Viktminskningstonic med citron och gurkmeja

Viktminskningstonic med citron och gurkmeja

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Denna viktminskningstonic med gurkmeja och citron är en naturlig tillredning som har blivit populär för sina hälso- och viktminskningsegenskaper. Det kanske inte är en mirakelkur, men de som har använt den säger att den verkligen hjälper med metabolismen och med att kontrollera hungern.

Gurkmeja och citron innehåller båda antioxidanter och renande egenskaper som hjälper kroppen att spola ut avfallsprodukter för att man ska kunna undvika olika sjukdomar. Drycken har få kalorier och innehåller stora mängder vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett fantastiskt tillskott för varje viktminskningsplan.

Eftersom vi vet att många av er ännu inte har provat skulle vi vilja ta tillfället i akt att gå igenom de fördelaktiga egenskaperna och visa hur du kan göra drycken hemma.

Vilka fördelar har denna viktminskningstonic med citron och gurkmeja?

Gurkmeja är en av de mest använda kryddorna i traditionell kinesisk läkemedicin. Den kinesiska kulturen har länge uppmärksammat kryddan för sina många näringsrika egenskaper, främst för dess starka antioxidantiska och anti-inflammatoriska verkan.

Drycken kombinerar effekterna från gurkmeja med de fantastiska egenskaperna hos citron. Vi har sammansatt en lista över huvudfördelarna med varje ingrediens.

Fördelar med gurkmeja

gurkmeja på fat

Gurkmeja är en rot som tillhör växtfamiljen Zingiberaceae, där ingefära också finns inkluderat. Roten har sedan antikens dagar använts som en krydda för att smaksätta mat, men har även använts som en bas i flera alternativa huskurer. Den är smärtlindrande och anti-inflammatorisk, och är väldigt uppskattad eftersom den lindrar symptom vid muskelskador och åkommor som artrit.

Givet att den innehåller mycket antioxidanter används kryddan för att behandla cellskador som orsakas av fria radikaler och den förbättrar den metaboliska funktionen så att du enklare ska kunna gå ner i vikt.

Näringsämnen inkluderar:

 • Proteiner
 • Dietfiber
 • Niacin
 • Vitamin A, C och E
 • Mineraler som kalcium, kalium natrium, järn, magnesium och zink

Fördelarna med citron

citroner

Citron är den andra aktiva ingrediensen i denna hälsosamma dryck som lugnar magproblem och förbättrar metabolismen. Citron innehåller C-vitamin och pektin, ett naturligt fiber som minskar matbegäret och förbättrar matsmältningen.

Även om citron har en syrlig smak är det ett av de mest alkaliska livsmedlen som finns, vilket gör det bra för att reglera pH-värdet i blodet. Citronens antibakteriella egenskaper stärker dessutom immunförsvaret och minskar risken för infektioner och hälsoproblem.

Hur tillreder man denna viktminskningstonic med gurkmeja och citron?

Viktminskningstonic med citron

Te på gurkmeja och citron är väldigt enkelt att göra och kan användas som ett tillskott för viktminskning, för att kontrollera blodtrycket samt för att förbättra fysisk och mental prestanda. Prova att ha i lite kanel, vilket balanserar blodsockernivåerna och motverkar ackumulering av fett.

Ingredienser

Instruktioner

 • Lägg gurkmejan i 2 dl varmt vatten, och häll sedan i citronjuice och honung.
 • Se till att röra om ordentligt eftersom gurkmejan har en tendens att fastna vid bottnen.
 • Ha i lite kanel och låt stå i 5 minuter.

Hur man dricker denna viktminskningstonic

 • Drick innan frukost och även efteråt.
 • Drick upp till två koppar per dag i 7 dagar.
 • Ta en två veckors paus, och börja sedan med kuren igen.
 • Ett annat bra sätt att njuta av fördelarna är att ta kuren minst tre gånger per vecka som en del av din vanliga kost.

Notera

 • De som har en leversjukdom ska undvika att ta för mycket gurkmeja, så att inte levern överbelastas.
 • Använd inte om du har gallsten.
 • Kuren kan påverka antikoaguleringsmediciner.

Näringsämnena i denna viktminskningstonic har fantastiska effekter på kroppens system och kommer hjälpa dig att gå ner i vikt. Drick enligt rekommendationerna ovan för att må allmänt bättre.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Bengmark S. B, María D, et al. Efectos saludables de la cúrcuma y de los curcuminoides. Nutrición Hospitalaria. Enero 2009.
 • Bradford P. G. Curcumin and obesity. Biofactors. Enero-Febrero 2013. 39 (1): 78-87.
 • Fukuchi Y, Hiramitsu M, et al. Lemon polyphenols suppress diet-induced obesity by up-regulation od mRNA levels of the enzymes involved in beta-oxidation in mouse with adipose tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. Noviembre 2008. 43 (3): 201-209.
 • National Center for Complementary and and Integrative Health. Turmeric. U. S. Department of Health and Human Services. Mayo 2020.
 • Saiz de Cos P. Cúrcuma I (Curcuma longa L.). Reduca (Biologia). Serie Botánica. 2014. 7 (2): 84-99.
 • Shoba G, Joy D, et al. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Medica. Mayo 1998. 64 (4): 353-6.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.