5 tips för att bevara ditt förhållande

Ett av de bästa sätten att bevara ditt förhållande är att bibehålla er individualitet: att gå ut med vänner, göra aktiviteter på egen hand... på så sätt känner du dig som dig själv och har saker att dela med dig av.
5 tips för att bevara ditt förhållande

Senaste uppdateringen: 07 mars, 2019

Det råder tuffa tider för par. Familjelivet blir mer och mer komplext, arbetet mer och mer absorberande och det finns stora skillnader mellan hur du uppfostrades och vem du är idag, eller vad du förväntade dig och hur ditt förhållande ser ut.

Varje dag är både en utmaning och en möjlighet att förbättra dig själv såväl som ditt förhållande.

Även om det är sant att varje par är unikt är det även sant att de flesta vill ha ett lyckligt hem och vara i frid med vilka de är.

Denna säkra, dagliga existens behöver dock nyanseras av uppmärksamhet för varandra och genom att få den andra personen att känna sig som din prioritet.

Eftersom vi vet hur svårt det kan vara vill vi ge dig några tips på hur du bevarar ditt förhållande.

5 tips för att bevara ditt förhållande

1. Prata med varandra, och inte på telefon

forhallanden

Det kan verka uppenbart, men det är mer fundamentalt än så. Det handlar inte bara om att prata om vardagliga eller rutinmässiga problem.

Istället menar vi att ni borde prata om saker som oroar dig eller gör dig glad.

Ni behöver båda veta var den andra står i varje ögonblick, och det finns inget bättre än en bra konversation för att ta reda på det. Vänta inte på ett speciellt tillfälle: lunch eller middag är perfekt. Vilken tid som helst passar.

Glöm inte att stänga av din mobiltelefon och använda alla fem sinnen för att lyssna och förstå. Det blir mycket enklare på det sättet.

2. Kyss varandra

Med en kyss kan du kommunicera allt du känner utan ett enda ord. Du levererar din intimitet med läpparna. Men i takt med att tiden går tenderar folk att skjuta det åt sidan.

Det är också början på ett intimt ögonblick, något som är viktigt för att bevara ditt förhållande.

Precis som en kyss är sex ett utrymme av ofattbart djup dialog, och eftersom det baseras på njutning kan man inte hoppas på något bättre.

3. Gör saker tillsammans

cyklar-tillsammans

Den perfekta aktiviteten är något som ingen av er kan så mycket om men som ni båda är intresserade av. Att lära och upptäcka nya saker tillsamman underhåller och för er närmre varandra.

Det hjälper er även att fly från rutinen och förpliktelserna. Utan dessa är ni friare och mer villiga att njuta av något nytt.

På så sätt blir du bättre sällskap för din partner eftersom det sätter dig i en situation där du kan ge det bästa av dig själv.

4. Vänd inte ryggen åt ditt personliga liv

lasande-kvinna

Att vara en del av ett par är att dela med sig av sig själv, och för att göra det måste du utveckla dig själv. Vad innebär det? Du måste bevara den du är.

Fortsätt med dina favoritaktiviteter och ta hand om dina vänner. Gå ut med dem på egen hand.

På så sätt vet du var förhållandet börjar och slutar. Det är också ett sätt att ha saker att berätta när du kommer hem.

Det kan ge upphov till en konversation som leder till en annan, så att ditt förhållande flödar bättre och blir friare såväl som mer naturligt när ni är tillsammans.

Besök denna artikel: Fördelarna med kaffe och vänner

5. Uppmärksamma detaljerna

Oftast tänker du bara på hur saker kan vara användbara, vad som är praktiskt. Det kan leda till att du senarelägger framgång, vilket är ett misstag.

Du behöver inte köpa dyra gåvor: du kan skriva ett brev, en dikt, plocka lite blommor eller bygga något med dina egna händer…

Målet är att berika din kommunikation med din partner. Men gör det alltid som dig själv.

Glöm inte vem du är, för bara då kan du älska någon annan med den ärlighet och uppmärksamhet de förtjänar.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.