6 ämnen du borde diskutera med din partner varje dag

maj 17, 2019
I ett förhållande är det viktigt att ingenting någonsin blir tabu, ni ska kunna prata om vad som helst. Det är viktigt att ni har ett delat mål att sträva efter tillsammans varje dag.

Dagliga konversationer med din partner borde vara en naturlig vana, men vissa tror att man bara ska prata om bra och romantiska saker. Men så är det inte! Det finns vissa ämnen du alltid borde diskutera med din partner vid bästa möjliga tillfälle. Ett bra förhållande är starkt beroende av tillit och ärlighet.

Om du vill bygga på tilliten i ditt förhållande och knyta ett långvarigt band med din partner måste du vara beredd att diskutera vissa aspekter av ditt liv. Detsamma gäller för din partner.

Idag vill vi lista några saker som är bra att prata om med din partner regelbundet.

1. Framtiden

Diskuterande par

En de första sakerna du ska diskutera med din partner är ert förhållande på lång sikt och era respektive förväntningar på framtiden.

Prata om:

  • Era liv
  • Vad ni vill göra i framtiden
  • Era mål
  • Era drömmar

Det är väldigt bra när ett par kan se sig själva tillsammans även flera år in i framtiden, och när de kan leta efter gemensamma mål att sträva efter. Även om vissa drömmar och mål dyker upp spontant i sinom tid.

Att prata om framtiden gynnar både era individuella planer och de ni har gemensamt. Det blir då lättare att förverkliga båda.

Fråga din partner var han eller hon ser sig själv om 10 år, eller om personen kan föreställa sig att ert förhållande lever vidare vid 80. Det kan hjälpa att ha en delad syn på er gemensamma framtid, och det kan föra er samman och ännu närmre varandra.

Läs även: 10 saker som lyckliga par gör tillsammans

2. Familjen är viktig

Familjeproblem och familjefrågor är ett annat ämne ni borde diskutera dagligen, oavsett om det handlar om din familj eller din partners. Från början kan det kännas obehagligt att vara helt öppen om sin familj och med exempelvis problem man har med sin egen mamma eller pappa.

Men glöm aldrig att din partner gladeligen vill kunna hjälpa dig med dessa.  Så tveka inte att öppna upp inför din partner! Din öppenhet får situationen att verka mindre allvarlig och blir då lättare att hantera.

Fråga din partner om  hennes vänner, familj och liv. Ha långa konversationer om vad hon tycker om och vad hon gör på fritiden. Att prata om din partners intressen får henne att känna sig mer genuint uppskattad och att du faktiskt är nyfiken på henne som person.

3. Lycka och hälsa

Lyckligt par

Om du har hälsoproblem, känner dig orolig eller måste ta ett viktigt beslut relaterat till din hälsa är det viktigt att diskutera med din partner om detta. En av de viktigaste sakerna du kan göra i ett förhållande är att ge stöd till din partner i vått och torrt. För att det ska kunna hända måste du låta din partner ge dig sitt stöd till att börja med.

Dessutom blir din partner glad av att veta att du värderar hans åsikt i frågan.

4. Pengar är något du måste diskutera med din partner

Samtliga beslut som involverar era delade finanser bör ni diskutera på förhand och öga mot öga. Det spelar ingen roll om du tycker att investeringen gynnar er båda: det är viktigt att din partner först vet om och får något att säga om saken. Tänk på det så här: du skulle inte vilja att någon tog stora beslut å dina vägnar utan att de först frågade dig.

Dessutom känner ni båda som att ni är en del av ett team om ni tar beslut tillsammans, och det stärker bandet mellan er. Oavsett om det handlar om finanser eller andra aspekter av livet.

5. Sexualitet

Sexualitet måste diskuteras

Du måste vänja dig vid tanken på att ha dagliga konversationer med din partner om allt som händer i sovrummet. Att prata om sex borde aldrig vara tabu i ett förhållande. Det är viktigt att ha självförtroendet att prata om vad ni gillar och inte gillar under lakanen. Självklart bör ni inte prata om sex när som helst eller var som helst för det.

Men om du har självförtroendet borde det inte vara särskilt svårt att hitta en tid och plats för att prata om ert sexliv. Ni bör dessutom försöka förbättra den sexuella upplevelsen för varandra.

Vi rekommenderar att ni läser: 8 misstag män begår vid sex

6. Mål

Det sista ämnet ni borde diskutera med varandra är era intressen. Det kan handla om matlagning, trädgårdsarbete, skrivning, yoga eller vad som helst annat. Din partner blir bara glad över att du är intresserad av att prata om hans eller hennes intressen.

Kom ihåg att visa intresse för vad din partner berättar för dig. Förvänta dig inte ett förhållande där din partner lyssnar på det du har att säga utan att du ta dig tid att lyssna på din partner i gengäld. Annars riskerar du att såra hans eller hennes känslor.

Din partner bryr sig genuint om vad du gör och sysslar med, vare sig det är professionellt, psykiskt eller emotionellt. Ge dig själv möjligheten att prata ut om dina utmaningar i livet, vad du hoppas på och hur du tänker förverkliga dina drömmar.

Det viktiga är att ni har ett förhållande där det är möjligt att dela med sig av dessa tankar.

Förhoppningsvis kan dessa tips om vad du bör diskutera med din partner hjälpa ditt förhållande att bli starkare.

Spara