4 skönhetstips för mammor på mors dag

Att behålla en lätt och smickrande frisyr är en av de bästa sakerna du kan göra för att spara tid och istället ägna tiden åt din roll som mamma
4 skönhetstips för mammor på mors dag

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Dagen närmar sig sakta men säkert den då vi firar och hedrar en av de viktigaste människorna i våra liv, nämligen mors dag. När allt kommer omkring, bör denna dag ägnas åt att låta upptagna mammor överallt slappna av och känna sig fria från sitt dagliga ansvar. Här är några skönhetstips för mammor som sparar tid och är effektiva.

Den här dagen är avsedd för de kvinnor som är stolta över att ha gett en del av sig själva det underbara mirakel som är livet.

Att bli en mamma är dock inte synonymt med kärnan att vara kvinna. Så många sätter sin skönhet och yttre på sparlåga.

Naturligtvis är moderskapet mycket viktigare än någon skönhetsritual eller utseende. Ändå finns det vissa saker som du inte behöver ignorera.

Mödrar är otroligt upptagna. Ju fler barn du har desto mer komplex blir din rutin.

Dessa faktorer är vad som börjar göra upp ditt “normala” liv, på ett sätt.

De betyder att du sidosätter vissa rutiner du hade innan du var gravid, såsom att handla kläder och dina skönhets- eller sminkrutiner.

Nu har de ersatts av blöjor, amning, skjutsa barn … du måste hantera alla dina barns behov (beroende på ålder) utan att glömma dina arbetsförpliktelser.

Detta kan lämna väldigt lite tid åt dig själv.

Skönhetstips för mammor som är upptagna

skönhetstips för mammor som är upptagen

På grund av den verklighet vi skisserade ovan, vill vi idag dela en serie tips med dig för att spara tid på en daglig basis. Tveka inte att använda dem när du behöver dem mest.

1. En lätt frisyr

Ett skönhetstips för mammor är att ha en enkel frisyr. Målet är att spara tid så att du kan ta hand om resten av dagens uppgifter. Att fokusera på hår är därför grundläggande.

  • Din frisyr är en av de mer komplicerade rutinerna du dagligen utför och tar upp mycket tid. Det kan vara värt det för dig, men det finns några alternativ som gör det enklare.
  • Den välkända hästsvansen eller knuten är praktiska och enkla frisyrer. De kanske inte ser så snygga ut, men de tar inte timmar som några andra frisyrer.
  • Å andra sidan vet du att du inte kan göra samma sak varje dag.
  • Det är då det är en bra tidpunkt att fråga din stylist för lite råd.

2. Duscha på kvällen

skönhetstips dusch

Ett annat skönhetstips för mammor är att ta en dusch eller ett bad på kvällen. Det är en av de viktigaste uppgifterna under dagen och kan ta lång tid. Därför rekommenderar vi att du tar duschen på kvällen innan du går och lägger dig. På morgonen behöver du bara vakna, sätta på dig smink, göra dig redo och gå till jobbet.

Utan tvekan är den stora fördelen med detta den tid och energi du sparar innan du måste möta dagen. Många av människor känner sig dock inte bekväma med denna metod.

Om du är en upptagen mamma och du vill spara tid för att se bra ut på morgonen är det här ett tips som du kan ha nytta av.

3. Bli av med mörka cirklar

Mörka cirklar uppträder som en följd av trötthet, sömnbrist och ackumulerad stress från din rutin. För en upptagen mamma kan dessa bli den gemensamma nämnaren och dölja skönheten i ditt ansikte och dina ögon.

Det är därför du måste motverka mörka cirklar och få ditt ansikte att se hälsosammare ut.

Det finns flera sätt att minska deras utseende, och de flesta är kosmetiska. De flesta av dem brukar tyvärr ta mycket tid, när du kan vara upptagen med andra aktiviteter.

Ändå kan du alltid spendera fyra, fem minuter för att bli av med mörka cirklar.

Vad ska du göra?

  • Applicera en highlighter, ljusare kräm, på nedre delen av ögonen och på övre delen av kinderna.
  • Detta kommer att ge ditt ansikte lite liv och din brist på sömn kommer att gå helt obemärkt förbi.

4. Tvätta håret varannan dag

Ett tips för att undvika håravfall är att tvätta det varannan dag. Detta kommer att minska oddsen för att skada håret eller göra det mer ömtåligt.

Inte bara det, det sparar dig värdefull tid för att få massor av andra saker gjorda!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.