Semipermanent nagellack, en ny trend

Semipermanent nagellack, en ny trend

Skriven av Paula Heidemeyer

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Om du är en kvinna som gillar att få dina naglar dekorerade och lackade och få manikyr så har du förmodligen hört talas om den nyaste trenden i nagelsalongerna – semipermanent nagellack. Det är lätt hänt att kalendern fylls upp så att det blir allt mindre tid kvar för att gå till nagelsalongen, och dessutom tar det tid och en del talang att ta hand om vackra och eleganta naglar.

Med detta nya lack kan du få ett semipermanent resultat som kommer att göra alla dina vänner avundsjuka. Med denna lösning kommer det vara enkelt för dig att ha vackra naglar även om du inte har mycket tid att sätta åt sidan för det. Idag ska vi berätta mera om denna trend inom nagelvård.

Vad är semipermanent nagellack?

Detta är en ny teknik som ska få dina naglar att hållas perfekta i 20 dagar tack vare ett mer hållbart nagellack som inte bryts ner eller flagnar. Den största skillnaden gentemot traditionell manikyr är att lacket är gjort av en gel som anpassar sig till tillväxten av dina naglar. Därmed ser naglarna bra ut en längre tid.

Du kan applicera denna typ av nagellack hemma eller få det gjort åt dig på en nagelsalong där de erbjuder “gelnagel”-service.

Semipermanent nagellack med mönster

För att applicera, följ förberedelserna som är de samma som för en traditionell manikyr.

 • Desinficera dina naglar och nagelband.
 • Fila naglarna.
 • Rengör nagelbanden och ta bort eventuell död hud och lösa nagelbitar.
 • Applicera ett genomskinligt underlack/baslack.
 • Vänta tills det torkat och applicera sedan det speciella gellacket.
 • Lägg till ett lager av genomskinligt topplack på gellacket så att du får till en snygg glans och använd en lampa för att snabba upp torkningen.

Kom också ihåg: gellacket som används är starkare än vanligt nagellack. Därmed kommer du behöva en speciell produkt för att få bort det utan att lämna rester kvar.

Hur kan du applicera semipermanent nagellack själv?

Du kommer såklart behöva alla verktyg: nagellacket, manikyrverktyg, och en LED-lampa. En av fördelarna med denna typ av manikyr är den långa tid som naglarna kommer att hållas fina utan att du behöver oroa dig om dem. De kommer inte heller förlora sin glans och de kommer att se splitternya ut i minst två veckor.

Följ alla steg och tips som vi ger i denna artikel så att du kan göra jobbet själv, istället för att behöva betala ett proffs.

Stegen du ska följa

 • Applicera underlacket
 • Applicera två lager av färg.
 • Till sist kan du applicera ett lager genomskinligt topplack.

Den första skillnaden du kommer märka är att du, efter varje applicering av nagellack, är tvungen att torka naglarna med hjälp av en lampa. Du måste också vänta ungefär 30 sekunder längre innan applicering av nästa lager.

Då du har applicerat alla lager och naglarna är helt torra, måla då på lite tvättsprit för att försluta lacket ordentligt. Hela processen tar ungefär en halvtimme.

Semipermanent nagellack kan komma i flera färger

Hur länge håller sig semipermanent nagellack?

Det finns ingen garanti för hur länge naglarna håller sig fina – alla använder sina händer på olika sätt, vilket kan ha en inverkan på manikyrens kvalitet.

Två veckor är vanligtvis garanterat, men detta är beroende på några aspekter som du kan lägga på minnet:

 • Hur snabbt dina naglar växer.
 • På vilket sätt du jobbar med dina händer i vardagen.
 • Dina naglars kvalitet och textur – vissa har hårdare naglar, andra har mjukare.

De sista tipsen

Här är några praktiska tips för nagelvård om du bestämmer dig för att testa denna typ av gelmanikyr.

 • Om du har en tendens att bita på dina naglar är det bäst att undvika användning av gelnagellack.
 • Fukt som samlas i nageln kan leda till tillväxt av nagelsvamp.
 • Använd inte denna typ av nagellack om du har väldigt tunna eller svaga naglar.
 • Om det är din första gång är det bäst om du går och träffar ett proffs på en nagelsalong. Då kan du få en utvärdering av dina naglar, och se om det är ett bra alternativ för dig.
 • Det är viktigt att ta bort allt nagellack ordentligt när du vill bli av med det.
 • Hela processen kan kosta runt 700 SEK.

Som du ser finns det flera olika saker som du bör veta om denna nya trend. Dina naglar är ett komplement till din skönhet och stil. Nu kanske du blivit nyfiken på semipermanent nagellack? Vi rekommenderar dig att gå till din närmaste nagelsalong eller testa själv hemma.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.