8 tecken på att din kropp kräver sex

Att ha sex mer eller mindre regelbundet kan få din hud att se ljusare ut, bleker märken, öppnar dina porer och släpper ut gifter från kroppen.
8 tecken på att din kropp kräver sex

Senaste uppdateringen: 26 september, 2018

Dina fysiologiska och sexuella behov kan observeras i kroppen som en uppsättning symptom som reflekterar din önskan för sexuell kontakt och spännande nya upplevelser. Kroppen kräver sex för att må bra, även om många försummar detta behov.

Brist på sex har fysiska och känslomässiga effekter, oavsett om du är medveten om dem eller inte. Detta grundläggande mänskliga behov är mycket djupare än njutningen det genererar eftersom det även spelar en viktig roll för din hälsa och ditt välmående.

Av flera olika anledningar försöker vissa undertrycka sin sexuella lust och skäms över det; samtidigt finner andra det enkelt att uttrycka sig själva, och tvekar inte att dra nytta av en ny, spännande upplevelse när chansen ges.

Oavsett vilken typ av person du är kan din lust visa sig tydligt efter en tid utan sexuell aktivitet, mycket beroende på en uppsättning beteenden och signaler.

Tecken på att din kropp kräver sex

1. Sömnbrist

Kvinna med sömnlöshet

Har du haft problem med att sova på senaste tiden? Att ha sex stimulerar utsöndringen av ett hormon vid namn oxytocin, som är viktigt för god sömn.

När en person inte ägnar sig åt sexuella aktiviteter på ett tag kan sömnsvårigheter inträffa som ett resultat.

2. Irritabilitet och stress

Irriterad panda

Vilda humörsvängningar samt upp- och nedgångar, speciellt på arbetet och bland vänner, är ett tydligt tecken på att din kropp kräver sex.

Givetvis är det inte den enda anledningen till att du kan uppleva stress eller tjurighet, men om det har gått veckor eller månader sedan ditt senaste sexuella möte löper du högre risk att uppleva negativa känslor som irritabilitet, pessimism och abrupta förändringar i ditt beteende.

Det är viktigt att inse att sex bidrar till ett bättre humör, och även du kan försöka ignorera det är det ett fysisk och känslomässigt behov som inte kan undertryckas.

3. Ökade fantasier

Man som bara vill ha sex

Alla har i någon utsträckning fantasier eller drömmar om sex; vanligtvis inträffar de på natten eller som ett resultat av någon form av stimulus.

Men när sådana fantasier blir mer frekventa och inträffar under olika tider på dagen är det ett tydligt tecken på att din kropp kräver sex eller sexuell aktivitet.

4. Din hy förlorar sin lyster

Det kan verka bakvänt att tänka att sex främjar huden, men det är sant. När du har sex ofta öppnas dina porer och släpper ut orenheter som annars kan orsaka imperfektioner.

Givetvis finns det kosmetiska behandlingar för detta, men precis som alla andra fysiska aktiviteter hjälper sex till att rensa bort gifter genom svett, samt ökar blodflödet. Om du märker att ditt ansikte har förlorat lite av sin naturliga lyster och att du har mer finnar eller akne än normalt, kan det betyda att din kropp kräver sex.

5. Du blir mindre social

Osocial person

Att inte ha sexuella upplevelser kan leda till social isolering. Detta eftersom din kropp producerar färre endorfiner – hormoner som främjar gott humör och önskan att vara med andra personer.

6. Fysiskt obehag

Huvudvärk

Känner du smärta mer än vanligt? Att inte ha sex resulterar i minskad produktion av serotonin och endorfiner – “lyckohormonerna” som är kända för att sänka smärtnivåerna.

7. Osäkerhet

Brist på sex kan leda till osäkerhet

Risken är att du kommer börja känna dig osäker på dig själv och allt du gör om du slutar att ha sex. Det är en aktivitet som förbättrar självförtroendet och tillåter både män och kvinnor att känna sig åtrådda och omvårdade.

När du inte har denna upplevelse kan det leta till personlig missnöjdhet, som i sin tur kan orsaka depression, ångest och svårigheter att ta beslut.

8. Den farliga känslan av ensamhet

Ensamhet är jobbigt

Var försiktig! När du känner dig ensam löper du högre risk att ta dåliga beslut, framförallt när det kommer till sex.

Om det har gått en lång tid sedan du ägnade dig åt sexuella aktiviteter kan dina ensamma känslor övermanna ditt bättre vetande, varpå följande kan hända:

  • Du beslutar att ringa eller bli tillsammans med en ex-partner.
  • Du försöker ha sex med någon nära dig – en vän eller en medarbetare.
  • Du har sex med en främling du möter på en fest eller i en bar, speciellt efter några drinkar.

Dessa kan vara dåliga beslut med potentiellt negativa konsekvenser, även om så inte alltid är fallet.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.