans, vilket gör håret naturligt mjukare. Det är också bra för återfuktande behandlingar.

Ricinolja

Det finns många oljor för skadat hår

Ricinolja är främst känt för sin förmåga att stimulera hårets tillväxt. Förutom detta förebygger det också att håret försvagas, återfuktar och mjukar upp det, samt bekämpar kluvna toppar. Regelbunden användning av ricinolja på hårstrånas rötter och din hårbotten hjälper dig att motverka torrt hår.

Olivolja

Det finns många oljor för skadat hår, olivolja är en som är känt som “den goda fen bland håroljor” eftersom det är en utmärkt fuktighetskräm. Det gör håret starkare och mer elastiskt genom att ge det näring på djupet. Dessutom eliminerar det mjäll samt ger ett tillskott av kraftfulla antioxidanter. Vid regelbunden användning kommer det göra ditt hår ljusare tack vare dess innehåll av naturliga peroxider.

Rosmarinolja

Rosmarinolja stimulerar hårsäckarna, vilket gör att håret växer snabbare, hjälper till att motverka håravfall och – framför allt – fördröjer uppkomsten av grått hår.

Mandelolja

Mandelolja har en förseglande verkan. Med andra ord bildar det ett skyddande skikt på hårstråna och jämnar ut deras ytor. Om denna olja appliceras direkt på hårbotten kommer det lindra klåda, förbättra blodcirkulationen och förebygga håravfall.

Kokosolja

Kokosolja kan tränga in i hårstråna
Kokosolja är mycket lättare än andra oljor och är en av de få oljor vars fördelar har bevisats vetenskapligt. Kokosolja har förmågan att penetrera hårstråna och ge dem näring från rötter till toppar. Det bidrar också med de nödvändiga proteiner som krävs för att reparera håret.

Sheasmör

Detta är egentligen inte en olja, men det är ändå en bra lösning för att få friskt hår, speciellt om det är torrt och tråkigt. Smöret ger det all den vitalitet det saknar. Det är särskilt bra för lockigt hår som naturligt tenderar att vara torrare än andra typer av hår. Helt fantastiskt!

Vilka oljor för skadat hår kommer du prova?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.