Tecken på att din kropp inte är bra på att ta bort gifter

Vet du om att vanliga problem som huvudvärk eller koncentrationssvårigheter kan bero på gifter?
Tecken på att din kropp inte är bra på att ta bort gifter

Senaste uppdateringen: 17 maj, 2019

Även då man har hälsosamma vanor så kan man känna att man inte har energi. Detta kan bero på faktumet att din kropp inte lyckas ta bort gifter som den ska.

I följande artikel kommer vi lära dig om det tecken som du måste lyssna på som är en konsekvens av att något inte står rätt till med kroppen.

Tecken på att du har problem med att ta bort gifter

Huvudvärk, irritation och problem med matsmältningen kan ha orsakas av något annat.

Men då de är normen och inte undantaget så kanske du bör vara mer uppmärksam, för de kan vara ett tecken på att din kropp inte gör sig av med gifter som den ska.

Bland de främsta tecknen på att kroppen inte tar bort gifter ordentligt har vi:

Konstant utmattning

Kvinna som ser utmattad ut.

Det spelar ingen roll hur många timmar du sover per dag för du är alltid trött och du har inte tillräckligt med energi.

Då din kropp gör allt för att ta bort gifter så är det normalt att man kan känna sig trött.

Om du dricker kaffe eller äter choklad för att hantera detta problem så gör du bara situationen värre. Du bör också tänka på att kronisk utmattning kan bero på hormonobalanser som skadar ditt immunförsvar.

Förstoppning

Då magen och tarmarna inte fungerar som de ska så kan kroppen inte göra sig av med gifter genom avföringen.

Konstant förstoppning är ett tecken på gifter i kroppen. Även om du har ökat intaget av fibrer eller om du har förändrat din kost och sedan inte märkt någon skillnad, så kan orsaken vara att du behöver rensa kolon.

Glöm inte att ditt matsmältningssystem har ackumulerat avfall som inte alltid förs ut ur kroppen. Försök att äta mer rå frukt och grönsaker för att hjälpa med processen.

Huvudvärk

Kvinna som lider av huvudvärk.

Det kan finnas många orsaker till migrän. Du bör dock vara vaksam om de uppstår flera gånger per vecka.

Om du inte vet varför du har huvudvärk (exempelvis om du har haft en stressig dag, varit i solen, haft insomnia etc.) så bör du överväga att avgifta dig.

Tänk på att huvudvärken kan öka under processen (något som kallas “läkningskris”).

Viktökning

Det stämmer att det är svårt för många att gå ner i vikt, och för vissa är det väldigt svårt att gå upp i vikt.

Men om du trots träning och en bra kost inte märker någon förändring så kan detta bero på någon form av hormonproblem.

Vad har detta att göra med gifter? Hormonernas funktioner kan också påverkas av gifter, vilket kan orsaka obalanser i kroppen p.g.a. den mat som vi äter eller de vanor som vi har.

Koncentrationsproblem

Schematisk bild av hjärnan.

Har du svårt för att fokusera dig på det som du ska göra? Lämnar du saker halvfärdiga för att du har tankarna någon annanstans? Är det svårt för dig att ta beslut?

Denna “mentala dimma” och oförmåga att koncentrera sig är väldigt vanligt då kroppen har ackumulerat mycket gifter.

Gör inte misstaget att dricka kaffe eller alkohol för att försöka maskera problemet. Du bör istället ta bort detta avfall med en lämplig kost.

Depression

Ibland är du jätteglad och ibland känner du dig som den mest olyckliga personen på jorden.

Ditt humör svänger flera gånger per dag och du skyller på externa faktorer som trafiken, arbetet, problem med pengar eller hushållsarbetet.

Depression och ångest kan dock uppstå om man har en olämplig kost och då man ackumulerar gifter som man sedan inte lyckats bli av med ordentligt.

Börja med en hälsosam kost och du kommer snart att börja se resultat.

Insomnia

Kvinna som har svårt att sova.

Om du har mardrömmar, vaknar upp mitt i natten och inte kan somna eller om du har svårt med att somna från första början så kan detta bero på att du har för mycket gifter i kroppen.

Gifterna avbryter melatoninets funktioner, som är ett hormon som kontrollerar avslappning och vila.

  • Ibland tror man att lösningen är att ta sömnpiller eller andra avslappnande medel. Det är dock inte alltid detta är så bra.
  • Man behöver allt högre doser för att somna och kroppen får också i sig mer gifter.
  • Vi rekommenderar därför andra tekniker, som meditation eller yoga, innan man går till sängs för att man ska få en god natts sömn.

Muskelsmärtor

Det stämmer att det liv man lever ibland leder till muskelvärk och muskelspasmer. Det som vi ibland upplever som stelhet har dock ibland inte något med detta att göra alls.

Du kanske tror att det beror på att du har sovit dåligt, att du behöver en ny kudde eller att du har tränat för hårt. Men det kan ha att göra med gifter.

Då man har höga nivåer av gifter i kroppen så orsakar de inflammation och därmed smärta och man får svårt att röra sig.

Akne

Kvinna som lider av akne.

Vår hud reflekterar vår hälsa. Det är därför viktigt att man tar hand om den. Då vår kropp vill göra sig av med gifter så kan det göra detta på olika sätt.

Ett av dessa sätt är genom huden. Det kan därför uppstå finnar på områden som ansiktet, bröstet eller ryggen. Det kan också uppstå förstorade porer och pormaskar.

För att undvika detta är det viktigt att du exfolierar huden men också att du tänker på vad du äter.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.