Rensa din lever med rödbetor

januari 26, 2016

Levern är våra kroppars stora rensare. Den är kapabel att filtrera blodet för att ta bort stora mängder gifter och avfall som negativt kan påverka vår hälsa. Det sägs att vår lever utför fler än 500 funktioner, men det finns studier som indikerar att det kan röra sig om avsevärt fler. Därför är det viktigt att ha en lever som är frisk och fungerar på optimala nivåer varje dag.

Vår lever kan rena sig själv utan hjälp från utsidan om vi tillhandahåller den med essentiella näringsämnen. Det kan dock komma en tid när den överbelastas och inte fungerar som den ska. En stillasittande livsstil, dålig diet, föroreningar eller användning av kemikalier är bara några faktorer som kan resultera i för mycket gifter i kroppen, vilket hindrar levern från att genomföra sina plikter ordentligt.

Lyckligtvis kan levern rensas naturligt genom att äta livsmedel som är rika på näringsämnen, antioxidanter och andra substanser som är viktiga för rensning. Vi vill dela med oss av en utmärkt huskur med rödbetor som rensar levern naturligt och inom några dagar.

Rödbetor för att rensa levern

Våra-levern-naturligt

Rödbetor har använts i decennier för att rensa levern och förebygga en mängd olika sjukdomar. Det är väldigt enkelt att inkludera rödbeta i din diet och den har en mycket god smak som passar i många recept. Dess fördelar för rengöring och avgiftning av levern är huvudsakligen tack vare dess antioxidanter, som har förmågan att bekämpa fria radikaler i kroppen som i det långa loppet kan orsaka sjukdomar.

De innehåller även ett antal viktiga substanser, som betalain, fibrer, järn, och folsyra, varav samtliga är vitala för en stark och frisk lever. Rödbeta innehåller även en fiber vid namn pektin, som är det som stimulerar rensning och borttagning av gifter från levern, vilket avsevärt förbättrar dess funktion.

Utöver dessa viktiga egenskaper har rödbetor även associerats med läkning av en skadad lever, förbättring av produktionen av magsyra, förebyggande av fria radikaler i LDL (ont kolesterol) samt förebyggande av cancer i lungorna, levern, mjälten, huden och ändtarmen.

Rödbetskur för att rensa och rena levern

Kur-med-rödbeta

Denna kraftfulla kur med rödbetor är starkt rekommenderad för de som lider av fettlever eller har problem från rökning eller alkohol. Optimal funktion hos detta organ är synonymt med god hälsa eftersom kroppen genom detta kan eliminera alla substanser som den inte behöver.

Ingredienser

 • 1 glasburk som kan hålla tre liter
 • 700 g rödbetor
 • 2 matskedar mjöl
 • 200 g ekologiskt socker
 • 100 g russin

Beredning

Skär rödbetorna i små tärningar och lägg dem i burken tillsammans med de andra ingredienserna. Fyll burken med vatten som du tidigare kokat men som nu är kallt. Låt det sedan jäsa i 6-7 dagar. Sätt en gasbindeliknande duk över toppen av burken så att blandningen kan andas under jäsningen. Rör om i blandningen två gånger dagligen. Efter sju dagar filtrerar du ner blandningen i en annan burk, varpå den är klar att dricka.

Rekommendationer

 • Du bör ta tre matskedar tre gånger dagligen.
 • Blandningen måste förvaras i kylskåpet.
 • Efter en paus på tre månader kan du upprepa behandlingen.

Bieffekter

 • Det är möjligt att du under behandlingen kan få urin med en rödaktig färg, men det är inget att oroa sig över. Det är en bieffekt från rödbetornas färg och är inte skadligt för hälsan.
 • Hos vissa kan en allergisk reaktion inträffa på huden vid konsumtion av rödbetor. Om så är fallet för dig är det bäst att sluta använda denna kur.
 • Personer som lider av njursten eller andra njurproblem bör inte prova denna rödbetskur.
 • Denna kur är strikt förbjuden för personer som lider av diabetes eftersom rödbetor har mer socker än andra grönsaker. Utöver det naturligt förekommande sockret måste du även tänka på det tillsatta sockret i denna kur.
 • Rödbetor kan hjälpa dig bekämpa förstoppning eftersom de hjälper tarmrörelserna. Om du dock har problem med diarré är det bättre att inte ta denna kur eftersom det kan förvärra problemet.
MER FÖR DIG