Vad er sovställning säger om er relation

Trots det faktum att kroppsspråk kan variera så kan den position du sover i med din partner vara ett känslomässigt fönster till hur du känner för honom eller henne vid en given tidpunkt.

Om du verkligen tänker på det kan du säkert dra dig till minnes ett tillfälle då du grälat med din partner och sedan när ni gick och lade er vände du ryggen mot honom eller henne, alternativt letade efter en annan ställning för att undvika denne under natten. Likaså har du antagligen märkt att när ni haft en romantisk dag, och allt varit bra, har ni sovit så tätt intill varandra som möjligt.Enligt kognitions- och språkspecialister såväl som psykologer säger den sovställning ett par har en hel del om vad de båda personerna går igenom; trots det faktum att kroppsspråk kan variera så kan läget du sover i med din partner vara ett känslomässigt fönster till hur du känner för honom eller henne vid en given tidpunkt. Vill du veta vad din sovställning säger om din relation med din partner?

Rygg mot rygg intill varandra

Rygg mot rygg
Par som brukar sova i denna position visar att de respekterar personligt utrymme men samtidigt vill ha kroppskontakt. De är dynamiska och oliktänkande och båda lever ett självständigt liv, men med en sund och stabil relation. Enligt specialister återspeglar denna sovställning förtroende utan att personerna ständigt behöver finnas i varandras närvaro.

Rygg mot rygg och åtskiljda

Rygg mot rygg åtskiljda
Denna position är ett tecken på att något inte står rätt till i relationen. Det är nödvändigt att emellanåt hålla en viss distans och ha frihet i sitt liv. Dock kan avsaknaden av kontakt mellan två personer som är vända åt motsatta håll avslöja meningsskiljaktigheter eller att båda personerna vill ha total självständighet.

I detta fall bör du noga utvärdera situationen. Om händerna är knutna och kropparna spända är det ett tecken på att personerna inte vill kommunicera. De kan till och med ha svårt att tolerera den andres närvaro. Om kropparna är avslappnade finns det inga spänningar i relationen och detta skulle kunna tyda på att det finns tillit och respekt för den andres utrymme.

Ansikte mot ansikte utan att vidröra varandra

Ansikte mot ansikte utan att vidröra varandra
Att sova i detta läge visar att du vill ha intimitet och att det finns en önskan att se din partner. Båda vet hur man respekterar stunder av privatliv, men har en förbindelse som förebygger distans. I allmänhet tar sig den här sortens par igenom vardagliga problem med större lätthet.

Sammanflätade

Sammanflätade
Specialisterna är eniga om att detta läge tyder på stark lust och passion. Det är mycket vanligt när förhållandet är nytt samt i allmänhet nära båda somnar tillsammans efter stunder av intimitet. Att sova sammanflätade kan avslöja sexuell lust, men enligt experter är det möjligt att ett par som alltid sover på detta sätt kan ha problem med svartsjuka.

Sked

Sked
Enligt specialister brukar den person som kramar vägleda och skydda den andra. Paret känner sig komfortabelt och tryggt och eventuellt osäkert om de inte kramas under sömnen. Denna sovställning reflekterar perfekt harmoni hos paret. Dock kan det ibland också indikera ett visst mått av osäkerhet i förhållandet.

Kramandes

Kramandes
Enligt specialister på kroppsspråk återspeglar denna ställning engagemang, kärlek och tillgivenhet i ett par. Det återspeglar i allmänhet en god relation och ett utmärkt sexliv. Experter hävdar att om du sover med huvudet på din partners axlar betyder det att du är mycket trygg i din relation.

Utbredd och ihopträngd

Utbredd och ihopträngd
Enligt experter är inte detta en bra sovställning i en parrelation eftersom den person som tar upp det mesta utrymmet inte visar tillgivenhet till sin partner. Denna ställning indikerar också att relationen inte är balanserad eftersom den person som tar upp mindre plats har låg självkänsla och många osäkerheter medan den som tar upp mycket plats lever i tron att förhållandet är bra.

Var och en på sin kant, men med benen sammanflätade

Benen sammanflätade
Denna ställning visar att båda älskar varandra, men att de behöver ge förhållandet mer uppmärksamhet. Enligt specialister är det en kombination av kärlek, passion och relationsskillnader. Att sova med benen sammanflätade är en symbol för engagemang för din partner och din relation.

Vi hoppas att du har haft glädje av den här artikeln om vad din sovställning kan säga om din relation med din partner!

MER FÖR DIG