Ta hand om händerna med en 100% naturlig behandling

Hemligheten till att hålla händerna unga och återfuktade är att vara konsekvent med att applicera den här handkrämen varje dag, morgon och kväll.
Ta hand om händerna med en 100% naturlig behandling
Karla Henríquez

Skriven och verifierad av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Huden på händerna är känslig och utsätts tyvärr också för mycket som försvagar den och gör att den blir skrynklig.

Kontinuerlig kontakt med olika ytor, kemikalier och exponering för solen kan få dina händer att se tråkiga ut. Som ett resultat uppkommer små fläckar, rynkor och andra brister som återspeglar förtida åldrande.

Det uppträder vanligen efter 30 års ålder, på samma sätt som huden i allmänhet börjar bli slapp och kroppen minskar sin produktion av kollagen och elastin. Lyckligtvis finns det gott om kosmetiska produkter och behandlingar som kan reversera skadorna.

Medan de flesta kan hittas i butiker finns det några 100% naturliga krämer som ger liknande resultat utan allergier eller oönskade biverkningar.

I dagens artikel vill vi dela en speciell behandling för händerna som kan användas för att återfukta och mjuka upp dem.

Ta hand om händerna med en naturlig huskur

Den här behandlingen består av av naturliga produkter som bivax, mangosmör, kokosolja och morotsessens. Den kännetecknas av sitt höga innehåll av fettsyror och antioxidanter som skapar en skyddande barriär mot skada på celler orsakade av fria radikaler.

Det är en naturlig fuktighetskräm som främjar avlägsnandet av död hud medan den utjämnar och återställer hudens naturliga flexibilitet. Dess aktiva föreningar skyddar mot skador av ultraviolett strålning och minskar förekomsten av mörka fläckar och fina rynkor.

Fördelarna med bivax

Bivax

Bivax är en ekologisk produkt som ger näring, återfuktar och mjukgör den känsliga huden på händerna. Det har uppmjukande och antiinflammatoriska egenskaper som minskar förekomsten av döda celler och små förhårdnader.

I tillägg till detta har det antibakteriella och svampdödande egenskaper som minskar närvaron av mikroorganismer och svampar som orsakar infektioner.

Fördelar med mangosmör

Mangosmör är en tropisk produkt som liknar kakaosmör i sammansättningen, men innehåller andra fettsyror. Det är rikt på antioxidanter och vitaminer som minskar oxidation av celler och förbättrar hudens naturliga läkningsprocesser.

Att använda det på händerna håller dem mjuka och skyddade så att de ser yngre ut längre.

Fördelar med kokosolja

Kokosolja

De medellånga fettsyrorna och E-vitaminhalten i kokos gör kokosolja perfekt för hudvård. Den har mjukgörande och antibakteriella egenskaper som rengör händerna på djupet för att förhindra förhårdnader, svullnad och infektion.

Regelbunden användning ger näring till dina hudceller, främjar förnyelse och mildrar de negativa effekterna av solens UV-strålar.

Fördelar med morotsessens

Morotsessens innehåller mycket betakaroten, en antioxidant som förbättrar din naturliga hudton och saktar ner cellskador. Det anses vara en av de bästa produkterna för att främja hudens flexibilitet och bekämpa torrhet.

Det är praktiskt att använda när man går ut i solen eftersom det skyddar mot stark UV-strålning och miljöföroreningar.

Hur man gör denna naturliga behandling

Handkräm

Behandlingen är lätt att göra och har många fler fördelar än en konventionell handkräm. Nyckeln till att få bra resultat är att köpa ekologiska ingredienser som inte har genomgått någon raffineringsprocess.

Ingredienser

 • 4 msk bivax (60 g)
 • 2 msk mangosmör (24 g)
 • 8 msk kokosolja (120 g)
 • 10 droppar morotsessens
 • En lufttät glasbehållare

Gör så här

 • Lägg bivaxet i en dubbelpanna och värm tills det smälter.
 • Tillsätt mangosmöret och rör om med en silikonsked tills ingredienserna är väl integrerade.
 • Rör i kokosolja och morotsessens.
 • Fortsätt röra och stäng av värmen när allt är blandat.
 • Låt stå några minuter, och innan det stelnar häller du det i en glasbehållare med lock.
 • När rätt konsistens uppnåtts kan du börja använda den.
 • Applicera två gånger om dagen: på morgonen och innan du går till sängs.

Försummar du fortfarande dina händer? Nu när du vet hur du kan skydda och återfukta dem, tveka inte att göra den här handkrämen hemma och använd den regelbundet.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Muñoz, D. H. D. V. (2006). Guia para lavado de manos. Ministerio de Salud CUSCO. https://doi.org/10.1145/1138450.1138456
 • Guerra, D. (2005). Uso de antisépticos y desinfectantes. Revista Del Hospital Materno Infantil Ramón Sardá.
 • Limón Cáceres, E. (2008). La importancia del lavado de manos y de utilizar guantes para evitar las infecciones cruzadas. Enfermeria Clinica. https://doi.org/10.1016/S1130-8621(08)72201-0

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.