Hur du enkelt kan dekorera naglarna hemma

En kvinna med snygga naglar förmedlar elegans och klass. Om du alltid vill ha perfekta naglar utan att behöva gå till skönhetssalonger ska du följa våra råd!
Hur du enkelt kan dekorera naglarna hemma

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Det är populärt och roligt att vara kreativ med naglarna, och alla har olika stilar när det kommer till att måla och forma dem. Allt började med idén att måla varje nagel i en annan färg, men idag kan folk skapa rena konstverk på sina fingertoppar. Det har lett till ett flertal olika tekniker för att dekorera naglarna.

Många kvinnor är vana vid att måla sina naglar i bara en färg. Det är såklart inget fel med det, men det finns många andra sätt att ge dina naglar sin egen stil på enkla och billiga sätt.

Vad behöver man för att dekorera naglarna hemma?

Målade naglar förmedlar stil

Vi har en tendens att tro att en bra manikyr bara är går att få på salonger, men du kan skapa vackra designer i ditt eget hem och få fantastiska resultat. Utöver gott om kreativitet behöver du följande redskap:

1. Pennor

Du kan använda pennor som är speciellt framtagna för naglar. Du kan även använda vanliga pennor eller smala, runda föremål. Du kan till och med göra egna varianter genom att sätta fast ett stift i suddgummit på din penna. På så sätt kommer du alltid kunna göra perfekta prickar på naglarna.

2. Flytande latex

Flytande latex är fantastiskt

Flytande latex har blivit populärt när man vill dekorera naglarna, eftersom det fungerar som skydd runt nagelbanden och naglarnas kanter så att man inte kommer utanför. Det ger dig friheten att experimentera med färger utan att behöva oroa dig för att täcka hela fingret, och du slipper använda nagellacksborttagare.

3. Klisterremsor för naglar

Dessa berömda, färgade remsor är utmärkta när man vill göra geometriska designer. De är perfekta för att skapa definierade linjer och de berömda franska naglarna. Du behöver inte ta bort dem om du inte vill.

Ett alternativ till remsorna är att använda tejp. Det hjälper dig att markera området du vill måla.

4. Fin borste

Prova olika designer

En fin borste är ett måste för att dekorera naglarna med fri hand. De säljs nu i butiker, men du kan även ta en nagellacksborste eller en liten pensel. Då behöver du bara klippa bort borst tills du får en tunnare design.

5. Klistermärken för naglar

Klistermärken gör det lätt och bekvämt att dekorera naglarna. Du behöver givetvis lite övning för att använda dem ordentligt, men när du blivit duktig kommer de spara dig massor av tid och flera vändor till salongen.

Tips för att dekorera naglarna

Kvinna målar naglarna

När du väl har vad du behöver för att dekorera naglarna kan följande tips underlätta uppgiften:

  • Om du gillar att använda paljetter och stenar på dina naglar kan du använda en pensel för att applicera dem. Använd transparent nagellack eller ett speciellt klister. Penseln gör det lättare att sätta dit dem och se till att de sitter.
  • För att skapa designer med linjer kan du använda en borste med styva borst. Blöt bara spetsen av penseln med nagellack och för den över nageln. Det ger dig en randig effekt.
  • Om du gillar vattenfärgseffekten kan du återskapa den på naglarna med hjälp av ett sugrör. Du blöter det bara i nagellack och blåser sedan över naglarna, så att färgen kan flöda naturligt. Det ger dig en väldigt attraktiv, artistisk effekt.
  • För att fixa de berömda “ombrénaglarna” behöver du bara en svamp. Applicera nagellack på svampen och dutta på naglarna. Du kan upprepa processen om det behövs.
  • För att få en vacker, fin spetsdesign behöver du bara en bit spets och vitt nagellack. Positionera spetsen över nageln och applicera nagellacket över. Du kan göra det med en borste eller svamp. Det kommer se fint och snyggt ut.
  • Sänk dina händer i kallt vatten eller håll dem under kranen i några minuter. Det får nagellacket att torka snabbare.

Nu när du har all information du behöver för att dekorera naglarna hemma är det dags att sätta igång! Vilken design är du sugen på?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.