Relationen mellan rött te och viktminskning

juni 20, 2019
Utöver dess vätskedrivande egenskaper så accelererar rött te metabolismen och förbättrar matsmältningen.

De många fördelarna med rött te – även känt som svart te – har varit anledningen till varför denna dryck är så uppskattad inom så många kulturer runt om i världen. Fram tills några för några årtionden sedan var den inte lika populär som andra typer av teer. Den har nu blivit en favoritdryck hos personer som är intresserade av att förbättra sitt välmående och hålla sig i form. I den här artikeln kommer vi ta upp relationen mellan rött te och viktminskning.

Från ett näringsperspektiv så står det röda teet ut p.g.a. sitt innehåll av antioxidanter, vitaminer och mineraler som hjälper med att förbättra hälsan. Det innehåller dessutom anti-inflammatoriska aktiva ingredienser som kan vara avgörande när det kommer till att förhindra vissa sjukdomar.

Letar du efter ett sätt att gå ner i vikt?

Denna antika dryck kan hjälpa dig. Den kommer inte mirakulöst att bränna fett men den har några intressanta effekter.

Vi kommer nu gå igenom dem och vi kommer också berätta hur du kan tillreda detta te i hemmet.

Fördelarna med rött te

Röd kopp med rött te.

Regelbundet intag av rött te har intressanta fördelar som kan vara till god hjälp då man vill gå ner i vikt. Det finns många andra naturliga ingredienser med samma fördelar, men dessa aktiva ingredienser får det att stå ut som ett av de mesta effektiva teerna när det gäller att gå ner i vikt.

Låt oss ta en titt på varför.

Rött te och viktminskning: Det är vätskedrivande

De vätskedrivande egenskaperna hos rött te kan ta bort ackumulerad vätska i vävnaden. Dessa egenskaper hjälper inte direkt mot fettet, men de hjälper dig att gå ner i vikt genom att reducera det vatten som ackumulerats i kroppen.

Faktum är att man kan väga flera kg mer p.g.a. vätskeretention. Dessa vätskor påverkar även det cirkulationssystemet och lymfsystemet, vilka är viktiga för att metabolismen ska kunna fungera ordentligt.

Förbättrar din matsmältning

En av de främsta fördelarna med rött te är dess förmåga att optimera matsmältningen. Det röda teet främjar utsöndringen av gastriska syror och gör det lättare för kroppen att metabolisera hårdsmält mat.

Denna funktion är viktig inom alla viktminskningsdieter eftersom fettet då bränns snabbare och bättre. Det främjar även upptaget av näringsämnen i tarmarna och tar bort gifter från kolon.

Hjälper med att kontrollera kolesterol

Fördelar för blodet.

De koncentrerade antioxidativa egenskaperna i rött te har en fördelaktig effekt när det gäller kontrollen av dyslipidemier. Det kan rensa dina artärer och är idealiskt för att minska höga nivåer av det dåliga kolesterolet (LDL) och triglycerider.

Innehåller hälsosamma antioxidanter

Som om de egenskaper vi tagit upp tidigare inte vore nog så innehåller rött te polyfenoler och andra antioxidanter som hjälper med att förhindra de fria radikalernas verkan på våra celler. Dessa komponenter optimerar funktionerna hos dessa organ och hjälper med att förhindra för tidigt åldrande.

Om man dricker det regelbundet så kommer man att kunna ge stöd åt hudens avgiftningsprocess och förhindra för tidig uppkomst av rynkor.

Det skyddar dessutom ditt interna system mot att brytas ned i förtid p.g.a. gifter.

Rött te och viktminskning

Det mest populära röda teet har att göra med viktminskningen. Faktum är att detta är den främsta anledningen till varför det är så populärt i många delar av världen. Det är en dryck med en hög termogen effekt som accelererar metabolismen.

Dess egenskaper accelererar energiförbrukningen och de processer som bryter ner fett. Dessa processer minskar därmed risken för fettlever, som är en av de sjukdomar som blivit relaterade till övervikt och fetma.

Hur man tillreder rött te för att maximera dess fördelar

Hälsorelationen mellan rött te och viktminskning

Det finns många sätt att dra nytta av fördelarna med rött te. Om målet är att gå ner i vikt så föreslår vi att du blandar det med andra ingredienser som förstärker dess hälsoegenskaper.

Här är ett förslag:

Ingredienser

 • 1 matsked rött te
 • 1/2 matsked malen kanel
 • Vatten
 • 100% ren honung

Tillredning

 • Häll först det röda teet i kokt vatten.
 • Därefter täcker du över drycken och låter den stå under 10 minuter.
 • Filtrera och söta med honung.

Hur man dricker det

 • Drick en kopp rött te klockan 10 på morgonen minst tre gånger per vecka.
 • Om man vill bli avgiftad och gå ner i vikt så bör man ta det varje dag under minst en månad.

Kontraindikationer

Trots alla de fördelar som finns med rött te, så finns det även kontraindikationer.

Det är viktigt att man tänker på att rött te innehåller höga doser av koffein, vilket kan öka hjärtrytmen och överstimulera nervsystemet. Drick inte alltför mycket om följande gäller för dig:

 • Artär hypertoni
 • Hjärtklappningar
 • Nervositet
 • Hjärtproblem
 • Gravid eller ammar
 • Insomnia

Man kan använda rött te för att gå ner i vikt och uppnå bättre resultat. Du bör dock vara medveten om att det inte är en mirakelingrediens och att det inte kommer vara en ersättning för hälsosamma måltider och träning.

 • Sekretaryova, A. N., Beni, V., Eriksson, M., Karyakin, A. A., Turner, A. P. F., & Vagin, M. Y. (2014). Cholesterol self-powered biosensor. Analytical Chemistry. https://doi.org/10.1021/ac501699p
 • Jiménez, C., Martínez, E., & Fonseca, J. (2009). Flavonoides y sus acciones antioxidantes. Fac Med UNAM.
 • Ortigado Matamala, A. (2008). Hipertensión arterial. Pediatria Integral.