Prova den här drycken nästa gång du har svårt att somna

Prova den här drycken nästa gång du har svårt att somna

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det har bevisats att vi för att åtnjuta bra livskvalitet behöver minst 7-8 timmars ostörd sömn per dygn. Även om vi ofta ignorerar detta faktum spelar sömn en väldigt viktig roll i hur vår kropp fungerar. Därför är det en nödvändig komponent för god fysisk och mental hälsa; att ha svårt att somna kan med andra ord leda till allvarliga problem i det långa loppet.

Medan vi sover aktiveras vissa nödvändiga funktioner för hjärnan och vi får tillbaka vår energi. Det är därför sömnen är så viktig. Problemet är att vår moderna livsstil får många att drabbas av sömnbrist, och det har blivit en faktor som ökar risken för att drabbas av många sjukdomar.

Vidare kan sömnbrist ge problem nästan omedelbart, såsom koncentrationsbrist, trötthet, svaghet och hudproblem. Forskning från Uppsala universitet pekar även på inlärningssvårigheter och dålig stresshantering som symptom på detta tillstånd.

Därför är det viktigt att få tillräckligt med sömn och hantera svårigheter som hindrar oss från att komma i säng i tid. Överdriven konsumtion av läkemedel rekommenderas dock inte, eftersom det till slut kan leda till drogberoende och ha andra bieffekter.

De goda nyheterna är att det finns helt naturliga metoder som hjälper till att inducera vilsam sömn utan oönskade effekter.

I den här artikeln vill vi dela med oss av en intressant kur med egenskaper som slappnar av kroppen och samtidigt lindrar sömnsvårigheter.

Naturlig dryck för att lindra sömnproblem

sämnläs kvinna

Att få rogivande sömn beror på flera faktorer, och att dricka en naturlig dryck kan tjäna som ett komplement för att lösa sömnsvårigheter och hjälpa dig att somna. I det här fallet föreslår vi ett supergott banan- och kanelte som, om det konsumeras innan du går till sängs, minskar stress, spänningar och andra symptom som påverkar sömnlöshet.

Kuren har blivit väldigt uppmärksammad på senare år eftersom den utgör ett väldigt användbart, 100% naturligt alternativ till sömnpiller för de som inte kan sova bra. Den näringsmässiga kombinationen av ingredienserna gör det till en perfekt dryck för att kontrollera ditt kortisol – ett hormon som ökar stress och hindrar dig från att vila.

Fördelarna med banan för att somna

Banan är en söt frukt som står ut från mängden tack vare sina avsevärda mängder kalium och magnesium – två viktiga mineraler som gynnar nervsystemet och det kardiovaskulära systemet. Att äta måttliga mängder banan förebygger hypertoni, bekämpar vätskeretention och minskar risken för inflammatoriska sjukdomar.

De fungerar även lindrande på muskler och åderbråck, vilket i sin tur gör det lättare att somna.

Vidare innehåller bananer en essentiell aminosyra vid namn tryptofan, vars effekter på kroppen ökar utsläppet av serotonin – en neurotransmittor som har kopplats till god sömnkvalitet.

te på banan

Egenskaper hos kanel för att få rogivande sömn

Kanel innehåller en aktiv substans vid namn eugenol som har antiinflammatoriska, lugnande, antispasmodiska och antioxidativa egenskaper. Att konsumera kanel med måtta tjänar som ett tillskott som kontrollerar blodsockernivåerna. Detta eftersom kryddan agerar effektivt i glukosmetabolism.

Den hjälper även till att lindra ångest och nervositet, som också orsakar sömnproblem.

Hur bereder man denna naturliga kur som hjälper dig att somna?

kokt banan

Du kan bereda den enkla kuren i några steg efter att du samlat på dig ingredienserna. Vi rekommenderar att du köper ekologiska ingredienser, om möjligt. Efter att ha följt instruktionerna får du en dryck med lugnande effekter som kan hjälpa dig att hantera sömnlöshet och alla typer av sömnproblem.

Ingredienser

 • 1 mogen banan
 • 1/4 tesked kanel
 • 1 liter vatten

Beredning

 • Koka upp vattnet. När det kokar skär du bananen i flera bitar utan att skala den.
 • Lägg därefter bitarna i vattnet och låt kastrullen stå på låg värme i fem minuter.
 • Efter det täcker du kastrullen och låter bananbitarna stå i 10-15 minuter.
 • När det nått en drickbar temperatur silar du vätskan och serverar i en kopp.
 • Tillsätt kanelen och rör om.
 • Drick runt 30-40 minuter innan du går och lägger dig.

För att få optimala resultat ska du se till att sova bekvämt på en plats som lämpar sig för vila. Undvik att använda elektroniska enheter några timmar innan du går till sängs.

Om du följer detta råd och fortfarande har problem att somna borde du prata med en läkare om andra behandlingar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Ara, A., Los grandes remedios naturales. Vol. 130. Edaf, 2003.
 • Jackson, M. Manual De Remedios Naturales. Vol. 145. Edaf, 2003.
 • Loureiro, S. Guía de remedios naturales para niños. Grupo Planeta Spain, 2013.
 • Palma, J. A. “Protocolo diagnóstico de los trastornos del sueño.” Medicine-Programa de Formación Médica Continuada Acreditado 11.73 (2015): 4409-4413.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.