Ta bort vårtor naturligt med dessa 10 huskurer

För att ta bort vårtor, blöt en bomullstuss i äppelcidervinäger och applicera på det drabbade området så det får verka över natten. Vinägern besitter starka antivirala och antifungala egenskaper.
Ta bort vårtor naturligt med dessa 10 huskurer

Senaste uppdateringen: 24 april, 2019

Vårtor är en irriterande hudsjukdom som orsakas av humant papillomvirus (HPV). Även om vårtor oftast är ofarliga är de både fula och obehagliga. Läs vidare för att lära dig hur du kan ta bort vårtor naturligt!

De uppstår oftast på kroppsdelar som bröstet, armhålorna, halsen, ögonlocken, händerna och fötterna. De är sällan smärtsamma, men extremt smittsamma; hudkontakt är tillräckligt för att sprida viruset.

Även om den vanligaste behandlingen för att ta bort vårtor är kauterisation (bränning) finns det även andra naturliga, effektiva och ekonomiska sätt att bli av med detta problem.

10 huskurer som hjälper dig att ta bort vårtor naturligt

Applicera citronsaft

Citronsaft besitter antiseptiska och antivirala egenskaper som kan bidra till att ta bort vårtor naturligt. Du bör applicera citronsaft på det drabbade området flera gånger dagligen för att behandlingen ska vara effektiv.

Bikarbonat och vit vinäger

Bakpulver

Egenskaperna hos bikarbonat bidrar också till att eliminera vårtor naturligt. Om du vill använda det blandar du lite bikarbonat med lite vit vinäger och applicerar sedan blandningen direkt på det drabbade hudområdet.

Äppelcidervinäger – en av dina bästa vänner för att ta bort vårtor naturligt

Äppelcidervinäger utmärker sig för sina antivirala, antibakteriella och svampdödande egenskaper. Tack vare dessa är äppelcidervinäger din bästa vän när det kommer till att bekämpa fula vårtor.

Blöt en bomullstuss i äppelcidervinäger och placera på det drabbade området. Täck med en bit plåster eller bandage och låt verka över natten.

Vitlök – ät den eller applicera utvärtes

Vitlök

Vitlök är en av de bästa växterna för att bekämpa och eliminera vårtor på huden. Dess egenskaper bekämpar virus och bakterier som orsakar dem.

För att använda vitlök som en behandling kan du antingen äta den (helst rå) eller applicera den direkt. Krossa några vitlöksklyftor, applicera den erhållna pastan direkt på det aktuella hudområdet, täck med plåster eller ett bandage och låt verka över natten.

Aloe vera är mycket effektivt när du vill ta bort vårtor naturligt

Aloe vera har använts i århundraden för att behandla olika hudsjukdomar, och det är mycket effektivt mot vårtor. Ta bara lite aloe vera-gel och applicera på det drabbade hudpartiet flera gånger om dagen.

Applicera lökjuice

Lök

Precis som vitlök är även lök bra för att bekämpa vårtor och det virus som orsakar dem. Skär en lök i små bitar, blanda med salt och låt stå över natten. Följande dag extraherar du juicen och applicerar den direkt på det drabbade området varje kväll i 12 dygn. De första resultaten kommer märkas efter några dagar.

Tea tree-olja – starkt och effektivt

Tea tree-olja är en naturlig produkt med många terapeutiska användningsområden; det är bland annat bra för att ta bort vårtor naturligt. Applicera på det aktuella området flera gånger dagligen. Tänk på att endast använda små mängder eftersom det är mycket starkt.

Saften från maskrosstjälkar

Maskros

Denna huskur är idealisk för vårtor på halsen eller i närheten av ansiktet. Ta den mjölkaktiga saften från stjälken av en maskros och applicera direkt på vårtan varje dag.

Ricinolja och bikarbonat

Ricinolja kan hjälpa till att eliminera vårtor på mindre än 4 veckor. Blanda lite ricinolja med en lagom mängd bikarbonat för att bilda en klibbig pasta. Applicera direkt på vårtan och täck med ett plåster eller bandage.

Krossad C-vitamintablett

C-vitamins surhetsgrad gör det till en effektiv behandling för irriterande vårtor. Krossa en C-vitamintablett och blanda pulvret med vatten för att få en pasta. Den bör appliceras direkt på det drabbade hudområdet och tillåtas verka i 20 minuter. Upprepa dagligen.

Att tänka på om du vill ta bort vårtor naturligt

  • Dessa behandlingar kan vara mycket effektiva för att ta bort vårtor, men bara om du är konsekvent.
  • Du bör aldrig under några omständigheter försöka ta bort en vårta själv genom att skära, bränna, riva, plocka etc. Om vårtan är besvärande måste du kontakta din läkare för att få korrekt behandling.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.