10 alternativa användningsområden för läppbalsam

Visste du att läppbalsam kan användas till mycket mer än att bara återfukta dina läppar? Här ger vi dig 10 utmärkta alternativa användningsområden för läppbalsam. Du kommer att älska dem!
10 alternativa användningsområden för läppbalsam

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Läppbalsam är en mycket populär kosmetisk produkt som vi vanligen använder för att återfukta och skydda den känsliga huden på våra läppar. De flesta kvinnor använder det som en del av sin skönhetsrutin. Faktum är att många alltid har det till hands för att kunna applicera det flera gånger under dagen.

Dock är läppbalsam mycket mer än bara en skönhetsprodukt. Det finns också många andra användningsområden som drar nytta av dess struktur och sammansättning.

I dagens artikel vill vi lyfta fram de 10 mest intressanta alternativa användningsområdena så att du kan prova dem.

1. Det förebygger och behandlar blåsor på fötterna

Läppbalsam på hälen

Blåsor på fötterna är ganska smärtsamma och kan bli infekterade om åtgärder inte vidtas för att påskynda återhämtningen av huden.Lyckligtvis kan vi dra nytta av de antibakteriella och skyddande föreningarna som ingår i läppbalsam och applicera det på det drabbade området för att undvika dessa komplikationer.

Dessutom kan du använda denna produkt innan du använder obekväma skor för att förebygga friktion mellan huden och skorna eftersom det har en oljig konsistens.

2. Läppbalsam skyddar huden i ansiktet

De antibakteriella och skyddande föreningarna som ingår i denna skönhetsprodukt kan användas för att förebygga solskador på ansiktet. Det skyddar inte din hud lika väl som solkräm, men du kan använda det när solskydd inte finns till hands.

Massera det helt enkelt över hela ansiktet med mjuka cirkulära rörelser, och vänta tills det har absorberats väl.

3. Det lindrar rispor och ytliga skador

Läppbalsam för händerna

Tack vare dess återfuktande, antibakteriella och lugnande egenskaper är denna produkt en bra behandling för att läka ytliga rispor på huden. Att applicera en liten mängd på det drabbade området ger näring åt dina hudceller och påskyndar läkningsprocessen.

I själva verket har läppbalsam en intressant antiinflammatorisk effekt som till och med kan vara användbar för behandling av myggbett.

4. Läppbalsam döljer repor på skor

Lite läppbalsam kan förbättra utseendet på dina skor, dölja repor och göra dem ljusare. Du kan även gnugga det på andra läderobjekt som tenderar att få ett trist utseende med tiden.

5. Det smörjer blixtlås

Läppbalsam på dragkedja

De oljiga föreningarna som ingår i läppbalsam kan användas för att smörja blixtlås som hakat upp sig. Gnugga helt enkelt över ytan på blixtlåset och låt verka i ett par minuter.

6. Det bekämpar frissigt hår

Om du applicerar lite läppbalsam på din hårborste kan du säga adjö till frissigt hår. Dess återfuktande föreningar absorberas i hårstråna, vilket ökar deras naturliga fukt och hindrar dem från att börja trilskas när de kommer i kontakt med luften.

7. Läppbalsam hjälper dig att få perfekta ögonbryn

Läppbalsam på ögonbrynen

Våra ögonbryn kan bli upproriska och se rufsiga ut, ja till och med torra. För att få dina ögonbryn perfekta, gnugga lite läppbalsam på dem och fördela det med en liten borste.

8. Det skyddar och mjukar upp nagelbanden

De återfuktande, skyddande och antibakteriella föreningarna i läppbalsam är ett alternativ för att skydda dina nagelband. Att applicera det direkt på detta område tar bort döda hudceller och mjukar upp hårdheten som förhindrar korrekt absorption av näringsämnen.

Som ett resultat kommer dina nagelband kännas behagligt mjuka och det kommer också att skydda dem från svamp och bakterier.

9. Behållaren kan återanvändas

Läppbalsambehållare

Du kan återanvända den tomma behållaren för att lagra andra produkter, såsom tandkräm, vax och vaselin. Du måste bara avlägsna eventuellt kvarvarande läppbalsam innan du häller i den önskade produkten.

10. Det är ett bra komplement till smink

Slutligen kan applicering på huden innan du sminkar dig skapa en skyddande effekt mot aggressiva kemikalier. Det förbättrar också kosmetikan som används för att framhäva dina ansiktsdrag. Den krämiga konsistensen hjälper dig att uppnå en mer professionell finish när du bär ögonskugga och rouge.

Tror det eller ej, men det finns faktiskt ännu fler sätt att använda läppbalsam. Prova även dessa!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.