5 anledningar till varför du redan är en komplett kvinna

Du är redan en komplett kvinna, men för att inse det och sätta segel mot sann lycka finns det några saker du måste tänka på.
5 anledningar till varför du redan är en komplett kvinna

Senaste uppdateringen: 03 april, 2019

Det är mycket troligt att du, precis som många andra, spenderat en del av ditt liv med att lägga för stor uppmärksamhet på dina små imperfektioner och brister. Allt för att försöka förbättra dem och bli en mer komplett kvinna.

Det finns de som avslutar romantiska förhållanden och väntar på nästa för att bli “hel” igen. Med andra ord väntar de på att nästa förhållande ska “fylla” alla de luckor som ingen vet hur man läker, för att få verklig och autentisk lycka.

Många av oss går genom livet klagandes över allt vi saknar istället för att uppskatta vad vi redan har, vad vi är och även vad vi är värda. Om du är en av dem är det viktigt att du ändrar din attityd och börjar se på många av dessa vardagliga saker på ett nytt sätt. Varje dag måste du påminna dig själv om att du är en komplett kvinna som inte behöver någon annan för att säga hur du blir lycklig eller visar något du redan vet: att du kan uppnå allt du vill, att du är modig och också en vacker person som förtjänar det bästa i livet.

I dagens artikel ska vi ge dig fem anledningar til varför du redan är en komplett kvinna.

Du är en modig och komplett kvinna

1. Alla strider är chanser att lära sig

Du är en komplett kvinna som redan vet mycket om livet. Du har gått igenom svåra och kluriga ögonblick där du har sett det värsta och också det bästa hos folk.

 • Varje upplevelse är ett värdefullt tillfälle att lära sig, och det kommer alltid vara användbart. Detta eftersom besvikelser, precis som glada stunder, kan lära oss saker.
 • Varje strid är en del av vår egen historia som vi måste värdera högt, för de har gjort oss till de vi är nu.

2. Du saknar inte något du inte kan hitta själv

När vi är yngre söker vi ibland efter lycka som om det vore en mytologisk varelse som ska hittas och fångas. Men så är inte fallet. Den sanna lyckan kommer inifrån.

kvinna med fräknar

Folk som spenderar sina liv med att tänka på allt de saknar fyller sina hjärtan med tomhet. I den tomheten är det nästan omöjligt för lyckan att blomma.

 • Det är bara när vi förstår att vi kan kompensera för vad vi saknar som vi inser att det inte är så svårt att bli lite lyckligare.
 • Om du är osäker ska du inte söka efter säkerhet hos andra: lär dig att inte vara rädd.
 • Om du kämpar med självkärlek ska du lära dig att älska dig själv lite mer. Detta eftersom självkärlek är vad som ger oss värdigheten som krävs för att bygga lyckligare förhållanden.

3. Du har lärt dig att det finns saker som inte längre är värt det

Det fantastiska med mognad är att du inser att det finns saker och människor som inte längre är värda dina tårar eller din oro.

 • Det gör dig till en mer komplett kvinna, eftersom du kan koncentrera all din energi och passion på vad som verkligen spelar roll.

Det är så du skyddar din självkänsla.

4. Du har lärt dig att lita på vad som ännu inte kommit

En komplett kvinna är inte längre rädd för framtiden. Detta eftersom hon litar på sig själv, är expert på motståndskraft och har gjort sina strider till de bästa tillfällena för inlärning, för att kunna konfrontera allt som ännu inte skett.

kvinna med blad som hår

Du har även lärt dig att acceptera förändring. Det är ändå det bästa verktyget för att bekämpa rädsla.

 • Du är även medveten om att livet är en cykel. Att du inte behöver klamra dig fast vid vad som förlorats eller lämnats bakom dig för att vara lycklig och leva med värdighet.
 • Om någon har lämnat dig så fortsätter du framåt med självsäkerhet.  Du vet att du kommer fortsätta träffa människor som för med sig glädje, inte sorg, till ditt liv.
 • Du vet även att du ibland har begått misstag och valt fel vägar.
 • Trots det känner du ingen ånger, för dessa misstag öppnade dina ögon. De hjälpte dig tro på att dina nästa steg kommer vara mer framgångsrika.

5. Du behöver ingen annan för att bli en komplett kvinna

Du är redan en komplett kvinna, någon som helt njuter av sällskapet från familj och vänner. Den här punkten du har nått i livet, där du vet att du måste må bra för att ge det bästa av dig själv till andra. Att förvara dina rädslor och din osäkerhet komplicerar bara dina personliga förhållanden.

 • Du måste inte ha en partner för att vara lycklig. Inte heller en själsfrände eller en andra hälft: du är komplett på egen hand och kan njuta av din egen mognad, integritet och frihet.
rödhårig-kvinna

Du är redan en komplett kvinna som vet hur man njuter av det du redan har. Men du vet vikten av att fortsätta lära dig varje dag. Det gör du genom att använda din intuition. Du öppnar upp ett sinne som bryr sig om allt, med empati, respekt samt visdom.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Aarts, H., Verplanken, B., & Van Knippenberg, A. (1998). Predicting behavior from actions in the past: Repeated decision making or a matter of habit? Journal of Applied Social Psychology.
 • https://doi.org/10.1111/j.1559-1816.1998.tb01681.x
 • Dittmar, H. (2004). Are you what you have? Psychologist. Volf, M. (2010). Exclusion and Embrace: a theological exploration of identity, otherness, and reconciliation. Abingdon Press.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.