Var dig själv så kommer du aldrig misslyckas

Det är dags att börja behandla dig själv bra, att ge dig själv uppmuntrande ord och uppmana dig själv att fortsätta när livet blir för svårt. Det är dags att vara dig själv.
Var dig själv så kommer du aldrig misslyckas

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vi tenderar att vilja vara som andra människor istället för att vårda vår egen äkthet. Men varför är det så svårt att vara sig själv? Kanske är det för att saker som inte passar in i jämvikten ofta kritiseras tills vi inser hur bra de är.

Vi är rädda för att ha fel, begå misstag eller se löjliga ut. Men har du någonsin tänkt på hur viktigt och befriande det är att bara vara dig själv?

Tro på dig själv trots allt annat

Fjärilar på ansikte

Ibland är det svårt att tro på dig själv. Det är lätt att bli på dåligt humör när allt går fel eller när du knappt ser några resultat av ditt hårda arbete. Men svårigheter och problem kommer alltid finnas där. Det är därför lätt att falla i fällan som är att jämföra sig själv med andra. Du kanske känner dig deprimerad över att du inte är som andra eller för att du inte har uppnått vad andra uppnått.

Det är dock viktigt att inte glömma allt du har gjort. Det är ännu viktigare att inte förlora dig själv.

Tro på dig själv trots allt annat, för du kommer gå långt i livet.

Var dig själv så kommer du gå långt

Person på berg

Du kommer nå toppen av det högsta berget genom att vara dig själv, för inga misstag kommer ge dig anledning att kasta in handduken. Vi tror redan felaktigt att misstag vi begår är synonymt med misslyckande. Varje sten i din väg, varje person som försöker fälla dig, är inte en obestiglig barriär, utan ett tillfälle att lära sig.

Du har allt du behöver för att slå ned alla murar som hindrar din väg framåt. Om svårigheter inte existerade så skulle du inte kunna lära dig, växa och mogna. Var dig själv utan att oroa dig över att begå misstag. Det är dags att du följer dina drömmar och går dit du vill.

Du förlorar bara om du inte är dig själv

Ledsen kvinna

Den enda gången du verkligen misslyckas är när du slutar vara dig själv. Sluta vänta på att dina problem ska lösa sig själva och ta ansvar för att omvandla dem till möjligheter. Det är dags att ta dig ur komfortzonen. Sluta tänka “vad ska de säga?” och börja göra vad du verkligen vill.

Sluta försöka passa in med vad andra gör. Var annorlunda, för du är annorlunda, unik, äkta och ojämförlig. Oroa dig bara över dig själv och vad du vill, och våga inte låta dig själv förändras för att vara andra till lags. Skydda och ta hand om din essens. Den är en väsentlig del av dig, så förlora den inte – var dig själv.

Tro på dig själv

Person med fläta

Du har färdigheter som andra inte har. Tvivlar du på det? Det är för att du inte värderar dem som du borde. Med andra ord tror du inte på dig själv. Det är intressant att upptäcka hur mycket vi verkligen självsaboterar. Vi tror att vi behandlar oss själva bra när vi egentligen åsamkar oss själva stor skada. Att värdera de små sakerna som gör dig unik är ett av de första stegen mot att gå i rätt riktning.

Vi har kommit in i vanan att inte ha tro på oss själva, men att tro på andras förmågor. Vi måste sluta tro att vi är inkapabla och vi måste sluta svika oss själva. Det är dags att börja behandla dig själv bra, att ge dig själv uppmuntrande ord och uppmana dig själv att fortsätta när livet blir svårt – var dig själv.

Du behöver ingen som står och säger att “allt kommer bli bra.” Istället måste du uppmuntra och tro på dig själv.

Kom ihåg att du aldrig kan misslyckas, förlora eller begå fasansfulla misstag genom att vara dig själv. Det är för att allt är en inlärningsprocess och en chans att gå framåt i livet såväl som att vara den du vill vara.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.