Sex i vattnet - Sex tips för vattensex

Att testa olika erotiska fantasier i verkligheten är en del av sexualiteten. Det går en tunn gräns mellan verklighet och fantasi. Målet är att få uppleva njutning och tillfredsställelse.
Sex i vattnet - Sex tips för vattensex

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2019

Skulle du kunna ha sex i vattnet? Det är tveklöst en fantasi för både kvinnor och män.

Det är få som är modiga nog att experimentera med sex. Det kan bero på att man är rädd, eller har fördomar, eller helt enkelt för att man inte känner till konceptet.

Att bara föreställa sig scenen; solen, vattnet och de två kropparna omslingrade under ytan är en förförande fantasi.

Men innan man hoppar i sjön för en romantisk omfamning kan det vara bra att höra några goda råd för att minska riskerna.

1. Var försiktig med sex i vattnet på offentliga platser

Visst finns det klor i pooler, men det innebär inte att det inte finns bakterier i vattnet.

Risken är inte kemikalierna som används för att rengöra vattnet. Vad som kan vara riskfyllt är bakterierna som folk bär med sig.

Med andra ord, de beståndsdelar och tillsatser som finns i hårprodukter, solkräm, smink och, förstås, de bakterier som finns i urin.

Det bästa du kan göra är att använda näsan. Om du känner att någonting luktar illa, släpp tanken om att uppfylla fantasin just där. Sannolikheten att få en infektion av bakterierna i vattnet är inte stor, men det är ändå bäst att undvika offentliga platser.

2. Vatten är inte ett glidmedel

Använd glidmedel om ni vill ha sex i vattnet

Vi associerar direkt vatten med någonting fuktgivande, men i själva verket är vatten inte någonting som lubricerar vaginan.

Hur kan det vara sant? Vattensex innebär att kvinnan får vatten in i vaginan, vilket sköljer bort de naturliga sekreten. Så tvärtom mot att lubricera orsakar det torrhet.

Sedan är även klor och saltvatten någonting som kan orsaka irritation. Speciellt klor är ett frätande ämne som påverkar pH-värdet. Så det finns en sannolikhet att man får en vaginal infektion eller vaginos.

Tipset är att använda glidmedel när ni vill testa på sex i vattnet.

3. Kan man använda kondom när man har sex i vattnet?

Det finns ärligt talat inte många undersökningar om preventivmedel i vatten. Men om salthalten i vattnet inte är alltför hög kan de användas.

Det innebär att vatten med låg salthalt inte har skadliga effekter på materialen. Däremot kan klor göra skada. Det finns också en risk att det finns olja eller andra kemikalier i vattnet som kan ha skadliga effekter på preventivmedel.

Tänk också på att om man inte använder glidmedel kan det orsaka torrhet och friktion, vilket är någonting som kan göra så att en kondom går sönder. Se därför till att använda glidmedel. 

Som vi redan nämnde kan oljan i oljebaserade glidmedel leda till skador, och de vattenbaserade glidmedlen försvinner.

Bara så att ni tänker på det, sätt på kondomen innan ni går ner i vattnet. Och du bör redan ha full erektion. Sätter ni på kondomen i vattnet kan den gå sönder.

Sedan bör ni även ta av kondomen innan erektionen helt försvinner så att den inte stannar kvar inne i vaginan.

4. Kan man bli gravid?

Man kan bli gravid av oskyddat sex i vattnet och på land

Det finns självklart en möjlighet att man kan bli gravid om man har oskyddat sex i vattnet. Det är precis samma sak som att ha sex i en säng. 

Uppfattningen att man kan spola vaginan med lite vatten för att tvätta bort sperma är felaktig.

Däremot är idén att man kan bli gravid genom att bada i en pool där någon har ejakulerat bara en myt.

Det behövs direktkontakt och en direkt ejakulation för att man ska bli gravid. Det är alltså praktiskt omöjligt. Sedan saknas ju även den nödvändiga rörelsen för att sperman ska gå in i vaginan.

Myten tar inte i beaktande att det faktiskt är omöjligt för spermier att överleva utanför människokroppen. De klarar sig inte ute i öppna luften. Oavsett om det är varmt eller kallt.

5. Hur är det med sexuellt överförbara sjukdomar?

Det här är en annan anledning till varför det är viktigt att använda kondom, även om det är lite knepigt när man har sex i vattnet.

Risken att bli smittad av en könssjukdom i vattnet är precis densamma som på land. Trots att vissa desinfektionsmedel kan få bort vissa bakterier minskar inte dessa risken att bli smittad av en könssjukdom.

6. Brutna ben?

Prova olika ställningar med försiktighet

Det är kanske att vara lite för försiktig, men försöker man prova på lite olika ställningar när man har sex i vattnet är det ändå bra om man gör det med lite försiktighet.

Det är lätt att tappa balansen i vattnet. Så håll passionen lite under kontroll så du inte råkar få skärsår av vassa stenar eller liknande, eller i värsta fall brutna ben.

Så vad tror du nu, är du sugen på att ha sex i vattnet?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.