5 naturliga metoder för att sänka blodtrycket

blodtryck

Högt blodtryck eller hypertoni  är ett allvarligt hälsoproblem i världen och räknas som en av mänsklighetens farligaste sjukdomar. Det innebär i huvudsak att blodtrycket ökar i artärerna vilket kan orsaka allvarliga komplikationer, i vissa fall med dödlig utgång. I det här inlägget presenterar vi 5 naturliga och mycket enkla metoder för att minska blodtrycket.

En av de utmärkande egenskaperna för den här sjukdomen är att den ofta uppträder helt symtomfri. Det finns emellertid vissa symtom relaterade till högt blocktryck: hjärtklappning, huvudvärk, svettningar, snabb puls, yrsel, nervositet, trötthet, öronsus, rodnande hud, med mera.

1. Vitlök

Blodtryck3

Vissa studier, som de utförda av University of Cologne i Tyskland, föreslår att mörk choklad har positiv inverkan på att sänka blodtrycket. Detta kan primärt bero på att Blodtryck5

Blodtryck6

Det rekommenderas varmt att du gör en lösning på 10 droppar eterisk lavendelolja, 10 droppar eterisk mejramolja tillsammans med 20 ml jojobaolja. Sedan använder du blandningen för att massera bröstkorgen med långsamma cirkelrörelser. Det passar bäst att göra detta på kvällen.

Slutligen – det säger sig själv att följande rekommendationer alltid bör beaktas i kampen mot högt blodtryck: Se till att minska saltintaget ordentligt, ät frukter och grönsaker rika på kalium, ät magnesium och kalcium, se till att undvika stress, tillämpa någon form av avslappnande övningar, och framförallt måste du se till att ditt blodtryck kollas upp regelbundet.