4 enkla tips för att föryngra ditt hår

Är det möjligt att få yngre, friskare hår? Så klart det är!
4 enkla tips för att föryngra ditt hår

Senaste uppdateringen: 07 mars, 2019

Som du redan vet tar tiden ut sin rätt på vårt hår. Det börjar se mer och mer tråkigt ut, försvagas och mister sin volym. Användningen av kemiska produkter och redskap påverkar också dess hälsa. Färgämnen, krämer, hårtorkar och locktänger är alla fiender för hälsan hos våra hår. Idag ska vi dela med oss av olika tips du kan använda dig av för att föryngra ditt hår. Vi är övertygade om att du kommer att älska dem!

1. Vård inifrån och ut: livsmedel rika på keratin

Ananassallad

Det är omöjligt att få vackert hår om du inte börjar inifrån. Det är nödvändigt att följa en hälsosam kost så att du får i dig alla de viktiga vitaminer och näringsämnen som din kropp behöver.

Exempelvis kände du förmodligen redan till att anemi är en fiende till vårt hår då det orsakar håravfall, svaghet och brutna strån. Järn är nödvändigt för att leverera syre till hårsäckarna och därmed hålla håret starkt och friskt. Dessutom behöver vårt hår essentiella aminosyror för att ge näring åt keratinocyterna.

Keratinocyter innehåller keratin, vilket bygger upp det skyddande lagret som ger elasticitet och styrka till hår och naglar. Vid något tillfälle kanske du har köpt en dyr balsam som innehåller keratin. Hur skulle det vara om vi kompletterar vår kost med livsmedel som ger oss denna aminosyra? Kolla in dem:

 • Broccoli
 • Brysselkål
 • Spenat
 • Magert kött som kyckling och kalkon
 • Linser
 • Kikärtor
 • Persilja
 • Citroner och apelsiner
 • Jordgubbar
 • Papaya
 • Ananas
 • Havregryn
 • Skaldjur

2. Hårmask med olivolja, ägg och honung

Hårmask

Detta är en av de bästa behandlingarna för att föryngra håret. Oftast är de enkla och ekonomiska lösningarna utan tvekan de mest effektiva. Det är viktigt att vara konsekvent med denna behandling och utföra den minst tre gånger i veckan.

Den är lätt att bereda. Ta två äggulor, vispa ordentligt och tillsätt 20 ml olivolja och 20 ml honung. Arbeta fram en pasta och applicera den i vått hår. Täck huvudet med ett plastlock och låt verka under minst 20 minuter varpå du sköljer med varmt vatten. Du kommer se ditt hår glänsa och märka av styrkan och motståndskraften.

3. Behandling med smör och äppelcidervinäger

Smör i skål

Denna behandling förvånar dig antagligen. Vad är den till för? Bekämpning av håravfall. Den är så enkel och effektiv och kommer att bli en av dina bäst bevarade skönhetshemligheter. Smör ger näring till hårsäckarna, medan vinägern är användbar för att minska talg, vilket eliminerar bakterier och mjäll samt ökar cirkulationen.

Hur bereder jag denna behandling? Lätt. Ta ca 100 g smör och massera in i en våt hårbotten.

Därefter sköljer du med varmt vatten. Späd sedan 30 ml äppelcidervinäger med 2 1/2 dl vatten och massera hårbotten igen med denna blandning. Låt den verka i 10 minuter och sedan tvättar du med balsam. Det är en enkel och effektiv behandling för att föryngra ditt hår.

4. Behandling med majonnäs och kokosolja för att föryngra ditt hår

Kammar sitt hår

Har du någonsin använt majonnäs för att förstärka ditt hårs hälsa? Det är toppen! Det ger näringsämnen, flexibilitet, styrka och glans till håret. Det är en sensationell kur som vi bör försöka praktisera en gång i veckan.

Den är enkel att utföra. Börja med att blöta håret och applicera 40 gram majonnäs (cirka två matskedar). Massera in från rötter till toppar och låt verka i 20 minuter.

Nästa steg? Skölj med rikligt av varmt vatten och applicera sedan 20 ml kokosolja. Varför kokosolja? Eftersom det ger håret proteiner som går förlorade varje dag på grund av solen och vädret. Det är en fantastisk balsam. Låt verka i minst 10 minuter och skölj sedan. Denna behandling är perfekt att utföra upp till två gånger i veckan.

Vi hoppas att du har haft glädje av den här artikeln om hur du kan föryngra ditt hår naturligt!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.