Råd för att bli av med påsar under ögonen

Råd för att bli av med påsar under ögonen

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Även om det kan verka motsägelsefullt måste du dricka mycket vatten för att bli av med påsar under ögonen som orsakats av vätskeansamlingar. Påsar under ögonen beror på inflammation i de lägre ögonlocken. Det resulterar i att vätska och gifter samlas i detta område.

Det händer när kroppen upplever för mycket stress eller utmattning, eller när kroppen helt enkelt är i obalans.

Varför bli av med påsar under ögonen?

Påsar under ögonen

När en sådan synlig och viktig del av kroppen svullnar upp sänker det ofta självförtroendet. Det kan ibland börja skada dina förhållanden, till och med till din partner. Men oroa dig inte. Med tipsen vi ger dig kommer du att kunna minska framträdandet av påsar under dina ögon.

Ät grönsaker med lite salt till middag

De flesta grönsaker är urindrivande och förebygger därför vätskeansamlingar. Det är en fiende som du behöver övervinna för att kunna fria dig själv från påsar under ögonen. För att uppnå största möjliga framgång måste du eliminera salt så mycket som möjligt. Det är viktigt att du noga följer detta råd på kvällen, eftersom det är då kroppen är van att sakta ner.

Genom att äta en lätt middag hjälper du till att rensa bort allt överskott i kroppen.

Sov i rätt position: Håll alltid ditt huvud högre än din kropp

Bra cirkulation genom kroppen är väldigt viktigt. Den här sovpositionen respekterar kroppens naturliga flöde och främjar bra cirkulation av ämnen. Du drar också fördel av tyngdkraften för att underlätta cirkulationen.

Tvätta ditt ansikte med kallt vatten på morgonen

Om du inte har sovit speciellt bra syns det på morgonen, men om du har kallt vatten på dina ögon lättar symtomen på en gång, då låga temperaturer är kraftfullt antiinflammatoriskt . Det är också återfuktande.

Kom ihåg att återfuktning är grundstenen till din hälsa.

Drick vatten hela dagen

Kom ihåg att problemet till stor del orsakas av vätskeansamlingar, så det är det du ska motarbeta för att bli av med ringarna under ögonen. Därför måste du dricka mycket vatten. Det är den perfekta lösningen. Försök att dricka runt två liter vatten om dagen för att bli av med de fysiska tecknen på utmattning eller andra komplikationer.

Applicera kamomill på dina ögon

Kamomill är en naturlig produkt som kan användas på en rad olika sätt. Örten kan verka som en antibiotika, ett rengöringsmedel och kan även verka väldigt effektivt som naturligt antiinflammatorisk. Kamomill är därför utmärkt för att bli av med påsar under ögonen.

Så här gör du:

 • Efter att ha förberett en kamomillinfusion fuktar du några bomullstussar och lägger på vartdera öga.
 • Låt sitta i fem till tio minuter.

Återanvänd tepåsar

Precis som i förra fallet har te överraskande funktioner. Den här gången använder du traditionella tepåsar; du kan då både dricka teet och bli av med påsarna under ögonen.

 • Efter att du har gjort din infusion lägger du tepåsarna i kylen.
 • När du är säker på att de är kalla och bra lägger du dem på dina ögon i några minuter.
 • När du kliver upp kommer du att se otroliga resultat.

Den klassiska gurkan är obestridbar

Igen är nyckeln låga temperaturer.

 • För att bli av med påsar under ögonen på bara tio minuter är allt du behöver göra att skära upp några tjocka skivor gurka.
 • Lägg gurkskivorna i kylen tills de är så kalla som möjligt.
 • När du tar ut dem ur kylen lägger du en skiva på varje öga i fem till tio minuter.

Dessa tips kan också hjälpa dig att bekämpa mörka ringar under ögonen, som är precis lika otrevliga som påsar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Allevato, M. A. (2007). Ojeras. Act. Terap. Dermatol., 30, 202–209.
  Manejos de las ojeras ¿ Admirarlas o tratarlas ? Ojeras. (n.d.).
  4 secretos para eliminar las ojeras. (n.d.), 30.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.