12 anledningar till varför öl är bra för hälsan

Tack vare sitt höga innehåll av flavonoider och antioxidanter kan öl hjälpa vissa kvinnor att undvika benskador till följd av klimakteriet.

På sommaren när det är kvävande varmt och outhärdligt fuktigt finns det inget som smakar bättre än en kall öl. Denna dryck associeras typiskt sett med fester, firanden, vänner och andra glada stunder. Men det är inte många som vet att denna dryck, utöver att vara uppfriskande, även är bra för din hälsa så länge du dricker den med måtta.

Hälsoexperter rekommenderar vanligtvis inte öl eftersom folk då kan tro att de kan dricka hur mycket som helst. Att dricka en öl eller två kan faktiskt vara nyttigt för dig, men du måste dricka ansvarsfullt.

Ytterligare en sak som är värd att komma ihåg är att en burk kan innehålla upp till 220 kalorier beroende på sorten, vilket är ytterligare en anledning till varför det bör åtnjutas med måtta.

Med allt detta i åtanke vill vi i dagens artikel bjuda in dig att ta del av 12 fördelar med att dricka öl.

Bekämpa sömnlöshet

Sömnlöshet

Öl innehåller två beståndsdelar, nikotinsyra och laktoflavin, som främjar god sömn. Om du plötsligt känner dig trött efter att ha druckit en öl är det troligen dessa beståndsdelar som ligger bakom det.

Lugnar dina fötter

Efter en lång, hård dag kanske dina fötter är trötta och svullna. För att lugna dem kan du prova att sänka ner dem i ett bad med öl. Bubblorna slappnar gradvis ner dem.

Minska stress med öl

Enligt en expert från Mayo Clinic kan måttlig konsumtion av öl hjälpa till att bekämpa stress och ångest. Den maximala dagliga konsumtionen för kvinnor är 236 ml och för män 473 ml.

Öl för frisk hy

Dricka-öl

Öl innehåller vitaminer och antioxidanter som förbättrar hälsan hos din hy genom att ta bort orenheter och stimulera ny celltillväxt. Öl är faktiskt en ingrediens i många behandlingar du finner i ett spa, eftersom man där redan insett de viktiga fördelarna för hyn.

Klimakteriet

De höga mängderna flavonoider är relaterat till en ökning av kalcitonin, vilket är mycket viktigt för att förebygga benskador till följd av klimakteriet. Öl innehåller även kraftfulla antioxidanter som förebygger åldrande i förtid.

Skyddar hjärtat

Måttlig konsumtion av öl hjälper till att minska risken för hjärtattack med 40-60%. Man har upptäckt att jästen kan sänka de dåliga kolesterolnivåerna, förebygga igentäppta artärer och bildningen av blodproppar samt förbättra den kardiovaskulära hälsan rent generellt.

Förbättrar minnet

Bättre-minne

Flera studier har slagit fast att silikoninnehållet i öl kan hjälpa till att förebygga kognitiva problem och minnesförlust. Denna forskning har funnit att personer som dricker öl regelbundet och med måtta löper mindre risk att utveckla Alzheimers.

Skyddar njurarna

Att dricka en öl om dagen kan hjälpa till att hålla njurarna friska. Forskning i Finland har funnit att personer som dricker en öl om dagen löper upp till 40% mindre risk att utveckla njursten. Fördelarna är relaterade till humlen, som stärker benen.

Öl förbättrar matsmältningen

Öl tillhandahåller höga mängder fibrer som agerar naturligt laxerande. Till skillnad från andra drycker som innehåller fibrer kan drycken bidra till hälsosamma tarmrörelser och förebygga mag- samt tarmproblem såsom förstoppning och diarré.

Rikt på vitamin B

Öl är en utmärkt källa till B-vitaminer. Framförallt mörkt öl innehåller vitamin B3, B6 och B9 (folsyra). Vitamin B3 spelar en viktig roll i att reparera din kropps celler medan vitamin B5 hjälper till att lindra symtomen från PMS. Folsyra har visat sig kunna förebygga grovtarmscancer.

Förbättrar din ögonhälsa

Bättre-syn

Flera studier i USA och Kanada har visat att daglig konsumtion av denna dryck kan minska risken för att utveckla gråstarr. 

Kur mot förkylningar

Att dricka varmt öl när du är förkyld kan hjälpa dig att kontrollera symtom och snabba på din återhämtning. När korn värms upp stimulerar det cirkulationen och andningen, minskar muskelsmärtor och stärker ditt immunförsvar.

MER FÖR DIG