Effektiva och enkla tips för fylligare läppar

Effektiva och enkla tips för fylligare läppar

Senaste uppdateringen: 14 april, 2019

Alla har vi olika volym och form på våra läppar, men en sak har vi alla gemensamt: med tiden tenderar våra läppar att förlora volym och fasthet. Dock är inte plastikkirurgi och konventionella skönhetsprodukter det enda som kan hjälpa dig att få fylligare läppar.

Vi kommer att ge dig några enkla, hemsnickrade och naturliga tips i denna artikel kring hur du kan få fylligare läppar med mer volym, fasthet och färg. På bara några dagar kommer du att märka hur perfekta dina läppar ser ut och hur de ger ett strålande och föryngrat utseende till ditt ansikte.

Slappna av och tona dina läppar

En av anledningarna till att dina läppar krymper eller blir tunnare med tiden beror på spänningar i ansiktet, särskilt runt munnen. När du är känslomässigt spänd eller stressad tenderar du att spänna din käke och mun. Med tiden dras musklerna samman och ger dina läppar ett tunnare utseende.

Som en följd av detta är det första steget att ta reda på om dina läppar är spända eller avslappnade under dagens lopp. Du kan också ägna några minuter varje dag för att slappna av och göra följande övning:

 • Stäng munnen och spänn dina läppar ordentligt. För dem in mot munnen och håll denna position i 5 till 10 sekunder.
 • Därefter släpper du trycket genom att andas djupt och blåsa dina läppar utåt.
 • Upprepa detta tio gånger och gör det två eller tre gånger om dagen.

Efter denna övning kommer du att märka att du fått rödare och fylligare läppar som ett resultat av en mycket naturlig metod.

Läppar

Förbättra cirkulationen om du vill ha fylligare läppar

Det finns en annan övning som hjälper dig att förbättra din läppar, vilken gör det möjligt för blodet att cirkulera lättare genom dem så de får en vacker färg:

 • Få dina läppar att vibrera genom att hålla dem stängda utan att spänna dem. Blås lätt och pressa dem utåt. Du kommer att märka att du framkallar ett kontinuerligt ljud som låter som ett “brrr”.

Barn tenderar att göra detta som en lek, men sanningen är att genom att göra den här övningen i 20 eller 30 sekunder kommer dina läppar att upplevas som fulla av liv på en gång.

Exfoliera regelbundet

Dina läppar ackumulerar också döda hudceller precis som alla andra delar av kroppen. Dock är detta mycket känsligare hud som måste tas hand om väl. Därför rekommenderar vi exfoliering, men bara ibland: var fjortonde dag eller en gång i månaden.

För att göra detta använder du bakpulver som har en mycket fin konsistens. Blanda det med lite vegetabilisk olja (till exempel oliv-, mandel- eller kokosolja) och massera dina läppar och munnens konturer litegrann. Gör detta företrädesvis innan sänggåendet för att slippa behöva gå ut bland folk när området är rött.

Efteråt rengör du med vatten samt applicerar lite olja som du låter vara på hela natten.

Fylliga läppar

Återfukta ofta för att få fylligare

Dina läppar tenderar att torka ut och detta får dem att se märkbart sämre ut, speciellt om du använder läpp-penna. Om du lider av torra eller spruckna läppar ofta bör du ta väl vara på detta tips. Du kan återfukta läpparna varje morgon och kväll med en naturlig produkt. Det kan vara ett specifikt läppbalsam men du kan också helt enkelt använda vegetabilisk olja eller rent kakaosmör.

När du gör en ansiktsmask kan du också berika dina läppar med några av dessa livsmedel:

Honung för fylligare läppar

Lär dig att massera läpparna

Medan du återfuktar läpparna kan du också passa på att massera dem för att få följande fördelar:

 • Markant stärka deras hydrering
 • Förbättra cirkulationen
 • Slappna av läppområdets muskler
 • Ge dem mer volym och färg
 • Göra dem skinande och attraktiva

Hur gör jag för att massera mina läppar?

 • När dina läppar är väl återfuktade täcker du hela munnen med ena handen och drar den horisontellt åt sidan. På detta sätt masserar du inte bara dina läppar men även området runt dem där spänningar och rynkor tenderar att uppstå.
 • Gör sedan samma sak med den andra handen.
 • Upprepa 10 gånger med varje hand.

I andra artiklar har vi pratat om hur man lär sig att massera hela ansiktet. Om du har tid rekommenderar vi att du masserar hela ansiktet eftersom det kommer att förbättra dess utseende och hudens konsistens, vilket hjälper dig att förebygga rynkor naturligt.

Foton av AJC1, tmblue och alsjhc.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.