6 naturliga huskurer för urinvägsinfektioner

6 naturliga huskurer för urinvägsinfektioner

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Urinvägsinfektioner är varje år den näst vanligaste orsaken till att vi går till läkaren. Män kan få urinvägsinfektioner, men de är mycket vanligare hos kvinnor. Över åtta miljoner kvinnor besöker sin läkare för behandling av denna infektion varje år. Och 20% av dessa kvinnor kommer att få en till infektion. En god nyhet är att det finns många huskurer för urinvägsinfektioner. Vi kommer att berätta om sex av dem i den här artikeln.

1. Bikarbonat

Infektioner i urinvägarna som varar i mer än två dagar kräver läkarvård. Om de går obehandlade kan de infektera njurarna och bli ett mycket allvarligare problem. För att förhindra att en urinvägsinfektion utvecklas, eller behandla den tidigt, kan du dricka en tesked bikarbonat i ett glas vatten. Det hjälper till att lindra infektionen. Bikarbonat neutraliserar syra i urinen och påskyndar återhämtningen.

2. Tranbär

Tranbär mot urinvägsinfektioner

Tranbär och blåbär kommer från samma växtfamilj och har samma egenskaper som hämmar bakterier. Enligt en studie förhindrar tranbärsjuice urinvägsinfektioner. Att äta bären har samma fördelar.

3. Tranbärsjuice 

Många studier har visat att dricka tranbärsjuice kan förebygga infektionen. Tranbärsjuice stoppar bakterier från att orsaka den och innehåller också en mycket mild antibiotika. Drick 8 matskedar tranbärsjuice om dagen för att hålla urinblåsan fri från smitta. Om du dock ofta får urinvägsinfektioner eller har en just nu kan du försöka dricka minst 2 till 4 glas tranbärsjuice om dagen.

4. Ananas i kurer mot urinvägsinfektioner

Skivad ananas

Bromelin är ett enzym som finns i ananas. I en studie fick de som hade en urinvägsinfektion bromelin tillsammans med den vanliga dosen av antibiotika, och infektionen försvann. Att äta en skål med ananas smakar bra och kan hjälpa till att bli av med din infektion.

5. C-vitamin

Vissa läkare skriver ut minst 5 g eller mer C-vitamin per dag för patienter som har återkommande urinvägsinfektioner. C-vitamin håller blåsan frisk i huvudsak genom att försura urinen eftersom den hindrar potentiellt skadliga bakterier från att komma in.

6. Vatten

Drick tillräckligt med vatten

Om du brukar få urinvägsinfektioner bör du se till att dricka mycket vatten: cirka 8 glas om dagen. Du bör även urinera minst var fjärde eller femte timme. Om du kämpar med en infektion just nu borde du dricka vatten för att bekämpa den. Drick totalt 8 dl vatten varje timme. Det hjälper dig att eliminera bakterier.

Prova dessa huskurer mot urinvägsinfektioner om du drabbas.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.