Vattenmelonskal förbättrar hälsan- 6 användningar

Kasta inte bort ditt vattenmelonskal! Visste du att vattenmelonskal förbättrar hälsan?
Vattenmelonskal förbättrar hälsan- 6 användningar

Senaste uppdateringen: 03 december, 2018

Vattenmelon är en väldigt nyttig frukt. Det är perfekt för att bibehålla vätskebalansen och ta bort gifter på samma gång. Vi missar dock ofta en viktig del när vi äter det: skalet. Det hamnar oftast i soporna, trots att vattenmelonskal förbättrar hälsan. Här presenterar vi 6 anledningar till att använda vattenmelonskal.

Vattenmelonskal förbättrar hälsan

Som vi redan påpekat har användningar för vattenmelonskal flera fördelar. Här kommer de mest slående:

1. Det saktar ner åldrandet

Uppkomsten av rynkor beror på fria radikaler. Det bästa vapnet mot dem är vitamin A och C samt lykopen. Alla dessa hittas i vattenmelonskal, och vattenmelonskal förbättrar hälsan genom att verka som en antioxidant. Det finns två alternativ: applicera det direkt på huden eller ät det. Båda må vara effektiva, men det andra alternativet är mer kraftfullt. Du kan använda den vita delen av skalet i en smoothie eller fruktjuice.

2. Vattenmelonskal är en perfekt ansiktsrengörare

Vattenmelon har sammandragande egenskaper, så skalet är perfekt för att rengöra huden. Att använda det sätter stopp för orenheter i huden, och du behöver inte vända dig till farmaceutiska hudvårdsprodukter. Du sparar pengar och investerar i din hälsa. Vidare undviker du de fasade bieffekterna som vissa kemikalier har i det långa loppet.

Det enklaste sättet att dra nytta av denna använding för vattenmelonskal är att massera ansiktet med det. Du kan även lägga till honung, eftersom det har antibiotiska och antiinflammatoriska egenskaper som alltid kommer väl till hands för den ömtåliga huden i ansiktet.

3. Det förbättrar cirkulationen

Citrullin, som främjar optimala nivåer av arginin, är ytterligare ett fördelaktigt näringsämne som hittas i vattenmelonskal.  Våra artärer håller sig friska och bibehåller sin elasticitet tack vare denna organiska beståndsdel, vilket betyder att de kan transportera vårt blod ordentligt. Ur denna synvinkel rekommenderar vi användning av vattenmelonskal för att förbättra hälsan och  för att förebygga kardiovaskulära problem. Prova en juice med skalet som huvudingrediens.

4. Vattenmelonskal hjälper oss att somna

Din hjärna behöver stabila serotoninnivåer för att kunna somna. Men stress och hetsiga liv gör att denna neurotransmittor inte produceras i den mängd den borde. Vattenmelonskal förbättrar hälsan genom att det är rikt på kolhydraterna polysackarider, som hjälper till med utsläppet av denna substans. Utöver det förbättrar skalet sömnkvaliteten, vilket hjälper dig att sova fler timmar i sträck. 

5. Det ger dig energi

Vattenmelonskal är så komplett att det hjälper oss att somna och tackla dagen med energi på samma gång. Det ger oss energi tack vare vitamin B6, som är viktigt för att syntetisera magnesium och dopamin. Båda är perfekta för att starta dagen med energi Så få i dig vattenmelonskal som en del av din frukost regelbundet.

6. Vattenmelonskal minskar fett

Det arginin som finns i vattenmelonskal främjar vissa processer som förebygger bildandet av fett. Vidare stimulerar dess vätskedrivande egenskaper elimineringen av fett. Det gör att vattenmelonskal förbättrar hälsan och gör det perfekt för att bibehålla en hälsosam figur.

Recept med vattenmelonskal:

1. Vattenmelonjuice

Ingredienser

  • Minst två skivor vattenmelon
  • Några myntablad

Metod

  • Skär de två bitarna vattenmelon med skalet kvar och lägg dem i mixern.
  • Mixa dem tills du får en jämn konsistens.
  • Om du föredrar en mer vattning textur ska du sila blandningen. Det är dock nyttigare om du inte gör det.
  • Inkludera några myntablad för att tillföra fräschhet till drycken.
  • Om du vill främja viktnedgång ska du lägga till krossad is.

2. Vattenmelonsallad

  • Kombinera bitar av vattenmelonskal, inklusive den vita delen, med lök.
  • Krydda med svartpeppar.

Blandningen kan verka konstig, men ge det en chans. Du kanske älskar det!

3. Kall soppa

Det finns många möjligheter, men en av de godaste, mest uppfriskande och fördelaktiga är en soppa med kiwi, melon och vattenmelon.

  • Mixa dem bara tillsammans tills du får önskad konsistens.

Tänker du prova några av dessa sätt att använda vattenmelonskal på? Känner du till några andra? Berätta för oss!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.