6 huskurer för urinvägsinfektioner

Urinvägsinfektioner är varje år den näst vanligaste orsaken till att vi går till läkaren. Män kan få urinvägsinfektioner, men de är mycket vanligare hos kvinnor. Över åtta miljoner kvinnor besöker sin läkare för behandling av denna infektion varje år. Och 20% av dessa kvinnor kommer att få en till infektion.

En god nyhet är att det finns många huskurer. Vi kommer att berätta om sex av dem i den här artikeln.

1. Bikarbonat

Tranbär

Tranbär och blåbär kommer från samma växtfamilj och har samma egenskaper som hämmar bakterier. Enligt en studie förhindrar tranbärsjuice urinvägsinfektioner. Att äta bären har samma fördelar.

3. Tranbärsjuice

Många studier har visat att dricka tranbärsjuice kan förebygga infektionen. Tranbärsjuice stoppar bakterier från att orsaka den och innehåller också en mycket mild antibiotika. Drick 8 matskedar tranbärsjuice om dagen för att hålla ananas2

Bromelain är ett enzym som finns i ananas. I en studie fick de som hade en urinvägsinfektion bromelain tillsammans med den vanliga dosen av antibiotika, och infektionen försvann. Att äta en skål med ananas smakar bra och kan hjälpa till att bli av med din infektion.

5. C-vitamin

Vissa läkare skriver ut minst 5 g eller mer C-vitamin per dag för patienter som har återkommande urinvägsinfektioner. C-vitamin håller blåsan frisk i huvudsak genom att försura urinen eftersom den hindrar potentiellt skadliga bakterier från att komma in.

6. Vatten

vatten3

Om du brukar få urinvägsinfektioner bör du se till att dricka mycket vatten: cirka 8 glas om dagen. Du bör även urinera minst var fjärde eller femte timme. Om du kämpar med en infektion just nu borde du dricka vatten för att bekämpa den. Drick totalt 8 dl vatten varje timme. Det hjälper dig att eliminera bakterier.