En hemgjord, naturlig antibiotika mot infektioner

december 14, 2018
Visste du att det är möjligt att göra en egen naturlig antibiotika hemma? Det kan bekämpa infektioner och förbättra ditt immunförsvar utan de negativa konsekvenserna från kemisk antibiotika.

Det är egentligen inte speciellt svårt att tillverka en egen naturlig antibiotika. Antibiotika kan användas för att bekämpa vanliga infektioner, såsom andningssjukdomar eller urinvägsproblem.

Ett antibiotikum är ett läkemedel som hjälper till att störa och förgöra baciller som attackerar din kropp.

Sedan deras upptäckt har antibiotika blivit en viktig del av sjukvården. Idag är de fortfarande ett av de bästa verktygen för att kontrollera infektioner från skadliga patogener.

Det finns dock viss kontrovers kring dess bruk. Detta eftersom några av deras kemiska komponenter kan ge negativa effekter om de används för ofta.

Utöver det har vissa mikroorganismer blivit resistenta. Det betyder att mer aggressiva kombinationer behövs för att bekämpa dem.

Vad få inser är att det även finns naturliga ingredienser som har liknande effekter. Eftersom de kommer från naturen leder de inte till de negativa reaktioner som andra läkemedel kan ge.

Idag vill vi dela med oss av ett enkelt och billigt recept som du kan använda för att undvika dessa tillstånd.

Hemgjord, naturlig antibiotika med honung & gurkmeja

Kombinationen av honung och gurkmeja är gammal och har antibiotiska såväl som antivirala egenskaper som hjälper till att förbättra kroppens naturliga immunsvar.

Så länge de är 100% ekologiska kan båda användas för att bekämpa symptomen som orsakas av virus, bakterier och andra patogener som kan göra dig sjuk.

Även om båda har positiva effekter var för sig vill vi idag kombinera dem till en kur för att dra nytta av alla deras gemensamma egenskaper.

Men först ska vi prata om deras huvudsakliga fördelar.

Fördelarna med honung

Honung är en vanlig antibiotisk ingrediens

Honung är ett sött livsmedel som har prisats högt för sitt näringsvärde och medicinska användningar i flera sekel.

Honung är rikt på antioxidanter, vitaminer och essentiella syror och är en antibiotisk ingrediens som är en del av hundratals alternativa kurer.

Dess antiinflammatoriska och regenerativa egenskaper hjälper till att motverka de negativa effekterna från fria radikaler på dina celler. De hjälper även till att stärka vävnader och öka din produktion av antikroppar.

När honung används internt och externt kan det sakta ner vissa bakterier, virus och svamp, så det är bra att ta till hjälp i behandlingen av vissa sjukdomar.

Det är till och med en av de bästa kurerna mot influensa och förkylningar, då det främjar borttagandet av slem och rensar luftvägarna.

Fördelarna med gurkmeja

Gurkmeja skapar en skyddande barriär mot patogener

Gurkmeja är en krydda från Indien. Det har värderats högt i hundratals år tack vare dess användning i alternativ medicin och matlagning.

Den aktiva beståndsdelen i gurkmeja – kurkumin – ger det sin karaktäristiska gula färg och agerar även naturligt antiinflammatoriskt, antibiotiskt och smärtstillande.

Denna substans kontrollerar obalanser i den inflammatoriska processen i vävnader, förgör skadliga bakteriemolekyler och skapar en skyddande barriär mot patogener som orsakar infektioner.

Av anledningar som fortfarande inte är helt kända har kryddan fler än 150 vårdande egenskaper som kan bekämpa flera olika sjukdomar.

Hur man gör hemgjord, naturlig antibiotika

Gör en egen naturlig antibiotika

Naturlig antibiotika med honung och gurkmeja är i många kulturer känd som ”gyllene honung”, och det är en naturlig kur för din hälsa tack vare förmågan att förgöra bakterier och virus.

Många har lagt till det i sin dagliga kost som en metod för att stärka sitt immunförsvar. Men det fungerar även som en behandling för existerande infektioner.

Kom ihåg att det är viktigt att göra behandlingen med ingredienser av högsta kvalitet eftersom det bara då har de bästa fördelarna.

Vad du behöver

  • 4 matskedar ekologisk honung
  • 1 1/2 matsked malen gurkmeja
  • 1 glasburk med lock
  • 1 liten träsked

Beredning

  • Häll först honungen i en glasburk och tillsätt gurkmejan.
  • Rör om med träskeden.
  • Täck över burken tajt och låt stå över natten.

Användning

  • Ta en sked varje dag, helst på tom mage.
  • För att göra blandningen lättare att få i sig kan du blanda skeden i lite varmt vatten.
  • Om du har en infektion, prova att ta kuren upp till tre gånger per dag.

Kontraindikationer

Patienter med gallsten eller leversjukdom bör inte använda naturlig antibiotika av detta slag.